Středa 8. května 2024, Den vítězství

Adam Mišík | foto: Instagram Adama Mišíka

Adam Mišík by vás všechny pochcal. Pro propagaci koncertu zvolil ikonickou skladbu z filmu BANGER.

Adam Mišík pro koncert v pražském klubu Roxy zvolil nevšední propagaci. Uživatelům na TikToku slíbil, že když ho vyprodají, živě vystoupí s ikonickou skladbou z filmu BANGER. Rappuje v ní o tom, že by všechny pomočil. Ač slib původně nemyslel vážně, teď tvrdí, že ji účastníci koncertu opravdu poprvé a naposledy živě uslyší.
  16:40

Na TikToku se může stát populární bezpochyby opravdu cokoli. Například i skladby z více než rok starého filmu, které nikdy oficiálně mimo film nevyšly. Něco podobného se teď stalo Adamovi Mišíkovi. A teď se díky bizarní a ikonické skladbě snaží vyprodat koncert.

Minulý rok na podzim se na plátna kin dostal film BANGER. režiséra Adama Sedláka. Zjednodušeně děj ukazuje jeden den v životě pražského drogového dealera Alexe, kterého hrál Adam Mišík. Alex ale nechce prodávat kokain, chce být rapper a má už vymyšlenou i skladbu. Její text je jednoduchý, Mišík totiž neustále opakuje, koho by pomočil. „Všechny do jednoho z vás bych pochcal,“ rappuje a dodává, že by pomočil i politiky, učitele a ministry.

Sice mezi mladými rezonoval neobvyklý děj filmu, mnozí si z kina odnesli především zážitek, že by Adam Mišík chtěl někoho „pochcat“. Skladba se brzy stala pro mnohé ikonickou a zařadila se mezi hlášky z filmů, které si mladí často říkají. V posledních dnech se z ní však stal trend na TikToku.

@adammisikofficial

Lístky na show v biu 🔥

♬ původní zvuk - Bipolar Toler

Sérii videí odstartoval pravděpodobně první přímý soutěže StarDance. Soutěžící Iva Kubelková je totiž matkou Natálie Jiráskové, která už dlouhou dobu tvoří pár s Mišíkem, který se soutěže dříve také účastnil. Moderátoři při prvním soutěžním večeru Mišíka v publiku oslovili a zeptali se ho na několik otázek. Jedna z divaček video sdílela na TikToku a přidala k němu právě zvuk skladby z filmu BANGER. Od té doby uživatelé na TikToku Mišíka spojují převážně s tím, že by chtěl na všechny močit.

Netrvalo dlouho a Mišík si videí všiml také. Nedávno začal prodávat vstupenky na jeho největší koncert v pražském klubu Roxy. Měl by se konat 1. února příští rok. „Jestli ten koncert vyprodáte, dám tohle live,“ povídá Mišík na TikToku za zvuku skladby o moči. Ač video nemyslel vážně a mělo jít jen o vtip, mnozí mu uvěřili a vstupenky si opravdu koupili. „Ihned si všichni kupte lístky. Hned teď,“ vyzývá jeden z komentujících.

Video brzy vidělo více než půl milionu uživatelů a mnoho z nich film BANGER. ani nevidělo. Brzy začalo docházet k nejasnostem a někteří fanoušci Mišíka si mysleli, že se jedná o novou skladbu. „Chodí mi zprávy od lidí, kteří mi nabízejí peníze za to, že jim nahraju hlasovou zprávu a budu říkat, že je pochčiju,“ směje Mišík na TikToku. Video se prý vymklo kontrole a dostalo se k lidem, kteří ho nemohou pochopit. „Bral jsem ho jako recesi. Sliby se ale mají plnit a tak jestli to vyprodáte, tak to fakt poprvé a naposledy živě zazpívám,“ dodává.

Film BANGER. se v poslední době dostává mezi širší publikum nejen díky skladbě Mišíka. Donedávna rezonoval především mezi mladými v Praze, kteří rádi chodí do kina a přinejmenším okrajově poslouchají rap. Teď se snímek dostal i na televizní obrazovky. Minulý týden v neděli ho odvysílala Česká televize, která ve spolupráci se Sedlákem chystá vzdělávací seriál o drogách Adikts. Ač tvůrci dříve tvrdili, že na žádné streamovací platformě nebude k vidění, už před několika měsíci se dostal na Netflix. Nedávno se k němu přidalo také Voyo.