Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

Andrew Tate ovlivňuje děti | foto: instagram.com

Andrew Tate byl opět zatčen. Po soudním procesu v Rumunsku ho čeká další v Británii

Andrew Tatea a jeho bratra Tristana v Rumunsku opět zatkla policie. Oba skončili ve vazb, byl na ně ve Spojeném království vydaný zatykač. Oba jsou nyní opět v domácím vězení, ale rumunský soud rozhodl, že po ukončení soudního procesu budou bratři vydaní do Británie, kde je čeká další proces.
  9:20,  aktualizováno  11:31

Influencer Andrew Tate byl znovu zatčen v Rumunsku, tentokrát si jeho zatčení vyžádaly britské úřady, které na Tatea a jeho bratra Tristana vydaly zatykač kvůli dvěma údajným sexuálním napadení v roce 2012 a 2015. Tate se pochopitelně brání a podle něj za vším opět stojí agenti Matrixu. Pro oba bratry může být ale nové nařčení ze sexuálního napadení v jejich vleklém případě klíčové.

Oba bratři byli zatčení v pondělí 11. března v pozdních večerních hodinách. Rumunská policie bratry okamžitě převezla do vazební cely, které si oba v minulosti užili až až. Bratři ale byli po čtyřiadvaceti hodinách propuštění, britské úřady totiž žádaly o jejich vydání a bratři měli být ve vazbě pouze do té doby, než se rozhodne o jejich možném vydání. V úterý se konal soud, kde porota rozhodla, že Tateovi mohou být vydaní až po té, co bude ukončený jejich soudní proces v Rumunsku.

„Jsme nevinní muži a brzy to všichni zjistíte. Moc se těšíme na to, až budeme konečně moci očistit svá jména,“ nechal se slyšet Andrew Tate poté, co byl spolu s bratrem propuštěný z vazby. Pro oba dočasně platí stejná pravidla jako předtím. Mohou se volně pohybovat po Bukurešti, ale nesmí město opustit, dokud nebude stanovený finální verdikt v jejich případu.

Tate ale nezahálel a okamžitě začal celou situaci komentovat na platformě X. Podle něj opět došlo k tomu, co tvrdí celou dobu, tedy že se ho „agenti Matrixu“, ať už si pod tím představuje cokoliv, pokouší navždy umlčet.

„Byl jsem ve formě zatčení, vězení, domácího vězení a omezený na jedno město 440 dní. Nikdy jsem nebyl souzený a nikdy jsem nebyl shledán vinným ze zločinu. Včera v noci mě odtáhli zpět do vězení, abych spal v cele. Díky Bohu jsem nyní opět na svobodě, alespoň prozatím. Matrix se zlobí,“ napsal Tate. I když se Tateovi nelíbí, že musel na čtyřiadvacet hodin opět do vazby, rumunské úřady proto měly své důvody. Jedná se o standardní postup, kdy jiná země požádá o vydání konkrétní osoby. Nejednalo se tedy o žádné spiknutí vůči Tateovým, ale o přirozené kroky rumunské policie.

Tate tvrdí, že je nevinný a že dokonce sám několikrát žádal rumunské úřady, aby komunikovaly s příslušnými lidmi ve Spojeném království, ale jeho návrh byl pokaždé zamítnut. To, že byl na influencera vydaný nový zatykač z jiné země, je ale pro Tatea opravdu špatné. Soudě podle všeho mají totiž ve Spojeném království dostatek důkazů, díky kterým ho mohou poslat za mříže. Tate ale opakuje, že se nikdy nedopustil ničeho špatného a jedná se pouze o jedno velké spiknutí. Tatea se zastávají také jeho věrní fanoušci, které si influencer získal neustálým motivováním, radám do života a prosazováním vlastních radikálních názorů.

„Kdy už konečně pochopíte, že je nevinný? Stejně ho jednou budete muset pustit. Umím si představit, že ho odsoudí i v případě, že proti němu nebudou mít dostatek důkazů. Je jim nepohodlný, tak se ho snaží zbavit. Drž se,“ píšou lidé na platformě X.

Objevilo se hned několik žen, které tvrdily, že je Tate využíval, znásilnil a dokonce cejchoval. Tate tvrdil, že je to lež a dokonce hrozil, že zveřejní jména všech žen, které proti němu svědčí, nyní se ale bude muset mít opravdu na pozoru, protože i když by svůj soudní proces v Rumunsku vyhrál, bude okamžitě převezený do Spojeného království, kde ho čeká další soudní proces. Žádné zbrklé kroky si proto nyní Tate nemůže dovolit. I když jeho fanoušci neustále tvrdí, že je jejich oblíbenec nevinný, Tate se musí spolehnout pouze na svůj tým právníků. Pokud se ale detektivům podaří zajistit dostatečné množství důkazů proti němu, Tate bude s největší pravděpodobností v koncích.

Témata: Andrew Tate