Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor

Andrew Tate ovlivňuje děti | foto: instagram.com

Andrew Tateovi upadá pozornost. Videa s ním pomalu mizí a influencer uráží ostatní na platformě X

Kdysi velmi viditelný Andrew Tate stále čeká na finální verdikt. Postupně se vytrácejí jeho videa, protože se kolem něj neděje nic nového. Tate se ale neustále s někým dohaduje na platformě X a nedávno dokonce kritizoval známého psychologa a také jednoho komentátora kvůli tomu, že podporují Izrael a odsuzují hnutí Hamas.
  11:00

Kontroverzní influencer Andrew Tate už dlouho řeší svou nelehkou situaci. Stále totiž neví, jestli půjde do vězení, protože je obviněný ze znásilnění a obchodování s lidmi. I když je na většině sociálních sítí zablokovaný, jeho věrní fanoušci velmi aktivně zveřejňovali různá videa, ve kterých byl a dělali také různé koláže z jeho fotek. Protože už se ale dlouhou dobu kolem Tatea nic zvláštního nestalo, postupně ze sociálních sítí začíná mizet také tento obsah. Zkrátka to vypadá, že lidé už na Tatea zapomínají nebo se o něj přestávají zajímat. Toho si možná všiml také Tate sám, který se snaží být aktivní na platformě X. Tam ale vytrvale uráží koho může.

Andrew Tate byl kdysi pro mnoho mladých mužů velkou motivací. Podle spousty lidí ale šířil velice nebezpečné názory, které mohly výrazně ovlivnit společnost a především dospívající mládež. V jednu chvíli byly sociální sítě doslova zaplavené jeho videy, výroky a názory, ale poslední dobou se taková videa objevují jen zřídkakdy. Tate je totiž i nadále v domácím vězení, protože je stále vyšetřovaný a nemá proto možnost být tolik aktivní. Navíc si musí dávat velký pozor na to, co kde říká, protože by to jeho případu mohlo velmi uškodit. Možná právě proto už asi spoustu lidí nebaví poslouchat stále stejné věci dokola, protože se neobjevují nové názory a tím pádem ani nové diskuze o Tateovi. Influencer se sice občas objeví v seriózních rozhovorech, ale také tam se většinou musí držet zpátky.

Tate občas diskutuje o tématech, která jsou něčím zajímavá, je ale vidět, že má svázané ruce a nemůže o věcech mluvit tak, jak by nejspíš ve skutečnosti chtěl. V jednom rozhovoru se sice Tate neudržel a s moderátorem Piercem Morganem se několikrát pohádal, stále se ale nejednalo o nijak radikální názor, který by mu mohl v jeho případě přitížit. Morgan totiž Tatea konfrontoval tím, že má influencer nejspíš na svět zcela jiný pohled a že je možné, že v jeho hlavě je všechno, z čeho je obviněný, naprosto v pořádku, i když je podezřelý z toho, že si z žen udělal své otroky.

„Otroci, kterým kupuji věci od Prady, kterým zajistím práci, kterým umožním chodit do posilovny? Nekupujte ženám Pradu, protože skončíte ve vězení,“ rozkřikl se tehdy Tate. Sice nedokázal udržet nervy na uzdě, ale divákům zkrátka nedokázal předvést to, na co u něj byli zvyklí a často se stává, že pokud lidem nedáte to, co od vás očekávají, přestanou se o vás po nějaké době zajímat.

Tate se ale velmi ostře vyjadřuje na platformě X, tedy na jediné platformě, kde může volně přidávat příspěvky. Nedávno reagoval na komentátora Bena Shapira a slavného psychologa Jordana Petersona, kteří veřejně podpořili Izrael a spolu s tím také kritizovali radikální hnutí Hamas. „Představte si, že jste Ben nebo Jordan a ani neřeknete, že vás mrzí vraždění po*raných dětí. Klauni“ napsal Tate na platformě X. To opět vyvolalo obrovskou vlnu reakcí, protože Tate se očividně nesešel s názory, které Shapiro a Peterson veřejně řekli. Do akce se dokonce vložila také Tateova údajná bývalá partnerka Mikhaila Peterson, která je dcerou zmíněného Jordana Petersona.

„Každý, kdo má v hlavě alespoň půl mozku, ví, že táta měl na mysli Hamas, teroristickou organizaci, ne palestinské děti. Každý, kdo nevěnuje pozornost antisemitismu, který se objevuje na západě, je součástí problému,“ reagovala na Tateovu zprávu Peterson. Influencer jí později odpověděl a zeptal se jí, jak se má. Peterson se prý daří dobře, ale přála by si, aby se Tate sešel s jejím otcem a společně si o celé situaci promluvili. Tateovy názory totiž sleduje mnoho lidí a není prý dobře, když šíří názory, které se rozcházejí se skutečností.

Kromě podobných hádek na platformě X se ale kolem Tatea vůbec nic neděje. On sám se už jistě nudí, protože si nemůže vychutnávat život tak, jako tomu bylo před jeho zatčením. Zatím ale nejsou nikde žádné informace o tom, že by došlo k nějakému výraznému posunu v jeho případu a Tate proto musí i nadále čekat ve své luxusní vile v Bukurešti. Může se sice volně pohybovat po městě, ale jistě by si přál nasednout do svého soukromého tryskáče a odletět pryč ze země. Na to si ale nejspíš bude muset ještě nějakou dobu počkat.

Témata: Andrew Tate