Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

Streamer Adin Ross | foto: Instagram.com

TikTok pobláznila falešná zpráva o smrti slavného streamera. Videa mají milionovou sledovanost

Falešná informace o úmrtí slavného streamera Adina Rosse se na TikToku stala virální. Zlomyslní lidé tuto dezinformaci podporují v komentářích a mnoho lidí je naprosto v šoku. Streamer je však živý a vůbec nic se mu nestalo. I tak se s ním ale někteří lidé loučí a videa, ve kterých se mluví o jeho smrti, mají miliony zhlédnutí.
  17:13

Na TikToku se šíří falešná informace o tom, že zemřel jeden z nejsledovanějších streamerů Adin Ross. I když je naživu, mnoho lidí se vyděsilo, protože videa informující o úmrtí streamera byla opravdu všude. Informace navíc podporovali lidé v komentářích, kteří moc dobře věděli, že je streamer naživu, ale očividně se jim líbilo využít nevědomosti lidí na TikToku. Podle některých lidí se mělo jednat o metaforu, protože se Ross před časem přesunul z platformy Twitch na platformu Kick.

Lidé byli z informace, že populární streamer zemřel, naprosto šokovaní. Příspěvků, ve kterých se psalo o jeho úmrtí, bylo opravdu hodně a lidé na TikToku si je navzájem přeposílali. „To není možné, opravdu umřel? Ano, zastřelili ho. Já slyšel, že měl autonehodu. To je hrozné! Odpočívej v pokoji, Adine,“ psali lidé na TikToku do komentářů pod desinformační příspěvky. Někteří lidé se přitom snažili ostatní přesvědčit o tom, že Ross je na živu a že právě sledují jeho živé vysílání na platformě Kick. Jiní lidé ale měli potřebu přikrmovat falešnou informaci a dušovali se, že Ross skutečně zemřel. Začali se šířit příspěvky, ve kterých byly Rossovy fotky a v popisku videí se s ním lidé loučili. Podobná videa se dokonce objevila na ověřených profilech, které nesly název různých slavných osobností, ale ve skutečnosti se nejedná o pravé profily. Spoustě lidem to ale nejspíš nedošlo a informaci o streamerově úmrtí proto brali zcela vážně.

Někteří lidé se nechali slyšet, že se jistě jedná o metaforu, protože se Ross přesunul z platformy Twitch na platformu Kick. S novou platformou totiž podepsal dvouletou smlouvu za 150 milionů dolarů a podle lidí se mělo jednat o definitivní konec streamera tak, jak ho všichni znají. Mnoho lidí na to ale má zcela jiný názor. „Jenom využíváte toho, že se o Adinovi v poslední době pořád mluví. Chcete si na tom udělat čísla, ale ve skutečnosti jste obyčejní s*áči. Jak vůbec můžete šířit takové lži? Víte, jaký rozruch jste způsobili? Chudáci jeho fanoušci, styďte se,“ reagují na šíření desinformací o Rossově úmrtí lidé na TikToku. Z TikToku se mnoho lidí přesunulo také na Instagram, aby zkontrolovali, zda jejich oblíbený streamer náhodou nezveřejnil nějaké vyjádření ohledně celé situace. Ross se ale k ničemu takovému zatím nedostal.

Také na Instagramu se mnoho lidí v komentářích dohadovalo o tom, zda je Ross skutečně mrtvý nebo ne. Některá videa totiž působila opravdu přesvědčivě a jejich autoři si tak zajistili obrovskou sledovanost svých profilů. Jedno z videí, ve kterém se mluví o Rossově údajné smrti, má za necelý den přes 18 milionů zhlédnutí. „Pořád tomu nemůžu uvěřit. Byl tak mladý a veselý. Sledovala jsem ho už dlouho a nechápu, proč je svět tolik nespravedlivý. Odpočívej v pokoji, dával jsi nám všem spoustu radosti,“ reagovala na informaci o Rossově smrti jedna z jeho fanynek na TikToku. Lidé, kteří nechtějí podporovat šíření desinformací, ale slečnu ujišťovali, že se jedná o výmysl. Zároveň se na TikToku objevilo také několik videí, kde lidé vysvětlují, že Ross je opravdu naživu a že se jednalo pouze o výmysl několika lidí, kteří si očividně chtěli získat co možná největší pozornost a počet sledujících na svých profilech.

Taková videa ale bohužel nemají tak vysoký počet zhlédnutí a informace o tom, že je slavný streamer naprosto v pořádku se očividně nedostala ke všem. Právě proto se mnoho lidí neustále ptá, co se stalo a vyjadřují upřímnou soustrast rodině Rosse i jeho blízkým přátelům. Tvůrci desinformačních příspěvků nejspíš nečekali, že naprosto poblázní sociální sítě a především TikTok. Tam totiž lidé vedou rozsáhlé diskuze o tom, co je pravda a co není a někteří lidé mají očividně legraci z toho, že mohou strašit ostatní. Najdou se ale i tací, kteří neustále opakují, aby si všichni ověřovali informace a nevěřili všemu, co vidí na sociálních sítích. To ale spousta lidí nedělá a zbytečně se proto strachují, že jejich oblíbenec skutečně zemřel.