Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Autoři podcastu Anticast Matěj Čech a Jakub Šorm | foto: Antiyoutuber.cz

Anticast: Uniklé nahé fotografie na sítích jsou v poslední době trend

V druhém dílu podcastu Anticast si jeho autoři Matěj Čech a Jakub Šorm popovídali o diskutabilním trendu objevujícím se v posledních týdnech na sítích. Uživatelé sdílí až pornografické fotografie tvůrkyň z OnlyFans, celebrit, či dokonce i svých kamarádek a náhodných žen. Někteří dokonce vytváří počítačem upravené falešné fotografie, kterými se následně chlubí. Proč to dělají a co vše za tím je?
  20:00

Zveřejňování erotických fotek na sociální sítě, například na Reddit, je v poslední době vcelku rozšířený trend. Nejvíce jde o obsah od uživatelů, kteří se chtějí pochlubit fotkami, či videi OnlyFans tvůrkyň a celebrit. Objevují se však mezi nimi i vcelku jiné a dosti znepokojující fotografie. Uživatelé se na sítích chlubí například nahými fotografiemi kamarádek, či sousedek se kterými měli pohlavní styk. Proč takový obsah uživatelé zveřejňují? I o tom si popovídají autoři podcastu.

Jak se však takové fotky na sítě dostanou? Často hraje v případu roli zhrzený odkopnutý partner. Pár si tedy ve vztahu vyfotil a následně vyměnil několik erotických fotek, které však zůstaly v držení partnera i po jejich rozchodu. Naštvaný na bývalou přítelkyni se tak rozhodl, že fotky zveřejní se záměrem svojí bývalou přítelkyni pošpinit. Není to však jediný případ. Autoři podcastu si promluví i o jiných úchylkách, které někteří lidé mají. Někoho zřejmě uspokojuje fotit například své nahé kamarády a následně se s takovými fotkami chlubit na internetu.

Autoři se v podcastu snaží také apelovat na veřejnost s tím, že internet je nebezpečné prostředí. Člověk by neměl posílat neznámým lidem například na seznamkách své nahé fotografie. Za druhým telefonem může být totiž někdo jiný než na fotkách s dosti nekalými úmysly. Čech s Šormem promluví i o rizikových situacích, které mohou vyústit právě ze zasílání erotických fotek. V některých případech může dojít k sebepoškozování, či dokonce i sebevraždě.

Promluví si i o jedné dosti zvláštní části z trendu zveřejňování nahých fotek celebrit. Někteří uživatelé totiž počítačem vytváří falešné nahé fotografie influencerek jako jsou například Anna Šulcová, či Natyla. Co je vede k vytváření a následnému zveřejňování těchto úchylných snímků, také rozeberou autoři v podcastu.

Historie si většinou doběhne každého. Nejhorší to mají influenceři pokud jde o něco negativního co v minulosti provedli. V dnešní době se mnoho lidí snaží najít i to málo špíny na jakéhokoliv influencera pro jeho zesměšnění. Autoři tak rozeberou pár příkladů, kdy influencerům jejich erotická historie nehrála v jejich současné kariéře zrovna do karet.

Hlavní zpráva, kterou se snaží autoři posluchačům sdělit je jednoduchá. Oba nesouhlasí s celkově pořizováním nahých fotek sebe sama. Pokud má však někdo potřebu takové fotografie pořizovat, měl by si dát pozor, jak s nimi bude nadále zacházet. Nejlépe je rozhodně nikomu neposílat a pokud ano, tak jen osobě, které na sto procent důvěřuje. I když i v tom případě je to nebezpečné.