Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor

Využil Andrew Tate smrti svého otce k vlastní propagaci? | foto: instagram.com

Využil Andrew Tate smrti svého otce k vlastní propagaci? Na platformu X přidal zvláštní příspěvek

Andrew Tate si připomínal úmrtí svého otce a na platformě X zveřejnil podivný příspěvek. Podle spousty lidí se snaží skrze smutnou vzpomínku zviditelnit a odsuzují ho za to. Influencer tvrdí, že se Tateovi nikdy nevzdávají. Andrew Tate má velký vliv na spoustu lidí a na svou stranu si dokázal získat také úspěšného podnikatele Justina Wallera.
  9:13

Kontroverzní influencer Andrew Tate stále čeká na finální verdikt, který rozhodne o tom, zda skončí ve vězení nebo bude propuštěný na svobodu. Mezitím je ale velmi aktivní na platformě X, kde sdílí různé názory a také svůj pohled na svět. Nedávno si připomněl úmrtí svého otce, profesionálního hráče šachů, a svým příspěvkem odstartoval velkou debatu. Někteří lidé jsou totiž toho názoru, že využil smrt svého otce k vlastní reklamě. Tate má na lidi opravdu velký vliv. To dokazuje také chování podnikatele Justina Wallera, který se s Tateem spřátelil.

Tateovy příspěvky na platformě X bývají často velmi radikální a urážlivé. I když se influencer snaží mnoho lidí motivovat ke správným věcem, někteří lidé zkrátka zavrhují způsob, kterým se o to pokouší. Tate je synem zesnulého mezinárodního šachového mistra Emory Tatea, který zemřel při jedné šachové partii. Influencer připomněl ztrátu svého otce, který zemřel před osmi lety a rozhodl se proto přidat příspěvek, kterým mnoho lidí pobouřil. „Odpočívej v pokoji, OG. Mám tvé jméno a tvé srdce. Bojujeme až do samotného konce. Tateovi se nevzdávají,“ píše Tate ve svém příspěvku na platformě X.

Tate poté sdílel některé zprávy svého otce, které byly velmi kontroverzní a nápadně se podobaly názorům, které šíří také sám influencer. V jedné zprávě také Emory Tate napsal, že k dětem rodiče cítí tu největší lásku na světě. „Jsem přesvědčený o tom, že mé děti jsou ze všech nejlepší,“ napsal roku 2013 Emory Tate. Jeho syn sdílel ještě několik takových zpráv a mnoho lidí mu vyjádřilo soustrast. Někteří ale zastávají názor, že Tate vůbec netruchlí, ale pouze se snaží využít úmrtí svého otce k tomu, aby na sebe opět strhl veškerou pozornost.

Asi nejvýraznější komentář ze strany lidí, kteří Tatea obviňují z toho, že se chce díky těmto příspěvkům zviditelnit, je pro influencera jistě velmi nepříjemný. „Jenom připomínám, že muž v levo (Andrew Tate) nešel na pohřeb muži v pravo (Emory Tate). Tohle celé je pouhý marketing,“ okomentoval Tateův příspěvek jeden z uživatelů platformy X. Objevilo se ale také několik komentářů, které mají souvislost se současnou válkou v Izraeli. Podle některých lidí by Tate neměl psát lidem, kteří jsou vyznavači islámu, „odpočívej v pokoji“. Tateův otec, bratr a chvíli také Andrew sám totiž patří mezi lidi, kteří se řídí podle islámu.

Tate je velmi inteligentní člověk a někteří lidé se dohadují, zda opravdu využil úmrtí otce k vlastní propagaci, anebo se pouze snaží touto cestou truchlit. Na sociálních sítích se v dnešní době objevuje spousta věcí a podivné příspěvky přidávají také mnohem méně kontroverznější influenceři. Nedá se ale přesně určit, kdo má pravdu a zda Tate opravdu nechce zvýšit pozornost kolem svého jména a svých názorů. Někteří Tatea označují jako mistra manipulace a za svou kariéru dokázal, že si toto označení opravdu zaslouží.

Jeden z lidí, který byl velmi ovlivněný Tateem a jeho životním stylem, je úspěšný americký podnikatel Justin Waller. Ten se s Tateem setkal už před lety a okamžitě k němu začal vzhlížet. Líbilo se mu totiž Tateovo vyjadřování a způsob, jakým ho ostatní lidé respektují. Sám Tate si Wallera, který založil společnost, která staví kovové konstrukce, velmi oblíbil a ten ho proto začal velmi často doprovázet. Waller se za dobu, co se s Tateem zná, výrazně změnil a začal dokonce smýšlet podobně jako světoznámý influencer.

Postupem času se oba spřátelili natolik, že Tate začal Wallerovi plně důvěřovat. Waller se za tu dobu neuvěřitelně změnil a nedávno popsal, jaký má s Tateem vztah. „Schytal bych pro něj kulku. Kdybych zemřel, Andrew se postará o celou moji rodinu. To, co mezi námi je, je silné a jeden za druhého bychom položili život. Když byl ve vězení, vzal jsem jeho matku a nevlastního otce na oběd. Pokud bych zjistil, že je opravdu vinen, zlomilo by mi to srdce,“ řekl Waller.

Pokud by se prý opravdu prokázala Tateova vina, cítil by se jako naprostý hlupák, protože s influencerem strávil neuvěřitelně mnoho času. „Byl jsem tolikrát u něho doma, v bezprostřední blízkosti celého dění, nikdy jsem mu nelhal. Je to nejvíc konzistentní člověk jakého znám,“ dodal Waller. Nikdo ale zatím neví, zda se také on nestal součástí jedné velké manipulace a lži, protože stále není jasné, jak vleklý soud s Tateem dopadne.

Témata: Andrew Tate