Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Ben Cristovao | foto: Tilen Vajt/Pavel Dvořák

Ze Superstar až do největších koncertních hal. Ben Cristovao se chystá vyprodat stadion Eden

Ben Cristovao se proslavil v první řadě soutěže Česko Slovenská Superstar v roce 2009. Už třikrát vyprodal O2 arénu, teď se chystá vyprodat stadion Eden. Nedávno se stal také neposlouchanějším interpretem na platformě Spotify. Mnoho jeho skladeb se staly populárními především na TikToku. Někdy však kvůli spekulacím o jeho vztazích.
  18:00

Rap se stal v roce 2023 nejposlouchanějším hudebním žánrem na streamovací platformě Spotify. O tom svědčí i fakt, že z malých zapadlých klubů v malých městech se rappeři dostávají postupně dostali do největších českých koncertních hal. Ben Cristovao, který se také částečně mezi rappery dá zařadit, nedávno vyprodal O2 arenu. Teď se chystá vyprodat stadion Eden.

Ben Cristovao se proslavil především díky účasti v první řadě soutěže Česko Slovenská Superstar v roce 2009. Tehdy se dostal až do finálových kol a skončil na sedmém místě. Hudbě zůstal věrný i po skončení soutěže, zanedlouho po vyřazení vydal album Definitely Different. Zpíval tehdy ještě v angličtině, což se brzy změnilo. Uvědomil si, že v češtině má mnohem větší šanci prorazit, což se mu také podařilo. Jeho skladby Bomby, ASIO nebo například Sweet Chilli zná v podstatě každý.

Pro mnohé hudebníky je vyprodaný koncert v O2 areně tou nejvyšší metou, něčím, co se podaří opravdu jen na vrcholu kariéry a těm nejznámějším jménům. Na podzim halu vyprodali donedávna nejposlouchanější česky zpívající rappeři Calin a Viktor Sheen. Nejposlouchanější na Spotify je v současné době právě Cristovao, téměř s milionem měsíčních posluchačů. A navíc se mu podařilo před měsícem O2 arenu vyprodat už potřetí.

Na listopadový koncert v O2 areně si připravil velkolepou show, při které se vznášel v jeden moment několik metrů nad pódiem ve velké posteli. Jindy zase ze stage šlehaly plameny. Na pódium si pozval například Adama Mišíka nebo Sofiana Medjmedje. Po skončení koncertu, kdy Cristovao odcházel z pódia, se za ním na obrazovkách ukázal nápis „Eden 2025" a fanoušci byli jako u vytržení. Pro porovnání, O2 arena má kapacitu kolem 20 tisíc návštěvníků, stadion Eden ještě o 18 tisíc víc.

Bližší informace o koncertu prozradil Cristovao až ve čtvrtek večer.

„Budu mít show v Edenu. Celá vizuální produkce a výprava bude ohromná ve všech směrech a garantuju, že něco takového tady nebylo a věřím, že dlouho nebude,“ vysvětluje na Instagramu. Produkce by měla být náročná, proto si vzali s týmem na přípravu více času. Dodává však, že vzhledem k tomu, jak velkolepé plány mají, je časový horizont roku a půl ideální.

„Z toho kolosu mám neuvěřitelný respekt, ale zároveň cítím, že tam patřím a vím, co tam dokážu. Nemůžu se dočkat až mě uvidíte ve finální formě,“ popisuje. Koncert se bude konat 7. června roku 2025 a lístky budou dostupné už od 19. prosince letošního roku.

Cristovao se v poslední době těší velké oblibě u uživatelů na sociálních sítích. Album Zvíře, které vydal jen pár hodin před koncertem, si oblíbili především uživatelé na TikToku. Nejpopulárnější byla ještě nedávno skladba Nemusim nic, kdy trendovaly dokonce dvě její pasáže. Jedna o tom, že má žena tělo jako bohyně a druhá o tom, že nemusí nic dělat. Na Spotify má stejná skladba přes 3 miliony přehrání.

@youronlygod tak jeste jednou🤭 #mma ♬ MMA - Ben Cristovao & Sofian Medjmedj

V současné době však trenduje skladba MMA, na které Cristovao spolupracoval s už zmiňovaným Sofianem Medjmedjem. Sice je oblíbených pasáží víc, nejvíce debat vzbudila hned úvodní sloka.

„Fancy life, Primitivo, ubalený zaza, ona kouří cígo na repete / Future wife, manekýna, body jako zázrak, face jak Alagia, unese tě,“ zpívá Cristovao na začátku. Na sítích se tak okamžitě objevily spekulace, zda s influencerkou Dominique Alagiou, která se nedávno rozešla s několikaletým partnerem Honzim Michálkem, tvoří pár. Ani jeden se ke spekulacím nevyjadřuje, nicméně na sociálních sítích oba debatu hojně podněcují. Nedávno například Cristovao sdílel fotku z akce, kterou pořádala její značka a poděkoval jí za to, jaký je člověk. Jindy například sdíleli společnou fotku.

Alagia si také nedávno zahrála ve videoklipu ke skladbě. A nebyla sama. Aby toho nebylo málo, Cristovao hned po Alagie zmínil jinou českou influencerku a to Carly Kirstenovou alias Carrie Kirsten.

„Trochu Barbie a já trochu Ken / Trochu sex in the city, když jdem já a Carrie ven / Tak to má být, oba žárlí,“ zpívá. Kirsten se ve videoklipu objevila také. Vysvětlení se však fanoušci nedočkali ani v tomto případě.

Témata: Dominique Alagia