Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav

Attila Végh přišel o další spolupráci. Dobře ti tak, jsi vlastizrádce, píší mu lidé

Attila Végh kvůli podpoře kandidatury Petera Pellegriniho přišel o další spolupráci. Lidé se k němu otáčejí zády, protože jim vadí, že ho veřejně podporoval. Végh přichází i nadále o sledující a je možné, že přijde také o další spolupráce. Někteří lidé se dokonce nechali slyšet, že kvůli tomu budou fandit jeho příštímu soupeři Karlovi Vémolovi.
  12:33

Slovenský zápasník Attila Végh se na Instagramu veřejně přiznal k tomu, že ve slovenských prezidentských volbách podpořil Petera Pellegriniho. Véghova podpora Pellegriniho kandidatury ale měla ještě dohru. Ukončila s ním totiž spolupráci firma Renault. Nyní Végh přišel o další spolupráci, tentokrát se slovenskou značkou piva Corgoň. Důvod ukončení spolupráce byl téměř totožný jako v případě Renaultu.

Značka Corgoň ukončení spolupráce oznámila na svých stránkách na Facebooku. Na sociálních sítích je značka opravdu slabá, ale informačním příspěvkem o konci spolupráce si výrazně přilepšila.

„Značka Corgoň nabízí pivo všem spotřebitelům bez rozdílu. Našim cílem je šířit zodpovědnou, respektující a apolitickou komerční komunikaci. Všechna naše poselství se řídí přísným etickým kodexem, jehož zásady vyžadujeme dodržovat také od našich obchodních partnerů. Z tohoto důvodu jsme zastavili veškeré komerční aktivity s Attilou Véghem,“ stojí v prohlášení značky Corgoň.

Zmíněný příspěvek naprosto překonal veškeré dosahy, které značka dosud měla, získal přes dva tisíce lajků a bezmála tisíc komentářů. V těch lidé většinou sympatizují s rozhodnutím značky Corgoň a Végha kritizují.

„Dobrá práce, Corgoň, hned si jdu koupit vaše pivko! Vaše pivo jsem nikdy nepil, ale teď to rozhodně napravím. Zachovali jste se k Attilovi tak, jak jste měli. Chceme ho pryč, Attila si to p*sral sám a dobře mu tak! Je to vlastizrádce, kterému jde jenom o prachy. Chtěl všem lézt do zadku, tak tady to má,“ reagují na zprávu značky Corgoň lidé na Facebooku.

Protože se Végh veřejně vyjádřil k tomu, koho v prezidentských volbách podpoří, mnoho lidí se k němu otočilo zády. Zápasník má na sociálních sítích vliv a někteří ho proto považují za hrozbu a dávají mu za vinu dokonce také výsledky voleb. Mnoho lidí také zastává názor, že by se k ukončení spoluprací měly přidat také další firmy.

„Attilka za mě poškozuje jméno všem značkám, se kterými spolupracuje. Je to jen otázka času, než se na něj vykašlou další a dobře mu tak,“ napsal jeden muž na Facebooku.

Végh kvůli své podpoře kandidatury Pellegriniho začal ztrácet také sledující na Instagramu, skoro každý den přijde o několik desítek sledujících a za poslední měsíc to bylo více než 3 tisíce. Aktuálně ho na Instagramu sleduje 404 tisíc lidí, ale je velmi možné, že počet jeho sledujících ještě bude klesat. Skoro nikdo nečekal, že bude mít Véghovo veřejné podporování prezidentského kandidáta takový dopad nejen na jeho spolupráce, ale také na věrnost jeho fanoušků. Mnoho z nich se totiž nechalo slyšet, že Végha vždy podporovali, ale tímto krokem u nich na dobro skončil nehledě na to, jak skvělý zápasník je. Jiní zase zastávají názor, že je naprosto zaslepený bohatstvím a nemá proto smysl brát si jeho názory k srdci.

Végha ale může před kritikou zachránit, nebo od ní alespoň na chvíli odvést pozornost jinam, dlouho očekávaná odveta s Karlem Vémolou. Už jejich první zápas rozdělil fanoušky MMA na dvě strany, protože se zároveň jednalo o střet Česka a Slovenska. I když je tedy Végh nyní pod kritikou, bude zároveň reprezentovat svou zem v „Odvetě století“ a někteří Slováci budou nejspíš schopní nad ním na chvíli přimhouřit oko.

Jiní ale nemají slitování. „Doufám, že z tebe Vémola tyhle kecy vymlátí. Třeba se ti konečně rozsvítí a probereš se,“ vzkázal Véghovi jeden muž na Instagramu. Véghovi se ale jistě tolik velká kritika momentálně vůbec nehodí. Jak on tak i Vémola už totiž jistě začínají cítit narůstající tlak před jejich odvetným zápasem a pro Végha jsou proto další starosti navíc nepohodlné.