Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

Adam Kajumi | foto: instagram.com/adamkajumi

Za porušení mlčenlivosti předžalobní výzva a pokuta půl milionu? Kauza Kajumi je pasák pokračuje

Už od začátku října na sítích rezonuje tvrzení OnlyFans tvůrkyně Chloe Heart, že je Adam Kajumi pasák. Ona teď navíc ukazuje různé dokumenty, které by měly jeho vinu dokazovat. Teď jí navíc údajně od něj přišla předžalobní výzva. Měla by prý zaplatit jako pokutu přes půl milionu.
  18:00

Už to budou téměř dva týdny, co OnlyFans tvůrkyně Chloe Heart, vlastním jménem Veronika Hanzalová, nařkla Adama Kajumiho z toho, že je pasák. Prý si nechával většinu jejích příjmů z OnlyFans a ani jí nedal přístup k účtu. Podepsala totiž pro ní nevýhodnou smlouvu, kterou si ale nepřečetla. Teď jí navíc přišla předžalobní výzva.

Hanzalová tvrdí, že ji Kajumi kontaktoval přes živé vysílání na TikToku. Domluvil si s ní prý schůzku, slíbil jí, že bude vydělávat dvacet tisíc korun měsíčně a ona mu bude muset jen dodávat obsah, na kterém se dohodli. Později si však uvědomila, že ani neví, kolik její profil odebírá lidí a kolik peněz si měsíčně vydělá. Pravděpodobně si tak poprvé přečetla smlouvu a byla překvapená, jak moc je pro ni smlouva nevýhodná. Kromě fixně stanovených dvaceti tisíc mělo Kajumimu navíc náležet padesát procent všech výdělků ze sociálních sítí.

Hanzalová celou situaci začala řešit na TikToku, Kajumi ale tvrdí, že je vázaná smluvně mlčenlivostí a žádné podobné informace zveřejňovat nemůže. „Jsem vázaný mlčenlivostí, blíž k tomu nic moc říct nemůžu. Stejně tak je mlčenlivostí vázaná ale i ona,“ vysvětlil pro redakci Antiyoutuber.cz. Neví, jestli smlouvu četla nebo nečetla, protože u podpisu údajně nebyl. „Ta smlouva jenom reflektuje obchodní dohodu mezi oběma stranami,“ dodává. Jestli smlouvu nečetla je prý její věc, o podmínkách však vědět měla.

Nutno dodat, že situace je poměrně zmatená vzhledem k nekonzistentnosti sdílených informací ať už ze strany Kajumiho nebo Hanzalové. Ona totiž tvrdí, že Kajumi ani ve smlouvě nefiguruje, je prý podepsaná s jeho spolupracovníkem, což Kajumi v podstatě redakci potvrdil. Proto Hanzalová nechápe, proč by on měl být vázaný mlčenlivostí, když se smlouvou nemá nic společného. Zdá se, že za myšlenkou sice stojí on, smluvně nic z jejích tvrzení dokázat nejde.

Teď Hanzalová tvrdí, že ji Kajumi a jeho spolupracovník žádají, aby videa smazala. Zároveň po ní údajně chtějí zaplatit přes půl milionu korun jako pokutu za porušení smlouvy a navíc dvacet tisíc za právní zastoupení. Předžalobní výzva jí prý přišla 17. října a ona prý nechápe, proč by od ní měl chtít něco Kajumi zaplatit. „Smlouva není uzavřená s ním ale s jeho spolupracovníkem. Výzva navíc přišla od jeho firmy, se kterou já nic společného nemám,“ vysvětluje pro redakci Antiyoutuber.cz. Myslí si, že Kajumiho spolupracovník porušil mlčenlivost, protože podmínky smlouvy sdílel s Kajumim.

Nutno dodat, že Hanzalová celou kauzu pravidelně sdílí na TikToku a ve všech videích láká uživatele, aby ji začali sledovat na Instagramu, kde prý prozradí víc. Profil si tam navíc nastavila jako soukromý a tak mnozí tvrdí, že celou kauzu sdílí jen pro pozornost. „Myslím, že jí to ani tolik netrápí, prostě se chce svézt na té vlně a nahnat si co nejvíc sledujících,“ píše jeden z nich.

Témata: Adam Kajumi