Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

Calin a Viktor Sheen | foto: instagram.com

Viktor Sheen a Calin vyprodali O2 arenu. Na závěr si Sheen připravil překvapení, vydal nové album

Calin a Viktor Sheen vyprodali O2 arenu, ve které pokřtili společné album Roadtrip. Fanoušci přijeli ze všech koutů republiky a mohli si poprvé naživo poslechnout oblíbené skladby. Na koncertě vystoupil také Yzomandias nebo Nik Tendo. Viktor Sheen si na závěr pro fanoušky připravil překvapení. Dnes o půlnoci nové album Planeta opic.
  13:25

Rap v posledních letech patří mezi nejpopulárnější žánry na světě a Česko není výjimkou. Především mladá generace poslouchá primárně české a slovenské rappery. Teď se povedlo dvěma nejposlouchanějším z nich vyprodat pražskou O2 arenu.

Calin a Viktor Sheen se těší velké popularitě už delší dobu a když se řekne český rap, mnozí si představí právě je. Hudbu spolu tvoří už několik let, i přes to však bylo velkým překvapením, když na začátku února vydali, v podstatě bez dřívějšího oznámení, společné album Roadtrip.

Hlasy obou interpretů se k sobě velmi dobře hodí a na celém albu jde cítit především přátelská energie mezi nimi. Oba se však postupně čím dál tím více oddalují od rapu a jednotlivé skladby jsou spíše zpívané. Pravděpodobně i díky tomu se jim povedlo za pár měsíců vyprodat O2 arenu, kde album společně pokřtili.

Calin i Viktor Sheen měli od té doby, co album vydali, nespočet koncertů. Ani na jednom z nich však ani jeden z nich nezpíval skladby ze společného alba, ač o to posluchači, mnohdy horlivě, žádali. Museli si jednoduše počkat do O2 areny.

tohle nebudeme řešit

13. října 2023 v 11:43, příspěvek archivován: 13. října 2023 v 12:10

Na čtvrtečním koncertě tak mohli fanoušci poprvé naživo slyšet oblíbené skladby z alba Roadtrip. Mezi nejoblíbenější u posluchačů patří Safír nebo Cikády, u kterých se zdálo, že je interpreti ani nemusejí zpívat. Publikum si totiž vystačilo samo. Zazněly také starší sólové skladby interpretů. Viktor Sheen například naposledy živě zazpíval skladbu Ibalgin z roku 2015, která byla pro jeho kariéru poměrně zásadní.

Na pódiu také překvapilo několik hostů. Patřil mezi ně například Yzomandias, Nik Tendo, Hasan nebo Ben Cristovao. Stein27 vystoupil mimo jiné se skladbou Habibi, která už několik měsíců patří k nejposlouchanějším v Česku. Díky všem hostům si mohli návštěvníci poslechnout naživo nejpopulárnější české skladby.

Fanoušci si na koncert těšili více než půl roku a už od odpoledních hodin se jimi plnil prostor před O2 arenou. Přijeli ze všech koutů republiky a nemohli se dočkat, až své oblíbené interprety uslyší. „Přijela jsem z Hodonína, Calina i Viktora poslouchám už dlouho, tak jsem přijet musela. Sice byly lístky dražší, ale myslím, že se to vyplatilo,“ popisuje jedna z návštěvnic.

Calin & Viktor Sheen #calin#viktorsheen#o2arena#roadtrip

12. října 2023 v 22:53, příspěvek archivován: 13. října 2023 v 12:11

Ač všichni fanoušci očekávali, že koncert skončí tradičním způsobem, tedy rozloučením s nějakou populární písní, Viktor Sheen si pro ně připravil překvapení. Krátce po desáté hodině večer oznámil, že o půlnoci vydává nové album, které nese název Planeta opic. „Díky, že jsem to mohl vydat ve společné O2, která byla úplně legendární,“ napsal na Instagram později. Mezi hosty na albu se objevili Yzomandias, Calin, PTK a Annet X.

Nutno dodat, že to není poprvé, co Viktor Sheen vydal album na křtu alba. V roce 2021 měl dvoudenní křest rok starého alba Barvy, které pomyslně navazovalo na předchozí desku Černobílej svět. Po druhém koncertě oznámil, že po cestě domů si budou moct návštěvníci poslechnout jeho novou hudbu. Bez oznámení totiž vydal populární album Příběhy a sny.