Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

Andrew Tate a jeho bratr Tristan jsou venku z vazby. | foto: Profimedia.cz

Andrew Tate a jeho bratr jsou venku z vazby. Zatím však mají domácí vězení

Trvalo to od loňského prosince, ale kontroverzní influencer Andrew Tate je venku z rumunské vazby. Tam se společně s bratrem a dvěma Rumunkami dostal kvůli podezření z organizovaného zločinu a obchodování s lidmi. Má to však háček, ještě měsíc se Tate po světě svobodně neprojde, má totiž domácí vězení.
  13:42

Andrew Tate a jeho bratr Tristan se dočkali, jsou venku z vazby. Odvolací soud v Bukurešti totiž v pátek rozhodl o propuštění britsko-amerického influencera. Není však ještě zcela na svobodě, soud ho s bratrem a dvěma ženami poslal do domácího vězení. Kontroverzními výroky na internetu proslulý Tate strávil několik měsíců v rumunském vězení kvůli podezření z organizovaného zločinu a obchodování s lidmi.

Domácí vězení má trvat až do 29. dubna a má nahradit poslední měsíc, který měli všichni strávit ve vazbě. Ven můžou, ale musí mít povolení.

Bratry Tateovy spolu se dvěma Rumunkami justiční úřady stíhají proto, že mají podezření, že celá skupina přinutila šest žen vytvářet pornografické snímky určené pro zpoplatněné webové stránky. Podezřelí obvinění odmítají.

Naposledy se minulý týden objevila zpráva, že se o celý případ začaly zajímat i američtí diplomaté, což by Tateovi a jeho bratrovi pomohlo na svobodu.

Ve vazbě je Tate od prosince loňského roku, s fanoušky komunikoval omezeně přes sociální sítě, hlavně Twitter, a skrze e-maily. Proslavil se nejprve jako kickboxer, později se účastnil i reality show Big Brother. Nejvíc se do povědomí veřejnosti dostal kvůli svým kontroverzním názorům a svéráznému přístupu k ženám.

Témata: Andrew Tate