Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund

Jsi tlustá, neměj se ráda, zhubni, řekl Pepa Kůrka. Influencer je na sítích pod palbou kritiky za fatfóbní poznámky

Muž roku 2016 Pepa Kůrka se svojí partnerkou Angeli „Angie“ Mangombe mají vlastní podcast. V jednom z dílů rozebírali novou operaci nosu influencerky. Nyní se dostali k daleko kontroverznějšímu tématu. Kůrka se v něm ostře pustil do lidí s nadváhou. Jsi tlustá, neměj se ráda, zhubni, řekl.
  13:58

Kariéra a život influencerů se často točí kolem jejich vzhledu. Exotická kráska Angeli „Angie“ Mangombe toho není výjimkou. Často na svých profilech dává různé rady na to, jak se starat o svou pleť, nebo kam si zajít na operaci prsou. Nedávno podstoupila další estetický zákrok. V Istanbulu byla na operaci nosu. Se svým partnerem se však nezajímají jen o vlastní vzhled, ale i o to, jak vypadají ostatní. V novém díle jejich podcastu se podle lidí velmi ostře a neslušně pustili do lidí s nadváhou. Její přítel Pepa Kůrka také popsal podle něj strašný zážitek, když v zoologické zahradě potkal dvě slečny s nadváhou.

„On nesnáší tlusté lidi. Prostě on nenávidí, vždycky vidí někoho tlustého a říká si: ,fuj ty vole. Jak se může někdo takhle vyžrat’,“ říká Angie v jejich podcastu. Na to vmžiku Kůrka zareaguje s tím, že to není pravda a řekne, co si doopravdy o lidech s nadváhou myslí. Nejdříve chvilku uvažuje nad tím, jak se v dnešní době lidem s nadváhou říká. Následně dospěje k tomu, že jde o termín „body positivity“. Podle něj se lidé s nadváhou nemůžou mít rádi. „Ale někdo se fakt má fakt rád, i když je tlustý,“ reaguje Angie. S tím Kůrka rozhodně nesouhlasí. „Není to pravda vole. Nikdo, kdo je tlustý, se nemůže mít rád. Nevěřím tomu nikdy,“ říká Kůrka.

Každý, kdo má nadváhu, by podle něj chtěl mít vysportovanou a hubenou postavu. „Teď mávnu kouzelným proutkem a on může být hubený a vysportovaný, tak vole nikdo neřekne: ,ne, já jsem takhle rád’,“ vysvětluje Kůrka. Podle něj jde hlavně o mladé slečny, které podporují myšlenku „body positivity“ a myslí si, že to je něco úžasného. „Není, prostě jsi tlustá. Neměj se ráda, zhubni,“ ostře reaguje Kůrka na hnutí „body positivity“.

Následně se Kůrka pustil do vyprávění příběhu, jak v zoologické zahradě s Angie potkali dvě obézní slečny. „Normálně dvě tlustý holky, takhle břicho, takhle úplně zařízlý do té tlusté vagíny ty legíny,“ říká a pokračuje, jak ho zarazilo, co na sobě jedna z dívek měla za oblečení. „Takhle kozičky, takhle bříško, vagína. A jdou vedle sebe ještě. Tohle je přece strašný,“ pokračuje.

Úryvek z podcastu, kdy se baví o obezitě, zveřejnila Angie s Kůrkou na svůj Instagram. „Jaký na to mate názor vy? Myslíte, že když je někdo obézní, je ve svém těle opravdu spokojený?“ napsala influencerka do popisku příspěvku. Pokud očekávali, že se shledají s pozitivními ohlasy na jejich nový díl, mýlili se. Valná většina komentářů je kritizuje. „A sám vypadá jak vepř na porážku, takže neměj se rád špeku a zhubni, díky,“ komentuje příspěvek jedna slečna.

V komentářích se ozvalo i mnoho lidí, na které Kůrka naráží. Několik uživatelů se svěřilo, že obézní jsou a se svým tělem jsou spokojení. „Musím reagovat. Jsem tlustá v podstatě celý život. Víte Pepo jaké to je? Žít v takovém těle? Snášet ponižování, posměch a urážky? Zažil jste si někdy poruchu příjmu potravy? Něco vám řeknu, zrovna od vás mě tento výsměch velmi zklamal,“ komentuje příspěvek jedna slečna. „Ano jsem tlustá, ano mám se ráda a ne kvůli svému tělu. To ale chlapovi s egem až do p*dele nikdy nikdo nevysvětlí. Protože sebeláska se neřídí mírami. Ono jak se říká, já kila můžu shodit, ale ty už debilem zůstaneš na vždy,“ píše další.

Angie nedávno podstoupila operaci nosu v Istanbulu. Ona je s výsledkem operace zřejmě spokojená. Lidé však nový vzhled jejího nosu spíše kritizují. Nechápou, proč takový zákrok postoupila. Podle většiny měla dříve hezký nos. „Myslím si, že váš přírodní nos byl hezčí a už vůbec nevypadal zle na to, aby potřeboval plastiku,“ komentuje jedna slečna na Instagramu.