Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav

Aleš Bejr | foto: Instagram

Aleš Bejr se proslavil videi s bezdomovci. Diváky přestávají zajímat, jejich sledovanost klesá

Aleš Bejr, šílený youtuber, který má svou kariéru založenou na postavě psychopata a pomáhání bezdomovců, je v poslední době vidět stále méně. Lidem se připomněl, když se objevil v organizaci Clash of the Stars, poté se ale opět vrátil ke své obvyklé tvorbě a ta má poslední dobou žalostně nízkou sledovanost. Bejr totiž natáčí pořád to stejné dokola a jeho videa jsou příliš dlouhá.
  20:32

Aleš Bejr působí na YouTube už opravdu dlouho. Svou postavou šíleného člověka si dokázal získat mnoho fanoušků, kteří jeho tvorbu zbožňují. Díky jeho nepříčetnému chování se na něj i po několika letech stále upírají zraky lidí, kteří čekají na jeho další show. Ačkoliv byl Bejr velmi zábavný youtuber, který měl na svých videích slušný počet zhlédnutí, poslední dobou tomu tak není. Sledovanost jeho videí totiž upadá, Bejr má ale i nadále spoustu věrných fanoušků. Kromě natáčení videí s bezdomovci už ale nic jiného nedělá a pro mnoho lidí je proto youtuber nezajímavý.

Pětačtyřicetiletý youtuber si už v počátku své youtuberské kariéry zakládal na tom, že se choval jako naprostý šílenec, který řeší různé problémy tak, že z něj jde až hrůza. Bejr má v oblibě cvičení a díky němu má velmi propracované svalstvo. Jedno z prvních videí, které překonalo hranici milionu zhlédnutí, je zaměřené na venkovní posilování. Tak tomu tedy Bejr říká. Ve skutečnosti šlo o to, že si sundal sako a tričko a začal demolovat auto jako smyslů zbavený. „Tak co, ty m*dko? Mrkneme se dovnitř, ty s*ačko,“ křičí Bejr ve videu a popadne krumpáč, kterým do auta začne mlátit.

Lidé si jeho postavu psychopata okamžitě zamilovali a z jeho tvorby byli nadšení. „Kámo, ty jsi frajer. Za mě je tohle to nejlepší video na světě. Díky za zlepšení nálady, moc jsem se pobavil,“ chválili Bejra lidé v komentářích pod videem. Ten si nejspíš uvědomil, že takovým chováním si může získat velkou pozornost a pokračoval proto v podobné tvorbě. Bejr je ale ve skutečnosti naprosto normální. Má malou dcerku, ke které se chová hezky a v několika rozhovorech vyvrátil spekulace o tom, že se chová šíleně také ve skutečnosti.

Lidem se ale Bejr nejvíce dostal do podvědomí díky tvorbě, kterou v Čechách ještě nikdo nikdy nedělal. Začal se totiž starat o skupinku bezdomovců, kterým pomáhal řešit různé problémy. Stavěl jim střechu nad hlavou, zapojil se do úklidu jejich obydlí a vozil jim potraviny. Lidé si zamilovali také tuto tvorbu a to především, díky velmi náročnému Miroslavovi Švandovi, kterému se přezdívalo „Majsner“. Bejr svého oblíbence bral na různé výlety a dokonce se s ním vydal na dovolenou do Egypta. Švanda byl ale alkoholik, takže byl na dovolené prakticky pořád opilý.

Kvůli němu dokonce málem neodletěli, protože Švanda se opil ještě před příjezdem na letiště a byl agresivní. Série videí se Švandou byla velmi oblíbená a Bejr měl na takových videích statisíce zhlédnutí. Švanda ale v důsledku nadměrného pití alkoholu tragicky zemřel a od té doby Bejrovi výrazně klesla sledovanost. Neustále sice přidával videa, ve kterých se staral o bezdomovce a pomáhal jim, ale bez Švandy už to zkrátka nebylo ono. Bejr na sebe znovu upoutal pozornost příchodem do bojové organizace Clash of the Stars.

V Clash of the Stars totiž opět předvedl kontroverzní show a do poslední chvíle nebylo jasné, zda do zápasu vůbec nastoupí. Neustále se totiž vrhal na svého soupeře Filipa Grznára a také na samotného promotéra celé organizace Tomáše Linh Le Syho. Na jedné tiskové konferenci neznámý člověk stříkal pepřovým sprejem a podezřelý byl právě Bejr, který se z nenadání objevil v plynové masce a v naprostém chaosu se klidně procházel s telefonem v ruce. Kvůli tomu dostal dočasný zákaz vstupu na veškeré akce organizace a znovu se vrátil ke své tvorbě na YouTube.

Ta ale poslední dobou nemá příliš mnoho pozornosti. Jeho videa už totiž nemají statisíce nebo miliony zhlédnutí, ale mnoho z nich nedosáhlo ani 10 tisíc zhlédnutí. Může za to nejspíš fakt, že Bejr nepřichází s ničím novým. Jeho videa jsou navíc nezvykle dlouhá a stále se týkají těch samých lidí, bezdomovců, o které se youtuber stará. Bejr má na YouTube přes 200 tisíc odběratelů, ale jeho sledovanost tomu vůbec neodpovídá. Hodinová videa, ve kterých je zachycený život bezdomovců, už zkrátka skoro nikoho nezajímá.

Bejr má ale několik věrných fanoušků, kteří jeho upadající tvorbu dokážou ocenit. „Super video, děkuji. Vážně skvělý díl, jsem z toho úplně paf,“ chválí Bejra jeho odběratelé na YouTube. Objevilo se ale také několik komentářů, které byly k jeho tvorbě kritické. “Videa o h*vně! Kde jsou ty staré časy, Aleši? Chtělo by to zase rozjet něco pořádného,“ ztěžuje si jeden z jeho fanoušků. Ani Bejrův Instagram není poslední dobou příliš zajímavý. Přidává na něj totiž různé fotky z jeho videí a někdy velmi podivné koláže. I když kvalita a sledovanost Bejrovy tvorby výrazně klesá, stále se najde mnoho lidí, kteří si jeho videa pustí a velmi se jimi pobaví.

Témata: Aleš Bejr