Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

Bejr exkluzivně o policejním zásahu u jeho domu: Bylo to jako z nějakého amerického filmu, říká

Dům youtubera Aleše Bejra obklíčili naštvaní „světští“, kteří se dožadovali omluvy. Bejr totiž napadl v rozhovoru cirkusáka Václava Krška, který je také „světský“. Bejrův dům musela hlídat policie a youtuber musel vymyslet plán, jak dostat svou rodinu do bezpečí. Celý incident s Krškem měl být nahraný, ale nikdo tomu nechtěl věřit.
  6:00

Napadení jednoho ze zápasníků organizace Red Face youtuberem Alešem Bejrem mělo ještě velikou dohru. K domu youtubera se totiž vydali rozzlobení „světští“, kteří přišli zápasníka, který pochází z jejich řad, pomstít. Před Bejrův dům v Rozhovicích na Chrudimsku se vypravilo přes sto „světských“, kteří chtěli, aby se Bejr veřejně omluvil zápasníkovi, kterého při rozhovoru napadl. Na místo se vydala také policie, aby youtubera ochránila. „Bylo to jako z nějakého amerického filmu,“ řekl Bejr pro redakci Antiyoutuber.cz. Na místo měl dokonce přiletět policejní vrtulník.

V pondělí ve večerních hodinách začaly sociální sítě zaplavovat videa, ve kterých stojí dav lidí před neznámým domem. Později se ale ukázalo, že se jedná o dům youtubera Aleše Bejra, který později začal živě vysílat. Zhruba sto „světských“ si totiž přišlo pro omluvu za to, že Bejr napadl Václava Krška, který je také „světský“.

„Včera v podvečerních hodinách jsme získali poznatek o možné potyčce s účastí vícero osob. Přijali jsme nezbytná opatření s cílem tomuto zabránit. Situaci jsme na místě monitorovali. Během celé akce nedošlo k narušení veřejného pořádku ani škodě na majetku. Všichni účastníci z místa po dvacáté hodině pokojně odjeli,“ uvedla policejní mluvčí Dita Holečková pro iDNES.cz. Youtuber byl ale zcela v šoku, když zjistil, že je jeho dům obklopený tak početným davem.

„Policajti se rozestoupili jeden vedle druhého a udělali zátarasu. Zavolal jsem tátovi, ať se připraví. Ten přijel a odvezl rodinu do bezpečí. A potom jsem začal celou situaci řešit. Šel jsem ven a zeptal jsem se, co chtějí. A oni mi řekli, že chtějí, abych se veřejně omluvil Vencíčkovi, popsal redakci Antiyoutuber.cz Bejr večerní drama.

V domě byla totiž jeho žena a také malá dcera a obě byly pochopitelně vystrašené. Bejr vůbec nevěděl, co má dělat a příliš ho prý neuklidnil ani přílet policejního vrtulníku. Youtuber „světským“ začal vysvětlovat, že se jednalo pouze o nahraný kousek a začal jim prý ukazovat videa, která jeho tvrzení měla potvrdit. Dav lidí, který skandoval před Bejrovým domem, to ale nezajímalo a dál se dožadoval omluvy. Youtuber se proto opět schoval doma a přemýšlel, jak celou situaci vyřešit. Kolem dvacáté hodiny se prý rozhodl opět vyjít ven a veřejně se Krškovi omluvit. „Světští“ se poté měli otočit a místo opustit.

Na drama, které se odehrálo před Bejrovým domem, reagoval také starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný, který má s youtuberem spor.

„Světští, co přijeli mstít Vencíčka k Aleši Bejrovi, jsou banda ubožáků! Vy chudáci, co tam machrujete, že to živě vysíláte, běžte do p*dele! Měli vás vymlátit pendrekama, a to nemám s Bejrem zrovna dobré vztahy,“ zastal se Bejra Novotný ve videu na TikToku. Také další lidé byli naprosto otřesení tím, když zjistili, co se odehrálo před domem kontroverzního youtubera. „To jsou ale hrdinové. Sto na jednoho, co má doma ženu a dítě. Rozejděte se zpět do svých maringotek. Cirkusáci vypatlaní. Tohle jste fakt přehnali, chudák Bejr a jeho rodina,“ píšou lidé na Instagramu.

Někteří lidé ale Bejrovi píšou, že si za nepříjemnou situaci může sám. Neměl totiž podle nich žádné právo Krška napadnout a nemůže se proto divit, že se ho přišla zastat jeho „rodina“. Bejr ale tvrdí, že se jednalo pouze o předem domluvený kousek, který vymyslelo vedení organizace Red Face, ale zašlo to až příliš daleko.

I když se to prý snažil vysvětlit, rozzlobeným „světským“, ti ho vůbec neposlouchali. Někteří lidé z početného davu si natáčeli, jak se hlasitě dožadují omluvy a jiní dokonce živě vysílali, jak se youtuber spolu s vystrašenou rodinou schovává uvnitř domu. Poté, co se Bejr omluvil, ale všichni odjeli domů. Bejr ale tvrdí, že policie hlídala dům až do ranních hodin.

Témata: Aleš Bejr