Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie

Adrián Figa | foto: Antiyoutuber.cz

Zpíval o kukuřici, založil politickou stranu, čelil nařčení z obtěžování. Adrian Figa míří do zapomnění

Jeho písničky o kukuřici a čaji slyšel vloni v létě na TikToku snad každý uživatel z Česka a Slovenska. Poté čelil obvinění, že mladým dívkám posílá nevyžádané zprávy se sexuálním podtextem. Pokusil se i o založení politické strany. Jenže bizarní slovenský influencer Adrian Figa míří do zapomnění.
  12:41

Slovenský influencer Adrián Figa byl jednou z nejskloňovanějších postav TikToku loňského léta. Zpíval o různých potravinách a protože sledující milují bizár, jeho popularita rychle rostla. Brzy se ale začala množit kritika a některé jeho sledující tvrdily, že s nimi komunikuje mnohdy se sexuálním podtextem.

Jeho jméno na nějakou dobu ze sociálních sítí v podstatě zmizelo. Po tom, co se začaly množit spekulace o jeho obtěžování mnohdy i nezletilých žen na internetu, ho mnoho sledujících odsoudilo a přestalo o něj mít zájem. On sám se na chvíli z TikToku stáhl a několik dní nepřidal žádné video. Následně se na podzim loňského roku vrátil. Oznámil, že zakládá politickou stranu. Slovensko pre mladých, jak stranu pojmenoval, založil prý proto, že si na sociálních sítích nasbíral poměrně velký počet sledujících. Doufal proto, že ho budou podporovat i v politice.

Jenže žádnou politickou činnost dělat nezačal. A ze sítí se opět na čas odmlčel. Jeho touha po tom být vidět a mít úspěch na sítích je ale asi větší a proto je tu zas. A pokouší se dělat to, čím dřív prorazil. Opět zpívá o jídle a točí bizarní videa.

Začínal songy o čaji a kukuřici, teď zpívá o tatarské omáčce, žampionech a vlastně čemkoliv, co jde koupit v plechovce. Jenže se zdá, že sledující už to tolik nezajímá. Zatímco v minulosti měl na každém videu stovky tisíc až miliony zhlédnutí, teď se většina videí potácí v řádech nižších desítek tisíc, někdy i jen tisícovek. Sem tam nějaké video pak pokoří sto tisíc zhlédnutí. A moc podpůrné nejsou ani komentáře pod jednotlivými příspěvky. Například u toho o tatarské omáčce jsou skoro všechny negativní. „Dik... Už ji nebudu jist,“ píše jeden z komentujících. Stejný příspěvků je pod videem spousta. Další pak vtipkují o tom, že kvůli Figovu videu prodeje tatarky rapidně klesnou.

@adrianoofigoo MILUJEM TATÁRSKU OD HELLMANNS #spievanie #vtipnevidea #priatelia❤️❤️ #zabavamusibyt #lubimvasvsetkych❤️ #zabavaaaaaa #epickajazda #zabavatv #voiceeffects #mnamdopici #mnamky #tatarka #walemi #wow #vtfyp #yes ♬ původní zvuk - AdrianoFigo

Zdá se však, že Figo si z toho nic nedělá. Prodává totiž svůj merch. Kromě bizarních magnetů i hrnky s vlastním potiskem, které inzeruje jako „magické hrnečky“. Magické jsou prý proto, že i když na první pohled vypadají, že jsou černé, tak když do nich nalijete horký nápoj, hrnky se vybarví a zjeví se na nich... právě Figo.

V dalších videích pak už jen zkouší naskočit na věci, které jiným vychází. Například ukazuje, jak hraje cosi připomínající automaty.

@adrianoofigoo MÔJ JACKPOT 😮😁😘 #vtipnevidea #zabavatv #wow #vtipnehlasky #yes #vtfyp #omg #fffff #vtipnescenky #zabavamusibyt #zabavaaaaaa #xxx ♬ původní zvuk - AdrianoFigo

Podle všeho tak Figu čeká podobný osud, jako další bizarní influencery, kteří na sítích dělali dokola stále to samé - brzké zapomnění.

Témata: Adrián Figa