Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav

Datel promluvil o užívání steroidů | foto: instagram.com

Vzala si firma zastupující Datla 95 procent jeho výdělku v Clashi? Nebyl by jediný oškubaný zápasník

Marek Valášek alias Datel v minulosti opakovaně tvrdil, že za tři zápasy v Clash of the Stars měl dostat 90 tisíc korun. Společnosti, které ho zastupují, však podle smluv dostaly od organizace přes dva miliony korun. Pokud by v Clash of the Stars zastupovaly pouze Valáška, vzali by si za své služby více jak 95 procent z jeho zisku. Ostatní zápasníci jsou na tom jistě daleko lépe. Žralokův manažer si například bere jen 15 procent.
  16:48

Kauza kolem Marka Valáška alias Datla pokračuje. Šéf bojové organizace Clash of the Stars Tomáš Linh Le Sy poslal soudu smlouvy spojené s Datlem, respektive s firmami, které ho zastupujé. Z těch vyplývá, že dvě firmy zastupující Datla za aktivity v organizaci obdržely přes dva miliony korun. Pokud, jak influencer tvrdí, obdržel za tři zápasy devadesát tisíc korun, ony firmy by si z jeho výdělku měly vzít více jak pětadevadesát procent. V porovnání s ostatními zápasníky se jedná o velice nevýhodnou spolupráci. Stále však existuje jeden, který na tom má být, co se týče zastoupení a výdělku, daleko hůř.

Částky, které si zápasníci v organizaci vydělávají, jsou logicky neveřejné. Někteří však čas od času lehce poodhalí v jakých hodnotách se jejích výplaty pohybují. Všem fanouškům je zřejmě jasné, že se jedná o slušné cifry. To, kolik si zápasník vydělá, se hodnotí několika kritérii. Nejdůležitější jsou zřejmě čísla na sítích a schopnost udělat pořádnou show. Přední zápasníci organizace si mohou libovat v stotisícových částkách. Proč tedy právě Valášek tvrdí, že dostal za tři zápasy jen devadesát tisíc korun?

Pokud je pravda, co říká, měl v organizaci zřejmě velice nevýhodné zastoupení. Nebyl by jediný. Zápasník, který měl být údajně obrán o veškeré výdělky, je Jiří Janouch známý spíše jako Maxgreen.

„Padesát procent si vzal jako manažerský honorář. Ze sta procent mu strhl daň, protože se to vypláceno na jeho s.r.o. a ten malý zbytek dal jako náklady,“ říká pro redakci Antiyoutuber.cz kamarád Maxgreena Patrik Hübler alias Žralok, že ho podle jeho slov ošidil influencer Tomáš Lukáš, který ho měl zastupovat jakožto manažer.

Naty hrychová a Youtuber creep se stavili do Anime 6.10.2023

20. října 2023 v 20:34, příspěvek archivován: 6. prosince 2023 v 15:20

Maxgreen tak prý z neznámé částky, která se však mohla pohybovat ve vyšších desetitisících, nedostal podle Žraloka ani korunu. Podobně měl prý Lukáš zastupovat ještě jednoho zápasníka z konkurenční organizace Red Face.

„Ten si mi taky stěžoval, že mu nic nedal. Děje se to. Někdy ty zastupující strany jsou nečestné a toho zápasníka pak podvedou a okradou,“ doplňuje Žralok.

Jsou tak zřejmě v Clash of the Stars případy nevýhodného manažerského zastoupení zápasníka. Kdo se o některé zápasníky také stará, je moderátor v organizaci Jakub Jíra alias Speaker. Na toho si Žralok prý nemůže stěžovat. Ten si má za své služby brát patnáct procent z výdělku.

„On chtěl deset, ale mně to přišlo neadekvátní, protože on toho dělá docela dost. Takže jsem mu řekl, že mu klidně dám dvacet a shodli jsme se na patnáct,“ vysvětluje Žralok.

Tak je to tady dámy a pánové @clashofthestars 7 ožije jako nikdy #clashofthestars #fighter #celebrity #influencer #contract #wegotit #friends

23. listopadu 2023 v 15:30, příspěvek archivován: 6. prosince 2023 v 15:20

Další možnost je nebýt zastupován nikým a do organizace jít zápasit sám za sebe. Tak to má například tiktoker a influencer Jan „Honzi“ Michálek.

„Všechno řeším sám. Já nejsem zastupovaný. Je to na každém, jak se rozhodne,“ říká redakci Antiyoutuber.cz Michálek. „Samozřejmě tam mám někoho, kdo za mě něco řeší, kdo vyhrazuje podmínky, ale o tom nebudu mluvit,“ doplňuje.