Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

Karel Benda a Jan Kotlár řeší své spory s policií | foto: instagram.com

Patří tohle ještě k zápasení? Benda a Kotlár musí na výslech kvůli urážení Bendovy matky

Karel Benda a Jan „Diego“ Kotlár zašli ve svém předzápasovém trashtalku až příliš daleko. Kotlár urážel a vyhrožoval Bendově matce, ten si to nenechal líbit a Kotlára nahlásil na policii. To stejné udělal i Kotlár kvůli údajnému zveřejnění nahé fotky jeho syna. Bendu ale policie uznala jako nevinného.
  11:11,  aktualizováno  17:41

Předzápasové rozhovory se zápasníky v Clash of the Stars bývají často velmi vyhrocené. V posledním rozhovoru, který spolu vedli Karel Benda a Jan „Diego“ Kotlár, se však zápasníci dostali do situace, kdy v podstatě neřešili zápasení, ale své osobní spory mimo organizaci.

Oba na sebe začali vytahovat různé věci, kvůli kterým dokonce museli oba zápasníci k výslechu a další je ještě čekají. Kotlár navíc do svých trashtalků zahrnul také Bendovu matku, o které se vyjadřoval vukgárně, a Benda si to samozřejmě nenechal líbit.

V předzápasovém rozhovoru, který v podstatě celou dobu vedli Benda s Kotlárem a Tomáše Linh Le Syho skoro vůbec nepustili ke slovu, se do sebe oba zápasníci hned ze začátku pustili. Všechno začalo tím, když se Kotlár na Bendu rozkřikl, že Benda přidal na sociální sítě fotku Kotlárova syna, kde mu pravděpodobně byl vidět penis.

Kotlár a jeho žena se proto rozhodli, že půjdou na policii a Bendu nahlásí. Benda na to ovšem argumentoval tím, že to celé odstartoval Kotlár, který se navážel do jeho matky. V živém vysílání Benda pustil hlasové zprávy, které mu Kotlár poslal, a ve zprávách bylo slyšet, jak Kotlár velmi vulgárně vyhrožuje, že bude mít sex s Bendovou matkou.

Kotlár na to však reagoval tím, že znovu vytáhl spor, který s Bendou má a který se týká jeho dětí.

„Jsi sportovec, nebo co jsi? Tohle patří ke sportu?“ ptal se Kotlár Bendy. K Bendovi se také dostala informace, že se Kotlár snaží zjistit adresu jeho matky a údajně si měl založit falešný profil, ze kterého Bendovi opět psal urážlivé věci o jeho matce. Benda mu na to odpověděl tím, že do chatu poslal fotku Kotlárova nahého dítěte.

Kotlár se vydal se podat trestní oznámení na policejní stanici, Benda tak musel jet do Hanušovic, kde ho Kotlár nahlásil, a vše na stanici vysvětlit. Zároveň se Benda neubránil pokušení a na oplátku podal trestní oznámení na Kotlára kvůli urážení a vyhrožování.

Policie Bendovi oznámila, že se ničeho trestného nedopustil, protože fotky Kotlárova syna nezveřejnil on. Kotlár se ale dostal do problému s Odborem sociálně právní ochrany dětí a další, co v rozhovoru oba zápasníci řešili, byl údajný rasismus. Kotlár totiž Bendu osočil z toho, že je rasista a nenávidí Romy.

Když ale Benda vyzval Kotlára k tomu, aby mu předložil nějaký důkaz, Kotlár s žádným vysvětlením nepřišel. Naopak se objevila nová informace, že měl Bendovi vyhrožovat tím, že vezme početnou skupinu Romů a půjdou ho společně zbít. Zajímavé ovšem je, že se v komentářích pod videem objevily zprávy od Romů, kteří byli Kotlárem znechucení. „Jsem cikán a stydím se za Diega. Bylo mi z toho celého na blití. Dělá ostudu všem slušným Romům,“ psali někteří.

Otázkou ovšem je, jestli takové věci vůbec k zápasu patří. Je v podstatě normální, že se mezi sebou zápasníci hádají a vzájemně se uráží, ale zatahování rodiny do trashtalku je naprosto mimo mísu.

Navíc je tu i fakt, že se kvůli tomu oba musí potýkat s policií, která jejich vzájemné urážky vyšetřuje, to v podstatě nemá nic společného s Clash of the Stars, ale s jejich reálným životem mimo organizaci. Pokud se jeden ze zápasníků opravdu dopustil trestného činu, bude se to pravděpodobně řešit i dál, nehledě na to, zda v zápasu vyhrál nebo prohrál.