Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav

Aleš Bejr začal stavět domek pro své bezdomovce | foto: instagram.com

Aleš Bejr začal stavět domek pro své bezdomovce. Blíží se zima a tak na sítích žádá o pomoc

Aleš Bejr, který je známý svým staráním se o bezdomovce, se nyní rozhodl, že jim před zimou postaví domeček. Své fanoušky proto žádá o pomoc, protože nemůže všechno platit sám. Shání proto nábytek a dva fanoušci mu přivezli velké množství stavebního materiálu. Bejr také bezdomovcům nabídl, že mohou chodit do práce. Potřebuje pro ně ale sehnat mobil.
  18:00

Youtuber Aleš Bejr je jedním z nejkontroverznějších youtuberů na české scéně. V minulosti si zakládal na svém agresivním chování a díky tomu si vysloužil přezdívku „Psychopat“. V poslední době ale Bejr opustil od agrese a všechen svůj čas věnuje pomáhání skupince bezdomovců, kterým říká „herci“. Právě těm se snaží zlepšit životní podmínky a nyní se rozhodl, že jim pomůže postavit nový přístřešek. Bezdomovci Bejrovo rozhodnutí jistě ocení, protože se kvapem blíží zima a v prostředí, ve kterém žijí, bude rozhodně tuhý mráz. Bejr proto žádá své fanoušky o pomoc.

Aleš Bejr se v poslední době nevěnuje ničemu jinému, než návštěvám a péči o skupinku bezdomovců. Ačkoliv se snaží ze všech sil, nedokáže ovlivnit některé věci, které se mezi bezdomovci odehrávají. Ti samozřejmě rádi popíjejí alkohol a nedávno se stalo, že jeden z nich v důsledku nadměrného pití zemřel. Někteří bezdomovci jsou navíc opravdu nevděční a k Bejrovi se rozhodně nechovají tak, jak by si za svou starost a pomoc zasloužil. I přes to ale youtuber pokračuje v pomoci a nově přišel s nápadem, že jim zařídí kvalitní střechu nad hlavou.

„Včera mi dva fanoušci přivezli materiál na celý domeček a já jsem byl v němém úžasu. Baráček bude ze šesti palet, už máme podlahu. Potřeboval bych od vás lidi pomoc. Za odvoz nebo za menší poplatkos bych potřeboval gauč nebo válendu,“ řekl Bejr ve svém videu.

Chce se prý okamžitě pustit do stavění, ale práci mu komplikuje nachlazení, které v současné době skolilo mnoho lidí. Nakonec se ale přeci jenom pustil do práce, protože skupinka bezdomovců nový domek opravdu potřebuje.

Bejr chce proto z vlastních nákladů vybudovat obydlí, ve kterém by bezdomovci, o které se stará, mohli přečkat krutou zimu, která se blíží. Youtuber proto odkazuje na svou stránku na Facebooku, kde se svých fanoušků ptá, zda náhodou nemají konkrétní věc, kterou by chtěl bezdomovcům věnovat. Fanoušci se ihned zapojili a Bejrovi posílají různé inzeráty, kde lidé nabízejí položky za odvoz nebo za pár korun.

„Další prosba. Potřeboval bych alespoň jeden funkční telefon. Klidně obyčejný a tlačítkový, protože Lotrandos a Pavel budou chodit makat. Já potřebuji, aby byli na telefonu a mohli si nastavit budíček. To znamená, že já je ještě ráno budu budit, ale bez telefonu jsi prostě v ha*zlu,“ řekl Bejr, který se ptal také na Facebooku, zda někdo nemá obyčejný telefon, který nepotřebuje.

Bezdomovci ale nebudou pracovat s Bejrem na stavbě domku. Youtuber jim totiž domluvil manuální práci na jiných stavbách. Snažil se jim totiž promluvit do duše, že mohou volný čas využít k tomu, aby si alespoň přivydělali. I když někteří bezdomovci remcali, našlo se jich pár, kteří se rozhodli nabídky využít. Pro Bejra navíc nebylo jednoduché vyjednat podmínky pro to, aby je na stavbě přijali, a proto po bezdomovcích chce, aby byli dochvilní.

Bezdomovci jsou na tom prý tak špatně, že nemají ani na pořádné boty. Bejr si ale na sebe ušil jakýsi pomyslný bič, protože pokud by z ničeho nic přestal bezdomovcům pomáhat, ti by se nejspíš nedokázali tak rychle adaptovat na to, že se o sebe budou muset starat sami. Bejr už zároveň poslední dobou nenatáčí svá bizarní videa, ve kterých se chová jako psychopat, ale přidává pouze videa s bezdomovci.

Sledovanost jeho videí je velmi nízká a je možné, že Bejr se chce za pomoci nového projektu, kdy se rozhodl bezdomovcům poskytnout střechu nad hlavou ještě dříve, než udeří krutý mráz, opět zviditelnit a zvýšit si sledovanost svého YouTube kanálu. „Vždycky, když sedím doma v teplíčku, tak si uvědomím, že i když jsou to šmejdi, jak jim asi je, když je takováhle zima. Vím, že si za to můžou sami, ale stejně si to vždycky řeknu,“ odůvodnil Bejr svou ochotu pomáhat.

Témata: Aleš Bejr