Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor

Andrew Tate je opět v problémech | foto: instagram.com

Andrew Tate údajně zastrašoval ženy, které proti němu svědčí. Nyní hrozí, že prozradí jejich jména

Objevila se nová informace o tom, že Andrew Tate měl údajně vyhrožovat ženám, které proti němu svědčí u soudu. Tateovi lidé je měli dokonce navštěvovat v jejich práci a influencer tvrdí, že pokud kvůli tomu bude zahájené řízení, udělá všechno proto, aby zabránil anonymitě žen, které ho žalují. Právníci údajných obětí kvůli tomu svolali tiskovou konferenci.
  10:00

Kontroverzní influencer Andrew Tate je podezřelý z obchodu s lidmi a ze znásilnění. Od doby, kdy byl spolu se svým bratrem Tristanem propuštěný z vazby do domácího vězení, se neustále objevují informace k jejich případu, které jim celou situaci rozhodně neulehčují. Nově se objevila další, která oběma bratrům ani trochu nepomůže. Tým právníků, který obhajuje údajné oběti znásilnění, se totiž rozhodl svolat tiskovou konferenci, na které oznámil, že Tateovi údajně ženy zastrašují, protože doufají, že proti nim u soudu nebudou svědčit. Podle Tatea se ale jedná o naprostý výmysl, kterým mu opět chtějí pouze uškodit.

„Matrix na mě zaútočil,“ řekl Tate při svém převozu do vazby. Už dříve ale nejspíš věděl, že ho čekají problémy. Po propuštění do domácího vězení věřil, že se brzy dočká svobody a očištění svého jména. Toho se ovšem stále nedočkal a jeho případ znovu posílila další nepříjemná informace. Tate je totiž obviněný z toho, že spolu se svým bratrem znásilnili několik žen. Ty se rozhodly proti bratrům svědčit u soudu a jejich argumenty jsou nejspíš velmi silné. Tate všechna tvrzení vyvrací, ale je dost možné, že mu ve skutečnosti opravdu teče do bot. Podle právníků, kteří zastupují ženy, které byly údajně znásilněné, Tateovi lidé ženám vyhrožují. Na základě toho se právníci rozhodli svolat tiskovou konferenci.

„Tyto ženy se velmi bojí a jsou vyděšené. Tateovi jim vyhrožovali a dokonce přiměli své lidi, aby přišli do jejich práce,“ řekl jeden z právníků, který zastupuje údajné oběti znásilnění. „Ale hrozby nebudou fungovat. Nezabrání lidem v tom, aby se ozvali a nezabrání soudům po celém světě v projednávání jejich případu. Vyzýváme lidi, aby sehráli svou roli v zastavení šíření online dezinformací a aby pečlivě přemýšleli o tom, jak mohou jejich slova na internetu ovlivnit lidi, kteří již tak nesmírně trpí,“ uvedli právníci ve společném prohlášení.

Tate ale tvrdí, že jsou jejich tvrzení „zlomyslná a sporná“ a nemají žádný důkaz o tom, že by se něco takového stalo. Tate se ale zároveň po celou dobu své influencerské kariéry prezentuje jako člověk, který se nebojí udělat cokoliv proto, aby ho ostatní respektovali a uznali, že má pravdu. Všechna obvinění, která jsou proti němu vznesená, sice mohou být nepravdivá, ale Tate si svými výroky na sociálních sítích spíše dopomohl k tomu, aby mu lidé nevěřili. Influencer ale tvrdí, že se jedná o výmysl. „Pokud bude zahájeno řízení, budu se bránit jakémukoliv pokusu požadovat anonymitu pro všechny nebo jen některé ze žalujících,“ reagoval Tate na obvinění.

To tedy znamená, že nebude váhat jmenovat všechny ženy, které ho obvinily ze znásilnění a které zatím zůstávají v anonymitě, kvůli vlastní ochraně. Tate je ale velmi chytrý člověk a moc dobře ví, že pokud by prozradil jména žen, které tvrdí, že je znásilnil, jejich život by se okamžitě změnil. Znamenalo by to totiž nepříjemné zpovídání se médiím a jméno Tate by navíc bylo se ženami velmi dlouho spojované. Zatím ale k ničemu takovému nedošlo a záleží, jak se bude celá situace vyvíjet dál.

Mimo soudní sezení Tate tráví většinu času i nadále ve své luxusní vile v Rumunsku. Může se sice volně pohybovat po městě, ale kvůli velké sledovanosti celého případu radši zůstává doma. Když se chce vydat ven, většinou to znamená počkat si až do setmění, aby se co možná nejvíce vyhnul lidem. Za zdmi své luxusní vily neustále trénuje bojové sporty. Také je velmi aktivní na platformě X, kde sdílí své názory na různé dění ve světě a neustále se snaží vysvětlit, že je to právě on, kdo se stal obětí.

Tate si i tak musí dávat veliký pozor, jaké příspěvky na svůj profil přidává. Mohlo by se totiž jednoduše stát, že by byl nakonec obviněn z podněcování k násilí nebo z přehnaného urážení různých menšin. K tomu jeho příspěvky často nemají daleko. Zatím však stále čeká na finální verdikt, který rozhodne o tom, zda bude zproštěný všech obvinění, a nebo se vrátí do rumunské věznice.

Témata: Andrew Tate