Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

Autoři podcastu Anticast Matěj Čech a Jakub Šorm | foto: Antiyoutuber.cz

Anticast: Je tiktoker jen dočasná profese? Jejich budoucnost stojí na vlásku

Platforma TikTok přišla s jejím vznikem s novou podle mnohých označovanou bizarní profesí tiktoker. Autoři podcastu Anticast z redakce Antiyoutuber.cz Matěj Čech a Jakub Šorm se v novém díle pobaví o konkrétních tiktokerech u nás, jak nakládají se svojí slávou a jaké mají vyhlídky do budoucna.
  19:00

Tiktoker je pojem, který je v posledních letech slyšet čím dál víc. Jedná se o tvůrce natáčející většinou krátká videa na platformu TikTok. Obsah který na sítě produkují je většinou jednoduchý a bez přidané hodnoty. Autoři podcastu si popovídají o několika tiktokerech od nás a o jejich pochybné kariéře. Promluví o tom, jak svůj vliv na sítích využívají a jaká je jejich tvorba.

Dá se říct, že tiktoker je pouze krátkodobá profese. Bez rozvinutí obsahu a veliké aktivity na profilu téměř není možné se tak živit donekonečna. Autoři tak poukáží na několik tvůrců, kterým se povedlo využít jejich slávy z TikToku a prosadit se v jiných odvětvích. Promluví také ale i o těch, kteří se podle nich řítí do propasti.

Překvapivě existuje poměrně nemalé množství tiktokerů, kteří nedokončili středoškolské vzdělání. Tvrdí, že maturitu ke své momentální práci nepotřebují. Autoři si popovídají o tom, jak velikou chybu tito tvůrci dělají. Poukáží však také na ty, kteří své vzdělání nezanedbali a dokonce v něm i nadále pokračují.