Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

Nahé selfíčko? Musí být! | foto: Instagram Eva Feuereislová

Uniklé erotické fotky celebrit dál plní fóra, v minulosti to řešil i Kajumi. Šiřitelům hrozí trest

Každý se zřejmě někdy zapřemýšlel nad tím jak trapné by to bylo, kdyby se nějaká jeho erotická fotka dostala na veřejnost. To samé řeší mnozí influenceři, mnohdy však ještě ve vztahu k práci. Jedna taková fotka jim totiž může poškodit kariéru a pěkně zavařit. Co tedy v takové situaci dělat? Pokud se v dnešní době taková fotka dostane ven, je prakticky nemožné zabránit jejímu šíření. Něco se však dělat dá.
  9:00

Příběhů o tom, že se někdo po rozchodu bývalému partnerovi mstil, je mnoho. Někdy se k takové pomstě využijí i erotické fotky, které si pár za dobu trvání vztahu vyměnil. Zhrzený partner může využít vlastnictví takové fotky a rozhodne se, že nejlepší pomsta bude rozeslat ji dál. To je zřejmě případ i české influencerky Evy Feuereislové. Její erotická fotka se nedávno dostala na internet a ona podle všeho tuší kdo za tím stojí. Nechala se slyšet, že onu fotografii vlastnilo několik jejích bývalých partnerů. Ti ji pak zřejmě poslali dál. Co tedy v takové situaci dělat?

Amazing B-day hair & make up by @beauty.concept.cz ✨ #plasticqueen #happy #hairstyles #makeup #bdaygirl #czechgirl @beautyconcept.cz_karlin

10. prosince 2022 v 19:23, příspěvek archivován: 6. dubna 2023 v 13:50

Internet je rozsáhlý a téměř nekonečný. Pokud se na něj něco dostane, tak už to z něj zřejmě nikdy nezmizí. To je případ i již zmíněných erotických fotek. I když se povede něco takového odstranit, stopa na internetu zůstává. Je zároveň velice pravděpodobné, že si ji už někdo uložil a mohl ji poslat a zveřejnit někam jinam.

Jak tedy postupovat v případě, že na takovou fotku narazíme? V prvním kroku je důležité si udělat snímek obrazovky a uložit si důkazy ohledně toho kdo a na jakou platformu takovou fotku nahrál. Hned poté je důležité ji nahlásit. V tuto chvíli záleží na jaké platformě se fotka nachází. Pokud se jedná například o Reddit, je možné, že tam zůstane ještě pár dnů. Tato platforma je totiž známá tím, že správcům trvá dlouho cokoliv vyřešit.

Takovou situaci si zažil například influencer Adam Kajumi. Před pár lety totiž kolovaly jeho údajné nahé fotky z vany. „Já jsem tehdy podal trestní oznámení na člověka, který to distribuoval nejvíce. Něco takového fakt člověk nechce zažívat, ať už to je, nebo není pravda,“ říká Kajumi pro antiyoutuber.cz, jaké kroky podnikl. To, že se skutečně jedná o nepříjemnou situaci pro kohokoliv, ať už je veřejně známý či nikoliv, potvrdil Kajumi. „Já jsem tehdy kvůli tomu ztratil dvě partnerství,“ svěřil se.

On sám se však nechal slyšet, že není jednoduché něco takového řešit. Do dnes se totiž žádné odpovědi nedostal. „Bohužel to ale nemělo žádný výsledek a už asi mít ani nebude. Pokud člověk zjistí o koho šlo, tak žalovat určitě lze,“ vysvětluje Kajumi. „Prokázat nějakou újmu na cti je v Česku takové sci-fi. Ono by to za to možná i stálo, kdyby člověk věděl, že nějaký ten výsledek přijde,“ myslí si Kajumi.

#dubai : @denisagrossova

4. ledna 2023 v 19:07, příspěvek archivován: 6. dubna 2023 v 13:51

Dle některých jsou však samozřejmě i influenceři jen lidi a pokud fotky neposílali někomu nevyžádaně, tak na tom není nic špatného. Do takové situace se dostal například i známý youtuber Adam Jícha alias Roth Wellden. Na internetu kolovala fotka, na které měl Jícha ležet v posteli a v ruce držet svůj penis. Jíchova reakce na kauzu byla jednoduchá. Popřel, že by se jednalo o něj a dál se k situaci nevyjadřoval.

Podobně nepříjemnou kauzu si zažila také známá influencerka Týnuš Třešničková. Jistému uživateli se totiž povedlo získat mnoho jejích nahých fotek, které následně sdílel na sociální sítě. Drsné bylo také to, že tvrdil, že vlastní i video na kterém jde vidět její přítel orálně uspokojující jiného muže. Třešničková se k situaci postavila však jednoduše. Ve svém videu na YouTube vzkázala sledujícím že nevidí jediný důvod v tom, proč by se neměla ukazovat. Nějací chudáčci ji prý nerozhodí.

Naší lyžařskou sezonu jsme ukončili krásným víkendem opět v oblasti Sella Ronda, kterou jsme tentokrát objeli po zelené a také mrkli na nejvyšší bod Marmolada️ Za mě určitě středisko, které stojí za podívanou a my už teď plánujeme, že bychom sem vyrazili i v létě na túry!

13. března 2023 v 17:54, příspěvek archivován: 6. dubna 2023 v 13:52

Ačkoliv může být pro někoho zábava zveřejňování takových fotografií, měl by si uvědomit, že to může mít silné následky. „Je to poměrně unikátní zásah do osobních práv. Chce to poměrně velkou kuráž toho, kdo práva porušuje, protože tam jsou samozřejmě poměrně zásadní postihy,“ nechal se pro Antiyoutuber.cz slyšet advokát se specializací na trestní právo Miroslav Krutina. „Jeden z výstupů, který by z toho mohl vzniknout by bylo odškodnění. Nějaké přiměřené zadostiučinění,“ říká Krutina. „Tam je toho podstatně více, co se dá s onou věcí dělat,“ doplnil Krutina.

Témata: Adam Kajumi