Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor

Bratři Tateovi streamují ze zvláštně upravené místnosti | foto: instagram.com

Bratři Tateovi vysílají z vězeňské cely. Už se z toho nikdy nevzpamatujeme, tvrdí influencer

Andrew a Tristan Tateovi, dva bratři, kteří jsou vyšetřovaní kvůli podezření z obchodu s lidmi a znásilnění, pokračují ve streamovaní a sdělování svých názorů. Nově začali vysílat z místnosti, která je upravená tak, aby připomínala vězeňskou celu. Už mají možnost se volně pohybovat po Bukurešti, ale tvrdí, že se prý nikdy nevzpamatují z toho, co je potkalo. Soud jim povolil vrácení jednoho auta.
  10:00

Kontroverzní influencer Andrew Tate se v poslední době dočkal několika úlev v jeho domácím vězení. Po několika dlouhých týdnech, které musel trávit v rumunské věznici, byl propuštěn do domácího vězení do své luxusní vily v Bukurešti. Nedávno ale dostal povolení, že se může volně pohybovat po celém městě, nesmí ho ale opustit.

I když stále nebyl stanovený finální verdikt v případu, kdy je Tate spolu se svým bratrem obviněný ze znásilnění a obchodu s lidmi, influencer má alespoň na chvíli opět možnost pocítit svobodu. Svou volnost tráví tím, že se vydává do různých podcastů a rozhovorů, ve kterých se snaží obhájit své jméno a nebo streamuje se svým bratrem Tristanem. Jejich streamy jsou ale velmi zvláštní.

Andrew Tate si totiž krátí dlouhé čekání na finální verdikt hned několika způsoby. Když byl ještě zavřený v cele, nevynechal jedinou možnost si zacvičit. Po svém návratu do vily si dokonce pozval dlouholetého trenéra kickboxu, se kterým se opět pustil do tréninku. Spolu s bratrem ale neustále živě vysílá a snaží se mluvit o tématech, které on sám považuje za globální problémy. Nově se ale jeho streamy vysílají ze zvláštně upravené místnosti. Ta má totiž podobu cely a pro oba bratry je to velmi symbolické.

V místnosti jsou dvě palandy, záchodová mísa a také tři plakáty, na kterých je nápis „Top G“. Na něm jsou přeškrtané čárky, kterými si vězni zaznamenávají počet dní ve vězení. Influencer si v živém vysílání svého bratra neustále dobíral a zároveň se mu snažil podsunout své názory. „Brácho, už se z toho nikdy nevzpamatuješ. To, co se nám dvěma stalo, v tobě zůstane už napořád. Náš život už zkrátka nikdy nebude stejný jako dřív,“ vysvětloval svému bratrovi Tate.

Uprostřed jejich rozhovoru najednou na dveře místnosti zabušili dva muži, kteří se oblékli jako dozorci a s teleskopickými obušky přišli jejich „celu“ prohledat. Tateovi si tím chtěli připomenout podmínky, ve kterých oba museli trávit dlouhé týdny. Na rozdíl od skutečné vězeňské cely měli k dispozici dobré jídlo a cigarety. Oba byli očividně ve velmi dobré náladě. Andrew Tate si dokonce zpíval vlastní verzi písně „Old McDonald had a farm“ a také si pustil skladbu od zpěvačky Indily „Tourner Dans Le Vide“, kterou jeho fanoušci vybrali jako jeho vlastní hymnu.

„Už nikdy se nevrátím do vězení,“ řekl influencer. To ale ve skutečnosti stále nemůže s jistotou vědět. I když jsou jejich osobní omezení mírnější, než kdy dříve, stále jsou oba podezření ze spáchání zločinů. Bratři Tateovi se ale dočkali jedné příjemné změny ve svém nelehkém období. Soud jim totiž povolil vrácení jednoho ze zabavených aut, nejedná se ale o jimi tolik oblíbené Bugatti Chiron.

Tristan Tate si totiž ke všem luxusním autům, které vlastnil, pořídil také vůz LADA, který by se dal považovat za veterána. A právě takové auto nakonec dovezli do jejich vily, aby se bratři mohli bez omezení vozit. Tristan byl z auta velmi nadšený a když si vůz prohlížel, neustále se usmíval. „Nikdy jsem ho neviděl se takhle usmívat třeba na Ferrari nebo McLaren,“ komentoval to jeho bratr. Zároveň se ale oba vydali na projížďku nočním městem a úsměv na tváři měl také Andrew.

Jindy velmi ostrý influencer poslední dobou působí poměrně umírněně. Ve všech rozhovorech, které poskytl různým médiím, se snaží obhájit a vysvětlit, že se stal pouze obětí bezpráví. Existují ale důkazy, které nasvědčují tomu, že se Tate k ženám nechoval s respektem a manipuloval je, což může být velkým ztížením jeho případu.

„Pravý úspěch je přinutit ženu k tomu, aby si myslela, že se bez vás neobejde a nebude moci nikam jít a to ani zpět do své rodné země,“ píše údajně Tate svým zaměstnancům ve skupinové konverzaci. On sám navíc v jednu chvíli přemýšlel nad tím, že nejspíš opět skončí ve vězení. „Ten, komu se skutečně podaří porazit Matrix, bude pravý Top G,“ tvrdí influencer v jednom ze svých mnoha motivačních videí.

Poslední dobou se už ale nenaváží do nevinných lidí. Sice se je i nadále snaží motivovat, zároveň si však nejspíš uvědomil, že pokud se chce někdy zbavit nepříjemného soudního procesu, slušné chování mu k tomu může přeci jen trochu pomoci. V množství rozhovorů, které Tate ochotně poskytuje, se proto snaží vysvětlit své myšlenkové pochody a také přiblížit, jaké hrůzy musel zažívat ve vězení. Stále ale není jisté, zda se do něj spolu se svým bratrem opět nevrátí.

Témata: Andrew Tate