Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Aplikace BeReal. | foto: BeReal

Popularita BeReal pomalu klesá. Tvůrci přidávají novou funkci, dva příspěvky denně navíc

Aplikace BeReal loni zaznamenala raketový růst. Uživatelé si ji rychle zamilovali především díky tomu, jak byla autentická. Později však začali denní uživatelé rychle ubývat. Teď se tým aplikace snaží ubývající počet uživatelů vyvrátit. Zároveň přidávají novou funkci, dva příspěvky denně navíc.
  15:00

Aplikace BeReal byla minulý rok jednou z nejoblíbenějších sociálních sítí, dokonce se stala aplikací roku 2022 pro iPhone. Uživatelé si ji zamilovali především pro její autentičnost. Posílá totiž jednou denně v náhodný čas upozornění, že máte přidat fotku zároveň přední i zadní kamerou toho, co v tu chvíli děláte a máte na to jen dvě minuty. Máte být jednoduše reální - Be Real. Pokud příspěvek přidáte pozdě, aplikace ukáže, o kolik minut později. Později se však ukázalo, že aktivní uživatelé aplikace mizí. Teď se snaží tvůrci aplikace přesvědčit ostatní o opaku.

Na začátku února se začaly objevovat informace, že počet denních uživatelů se oproti říjnu loňského roku propadl o osmačtyřicet procent. V říjnu jich bylo 20 milionů, v únoru 10,4 milionu. Teď se však zdá, že počet uživatelů ubývá dál. Deník The New York Times uvádí, že aktivních by jich mělo být v březnu jenom téměř 6 milionů.

Tvůrci aplikace se však k novému průzkumu vyjádřit nechtěli a zároveň nikde nesdílí počet uživatelů aplikace. „Chceme pro sebe to, co chceme pro naše uživatele. A tedy nehonit se za slávou, pozorností, nebo se vázat na ukazatele, jako je počet sledujících nebo počet stažení,“ uvádějí na svým webových stránkách už od loňského listopadu.

Před několika dny se však tvůrci rozhodli všechny uživatele přesvědčit o tom, že je aplikace stále silná. Ve svém novém příspěvku uvádějí, že mají stále více než 20 milionů aktivních uživatelů denně. „Byli jsme ticho, protože radši něco děláme, než že bychom o tom jen mluvili,“ uvádí tým BeReal. Prý v poslední době pracovali především na odstranění technických problémů a na stabilitě aplikace.

Podle webu Business of Apps BeReal ztrácí právě v tom, že většina uživatelů přijde do aplikace v rozmezí pár minut, vidí veškerý obsah od přátel a následně nemá důvod se tam během dne znovu vracet. Teď však spouští novou funkci, která by to mohla změnit. Pokud přidáte BeReal včas ve dvouminutovém rozmezí, budete moct přidat další dvě. Zároveň budete moct také sdílet hudbu a podcasty, které v tu chvíli posloucháte.

Nová funkce se bude jmenovat „Bonus BeReal“ a zatím se bude testovat ve Velké Británie. Brzy by se však měla rozšířit do celého světa. Někteří se sice bojí, že funkce naruší autenticitu aplikace, jiní však argumentují, že by mohla přilákat více uživatelů.