Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

Adam Kajumi | foto: instagram.com/adamkajumi

Označila Kajumiho za pasáka. OnlyFans tvůrkyně si však nepřečetla smlouvu, navíc je vázaná mlčenlivostí

Minulý týden označila OnlyFans tvůrkyně Chloe Herat Adama Kajumiho jako pasáka. Prý neměla ani přístup ke svému profilu a nevěděla, kolik vydělává peněz, podepsala totiž smlouvu, kterou nečetla. Kajumi si bral prý velkou část jejího výdělku. Ona teď smlouvu ukazuje na sociálních sítích a do Kajumiho se tvrdě opírá. Podle něj je ale vázaná mlčenlivostí.
  14:00

Adam Kajumi je jedním z nejznámějších českých influencerů. V poslední době však na sítě už jenom netvoří, s obsahem pomáhá i ostatním. Už dlouho se na sítích spekuluje, že spravuje účty některým OnlyFans tvůrkyním, což se v posledních dnech i potvrdilo. Jedna z nich ho minulý týden označila za pasáka a teď ukázala smlouvy, které ji prý donutil podepsat.

Minulý týden se na TikToku objevilo video OnlyFans tvůrkyně Chloe Heart, vlastním jménem Veroniky Hanzalové. „Adam Kajumi je pasák a já jsem jeho obětí,“ popisovala. Údajně se Kajumi nezkušeným tvůrkyním připojuje na živá vysílání na TikToku a domluví si s nimi schůzku. Následně nabídne, že jim založí profil na OnlyFans, podepíše s nimi, pro ně nevýhodnou, smlouvu, na základě si bere většinu jejich výdělků.

@chloe_.heart1 Odpovědět uživateli @Frankenstein ♬ původní zvuk - chloe_.heart

Hanzalová byla kvůli videu velmi kritizovaná. Prý si za to může, sama, protože si smlouvu nepřečetla a tak se prý není čemu divit. „Byla moje chyba, že jsem si to pořádně nepřečetla a podepsali jsme to narychlo. Já se dřív nevěnovala OnlyFans, jenom jsem natáčela. Vůbec jsem nevěděla, jak to tam chodí a kolik se tam dá vydělat,“ přiznala. Kajumi po ní údajně chtěl, aby se čím dál tím více s tvorbou obsahu snažila, což jí přišlo podezřelé, protože z celého výdělku na platformě měla mít celou dobu fixně a smluvně stanovených 20 tisíc korun.

Následně si Hanzalová pravděpodobně poprvé smlouvu přečetla a byla překvapená, jak moc je pro ni smlouva nevýhodná. Na TikToku smlouvu teď také ukázala. „Za řádně dodaný obsah každou středu v měsíci v požadované četnosti náleží tvůrci odměna 20 tisíc korun. Za zastupování umělce a ostatní činnosti spojené s tvorbou obsahu na sociální sítě, zejména TikTok a Instagram, náleží agentuře odměna 50 procent z celkového hrubého příjmu,“ stojí ve smlouvě, kterou Hanzalová měla podepsat. Její vyjádření jsou však poměrně zmatená.

Kajumi už před delší dobou potvrdil, že spravuje obsah více OnlyFans tvůrkyním, vyjádření Hanzalové ho však překvapilo. Ví, že se v rámci jejich spolupráce řeší nějaké neshody, o zveřejnění videí však nevěděl. Prý přistupuje ke každé spolupráci zodpovědně a snaží se, aby vždy probíhala dle představ a nad očekávání klienta.

Situaci však blíže komentovat údajně nemůže. „Jsem vázaný mlčenlivostí, blíž k tomu nic moc říct nemůžu,“ popisuje pro redakci Antiyoutuber.cz. Upozorňuje také, že stejně jako je mlčenlivostí vázaný on, je jí vázaná i ona. Neví, jestli smlouvu četla nebo nečetla, protože u podpisu údajně nebyl. „Ta smlouva jenom reflektuje obchodní dohodu mezi oběma stranami,“ dodává. Jestli smlouvu nečetla je prý její věc, o podmínkách však vědět měla.

V poslední době se na TikToku také množí reklamy na videa OnlyFans tvůrkyň a denně přibývají nová. Tvůrkyně se v nich ptají na bizarní otázky diváků, například na to, proč jsou stromy chlupaté, za což je mnozí kritizují. I kvůli tomu se v souvislosti s Hanzalovou spekuluje, zda za podobnými profily stojí Kajumi. „Určitě ne, na to bych ani neměl čas. Když vidím potenciál, do spolupráce jdu, vybírám si je ale pečlivě,“ doplňuje.

Témata: Adam Kajumi