Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

Daisy Lee změnila styl života. | foto: Instagram

Daisy Lee se zase vydává podstoupit ceremoniál s ayahuascou. Přestala údajně i brát drogy

Daisy Lee se už potřetí vydává za ceremoniály s ayahuascou, tentokrát do Ekvádoru. Zážitky spojené s ní jsou teď prý velká část jejího života. Zároveň už dříve přestala brát drogy a sledující jsou z její změny nadšení a doufají, že jí nový životní styl dlouho vydrží.
  12:08

Daisy Lee, vlastním jménem Karolína Urbanová, je pravděpodobně nejznámější českou herečkou z filmů pro dospělé, která zároveň vystupuje i na sociálních sítích. Dříve byla spojovaná především s užíváním drog a různými večírky. To se však v březnu změnilo a od té doby je prý úplně jiná.

Za změnu údajně vděčí psychotropnímu nápoji ayahuasca. Teď se opět vydává do Ekvádoru podstoupit další ceremoniály. „Čeká mě další výprava, tentokrát do Ekvádoru. Nemůžu se dočkat,“ napsala na svém Instagramu.

Nečeká jí však první podobný ceremoniál v životě. V březnu vyrazila do Ekvádoru poprvé a její život se prý úplně změnil, čehož si všímají i její sledující. Dříve chtěla jen chodit na večírky, teď se snaží pracovat na rozvoji sebe sama. Podle jejích příspěvků na Instagramu lze soudit, že v posledních měsících zůstává častěji doma a večírkům se spíše vyhýbá. Podle svých slov přestala brát drogy, což je bezpochyby nejzásadnější změna k lepšímu.

Sledující si její zásadní životní změny začali brzy všímat a jsou nadšení. „Moc ti to sluší, jde vidět, že jsi na dobré cestě,“ píše jeden ze sledujících. Vyzdvihují především fakt, že se pravděpodobně doopravdy začala vyhýbat tvrdým drogám, což jí prý svědčí nejen po psychické stránce, ale i fyzické. „Doufám, že ti to vydrží. Jen tak dál,“ vzkazuje komentující.

Ke svým sledujícím je velmi otevřená a o ayahuasce mluvila už když podstoupila první ceremoniál v Ekvádoru. O několik měsíců později se vydala do Peru, kde zažila údajně jeden z nejhorších zážitků ve svém životě. Po očistném rituálu devětačtyřicetkrát zvracela a bála se, že umře. Prý ze sebe zvracením dostala všechny zbylé drogy. Od té doby ji však „ayahuasca pustila do svého světa,“ jak sama Urbanová říká. Zážitky z ceremoniálů jsou prý teď velká a zásadní část jejího nynějšího života.

Negativní účinky

Jaké má ayahuasca vlastně účinky? Měla by umožňovat zbavení se různých traumat z minulosti a závislostí. Halucinogenní látky v nápoji by měly umožnit nahlédnout do vlastního nitra a vyřešit tím různé osobní problémy a starosti. Ceremoniály s ní lidé tedy podstupují především za účelem osobnostního růstu. Podle mnohých, kteří je podstoupili, je celý prožitek nenahraditelný a pro některé údajně účinnější, než desítky let psychoterapie.

Nutno dodat, že sice mnozí uvádějí především pozitivní účinky, ayahuasca může mít i ty negativní. Mezi nejzmiňovanější patří zvracení, kterým dochází k přirozené regulaci nadměrného množství látky v těle a dochází tím také k celkové očistě organismu. Má také kontraindikace, mezi které patří schizofrenie, epilepsie, diabetes nebo vysoký krevní tlak. Nebezpečná může být i v kombinaci s antidepresivy a drogami především na bázi amfetaminu.

Témata: Daisy Lee