Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund

Andrea Bezděková v Survivoru hodně zhubla. | foto: TV Nova

Bezděková extrémně zhubla, prý do plavek. Podporujete poruchy příjmu potravy, stěžují si diváci

V reality show televize Nova Survivor se soutěžící dočkali sloučení kmenů a při oslavách je překvapilo veřejné vážení. Nízká váha Bezděkové je prý ideální do plavek. Sledující reality show se zlobí, podle nich tvůrci nemyslí na diváky s poruchou příjmu potravy. Ke kritice se přidává i Michal Vaníček z Dvou Tátů.
  12:40

Oblíbená reality show Survivor nedávno postoupila do druhé fáze. S třiadvacátým dílem přišlo i sloučení modrého a červeného kmene. V novém díle soutěžící nejen slavili, jedli a pili, ale dokonce se přede všemi vážili. Reakce na sociálních sítích na sebe nenechaly dlouho čekat a mnozí si myslí, že porovnávání postav soutěžících je přinejmenším neohleduplné.

Soutěžící Survivora se po čtyřiapadesáti dnech dočkali sloučení. To oslavili vyčištěním zubů, sprchou a velkou večeří. Soutěžící se oblékli do večerního oblečení a společně si sedli ke stolu. Moderátor Ondřej Novotný po chvíli přinesl váhu a nechal všechny soutěžící, aby se zvážili.

Podívat se na sebe po tolika dnech do zrcadla by se dalo brát jako poměrně zajímavý experiment.
Připadala jsem si sama před sebou trochu cizí, jako bych některé své rysy zapomněla a znovu se s nimi musela ztotožnit.
Vyčistit si zuby kartáčkem a pastou bylo jako sundat si po celém dni boty, které vás tlačí. Neuvěřitelná úleva…. ale sníst při sloučení všechno, co jsem měla na talíři, byla obrovská chyba Andrey….Vždyť já v noci oko nezamhouřila, jak mě tlačil břuch!

14. dubna 2023 v 1:37, příspěvek archivován: 14. dubna 2023 v 12:19

Po dobu vážení Novotný komentuje, jak moc soutěžící zhubli, kdo z nich nejvíc a kdo vypadá na to, že váží méně než padesát kilogramů. Samotné vážení vzbudilo na sociálních sítích mnoho debat. „Achjo, proč někomu v produkci Survivora tohle celé vážení přišlo jako dobrý nápad. Je to pro mě dost citlivé téma,“ myslí si jedna ze sledujících.

Mnoha sledujícím se jednoduše nelíbí, že tvůrci v třiadvacátém díle vyzdvihují tak rychlé a drastické hubnutí. Nejpobouřenější reakce však vzbudila váha modelky Andrey Bezděkové. Zhubla totiž na sedmačtyřicet kilogramů. Novotný její váhu komentoval slovy, že se blíží plavková sezona a tak je její váha vlastně skvělá. „No, tak snad to udržím,“ raduje se Bezděková.

Sledující s poruchou příjmu potravy

Její fanoušci a sledující reality show si myslí, že váha už je moc nízká a nikdo by ji neměl veřejně tolik adorovat. „Moje dcera má anorexii a je momentálně v léčebně. Z celé té scény mi bylo opravdu hodně zle,“ myslí si jedna ze sledujících. Další s ní souhlasí a myslí si, že pokud někdo bojuje s poruchou příjmu potravy a vidí v televizi, jak někdo vyzdvihuje tak nízkou váhu, nemuselo by pro něj být sledování scény příjemné.

Nový díl komentují i tvůrkyně instagramového profilu @3pe.online. Ten se snaží šířit osvětu na sociálních sítích o poruchách příjmu potravy. „Z tohohle nám je opravdu velké smutno. Přejeme si, aby autorům/tvůrcům nešlo jen o sledovanost, ale i o lidi. Ať už před kamerou nebo obrazovkou,“ komentují tvůrkyně na svém Instagramu.

K celé situaci se vyjádřili i Michal Vaníček na svém instagramovém profilu Dva Tátové. „Mám velkým problém s tím, jak v nejnovějším dílu Survivoru komentují vážení lidí po padesáti dnech hladovění,“ píše Vaníček. Myslí si, že pokud se na nový díl podívají dospívající dívky, mohou si z něj odnést, že když nebudou pořádně jíst padesát dní, budou mít postavu do plavek. Prý dokáže pochopit humor, nadsázku i omyl, tohle pole něj však bylo špatně uchopené a moc dlouhé. „Ti lidé mají po návratu zdravotní potíže, nejen se zažíváním. Je rok 2023, tohle se ve světovém formátu nesmí objevit,“ dodává.