Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena

Ondřej Novotný, šéf Oktagonu | foto: Instagram

Oktagon bude soupeřit s Clash of the Stars. Obě organizace budou mít galavečer ve stejný den

Organizace Oktagon a Clash of the Stars pořádají galavečer ve stejný den a podle některých je na tom lépe Clash, ale kvalitní zápasy naopak můžeme vidět pouze v Oktagonu. Organizace Clash of the Stars se ale dokázala vypracovat za krátkou dobu opravdu vysoko a velmi se jí daří.
  19:23

O bojové sporty je v poslední době extrémní zájem, není proto divu, že také v Česku vznikají různé organizace, které nabízí plno atraktivních zápasů. Dvě nejsledovanější organizace u nás jsou Oktagon a Clash of the Stars a málokdo čekal, že by se organizace Clash of the Stars dokázala vypracovat tak vysoko, ovšem v současné době výrazně konkuruje ostatním. Nyní ale všechny zajímá, která z těchto dvou jmenovaných organizací bude mít větší sledovanost. Obě organizace budou mít galavečer ve stejný den a každá nabízí divákům zajímavou show. Oktagonu ale hrozí, že ho Clash of the Stars předstihne.

Oktagon si už roky drží pozici největší a nejsledovanější bojové organizace v Evropě. Vedení organizace vždy dokázalo fanouškům bojových sportů připravit ty nejatraktivnější zápasy a podařilo se jim uspořádat spoustu kvalitních galavečerů. V roce 2021 se zrodila organizace Clash of the Stars a v té se měli podle pravidel MMA bít influenceři a známé osobnosti. Tehdy asi nikdo nečekal, jak moc se organizace vypracuje, mnoho lidí začalo Oktagon a Clash of the Stars srovnávat, protože druhá ze zmíněných organizacích se rapidně vyšvihla v počtu diváků a k tomu jí pomohly některé bizarní zápasy, které organizace nabízí.

Nyní se ale obě organizace potýkají s prvním vážným problémem. Obě naplánovaly galavečer na stejný den. Podle některých je Clash of the Stars stále pouze jen parodie na bojové sporty, nicméně obě organizace nabízejí atraktivní zápasy a pro fanoušky je jejich rozhodnutí velké dilema. Někteří sice nemusí milovat bizarní zápasy, ale zároveň nelze přehlédnout fakt, že se Clash of the Stars opravdu daří.

„Oktagon může tiše závidět, kolik lidí kupuje PPV na Clash a zároveň každý galavečer je úplně vyprodaný,“ napsal jeden z uživatelů Instagramu pod příspěvek, který se týká obou organizací.

Co se týče sledovanosti na sociálních sítích, v počtu sledujících i odběratelů zatím vede Oktagon. Na Instagramu sleduje tuto organizaci přes 600 tisíc uživatelů a na YouTube 452 tisíc uživatelů. Clash of the Stras má sice menší čísla, ale organizace je na tom zase lépe ve sledovanosti živých vysílání. Clash of the Stars živě vysílá úvodní tiskové konference a různé předzápasové rozhovory, na kterých se často strhne rvačka, nadávky létají vzduchem a spousta lidí si to zkrátka nechce nechat ujít a tato živá vysílání mají vždy statisíce zhlédnutí. Může za to jistě dobře vytvořená zápasnická karta, kterou vedení sestavuje.

Oktagon je oproti Clash of the Stars seriózní organizace, ve které zápasí skuteční profesionálové. Některé věci tak v Oktagonu zkrátka nejsou možné, protože vedení pochopitelně vše bere naprosto seriózně.

„Ten, kdo chce vidět bojové sporty, bude koukat na Oktagon. Kdo chce vidět dementy, tak bude koukat na Clash,“ rozsekl diskuzi jeden z fanoušků bojových sportů. Zatím není jasné, proč se obě organizace rozhodly pořádat svůj galavečer ve stejný den a zda nakonec jedna z nich ustoupí.

Navzájem si tak budou brát diváky, protože někteří si zkrátka budou muset vybrat. To zároveň znamená, že se tak oběma organizacím sníží příjmy z prodaných PPV. Clash of the Stars má už svůj sedmý galavečer vyprodaný a nabízí opravdu lákavé zápasy, je tedy možné, že i ti nejzarytější fanoušci profesionálních bojových sportů nakonec dají přednost právě Clash of the Stars.