Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Végh přišel kvůli politickým názorům o spolupráci. Nemáš podporovat mafii a komunismus, zlobí se lidé

Attila Végh se dostal do křížku se slovenským zastoupením automobilky Renault kvůli tomu, že na sociálních sítích sympatizoval s prezidentským kandidátem Peterem Pellegrinim. Firma se rozhodla s Véghem ukončit spolupráci proto, že by měl být politicky neutrální. Végha navíc lidé neuvěřitelně kritizují a urážejí. Zápasník dokonce ztrácí fanoušky.
  11:57

MMA zápasník Attila Végh se připravuje na odvetu se svým rivalem Karlosem Vémolou. Kromě náročné přípravy se ale nyní musí potýkat s nepříjemnou situací. Firma Renault, tedy její slovenské zastoupení, se nově rozhodla s Véghem ukončit spolupráci. Zápasník totiž v prezidentských volbách podporoval pozdějšího vítěze Petera Pellegriniho a právě z tohoto důvodu nyní o spolupráci přišel. Vedení firmy Renault tvrdí, že by jejich ambasadoři měli být apolitičtí.

Firmě Renault se ale nelíbilo, že se Végh veřejně nechal slyšet, koho ve volbách podporuje a rozhodla se s ním proto ukončit spolupráci. Végh na svém Instagramu sdílel konverzaci, ve které se o ukončení spolupráce dozvěděl. „Náš generální ředitel upozornil na to, že naši ambasadoři by měli zůstat politicky neaktivní. Francouzská firma má takto nastavená pravidla. Na Attilu se snesla velká kritika, což by se dalo ustát. Ale budu upřímná, ne, když jsem já i celý náš tým na opačné straně. Za toto se neumím postavit, protože z mého pohledu nejde o respekt vůči jinému názoru,“ stojí ve zprávě, kterou obdržel Véghův manažer Dalibor Frankovič. Zpráva, kterou Véghův manažer obdržel, ale nebyla nijak útočná. On i Végh prý odmítají spolupracovat s někým, kdo nerespektuje něčí politické i nepolitické názory.

Sám Végh se ale rozhodl na ukončení spolupráce veřejně reagovat na Instagramu. „Ve světle aktuálního dění se s vámi musím podělit o zážitek, který ve mně vzbudil pocit, že se vrátil komunismus. Dnes mi přišel e-mail, který má jistou ochrannou známku trestu za svobodné vyjádření svého soukromého politického názoru a přesvědčení ve volbě prezidenta ve víře, že žijeme v zemi, kde to lze svobodně vyjádřit,“ reagoval Végh. Zároveň ho prý zajímá, zda se zaměstnanci firmy Renault budou ptát svých zákazníků, koho volili v prezidentských volbách. Végh se zároveň rozhodl vypnout možnost okomentování příspěvku z důvodu, že prý taková věc nepotřebuje žádný jiný komentář. Lidé si ale našli způsob, jak dát zápasníkovi vědět, co si o celé věci myslí.

Végh totiž později přidal na Instagram video z tréninku, u kterého měl opět zapnutou možnost příspěvek okomentovat. A právě toho mnoho lidí využilo. „Nemáš podporovat mafii a komunismus. Mohlo nám být na Slovensku lépe a ty ses mohl projíždět ve svém Renaultíku. Proč si nepovolil okomentovat ten předchozí příspěvek? Na jedné straně mluvíš o svobodě, ale potom neumožníš lidem říct na to jejich názor. Takže si v podstatě s*reš do huby. Klesl si na úroveň kandidáta, kterého jsi podpořil,“ reagují na Véghovo chování lidé na Instagramu. Někteří lidé také poukazují na to, že Végh zkrátka porušil podmínky spolupráce a neměl by si proto nyní stěžovat na sociálních sítích, že mu někdo brání ve svobodném projevu. Někteří lidé nad Véghem zanevřeli a přestali ho sledovat. Na Instagramu Végh ztratil bezmála tři tisíce sledujících za necelý měsíc.

Végh se ale nyní musí soustředit na něco úplně jiného. Blíží se totiž velmi očekávaná odveta s Karlosem Vémolou, kterého v minulosti porazil. Nyní se ale utkají znovu a právě aktuální dění okolo Végha může rozhodnout. Mnozí totiž očividně nebudou Végha podporovat proto, že podporoval prezidentského kandidáta Pellegriniho. Zároveň se nyní po dlouhé době setkal s opravdu extrémní kritikou a právě proto pro něj bude nejspíš těžké vyčistit si hlavu. Vémola, který je hladový po vítězství, se mu jistě bude tradičně snažit dostat do hlavy. Záleží tedy na tom, jak se k celé situaci Végh postaví a zda toto nepříjemné období bude mít výrazný dopad na jeho přípravu. Végh se má s Vémolou utkat už 8. května letošního roku.