Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Irský bijec Conor McGregor | foto: Profimedia.cz

Conor McGregor se vrací do klece a blokuje tak Jiřího Procházku. Dostal úlevu od dopingových testů

Irský zápasník Conor McGregor se má objevit na prosincovém galavečeru organizace UFC. Zároveň nejspíš dostane úlevu od dopingových testů. Mcgregor se po dvouleté pauze utká s vyzyvatelem Michaelem Chandlerem. Prezident organizace Dana White ale tvrdí, že o ničem neví, spekulace ale zároveň nevyvrátil. McGregorův návrat ale blokuje návrat Jiřího Procházky.
  17:41

Jeden z nejsledovanějších MMA zápasníků Conor McGregor už dlouho plánuje svůj velkolepý návrat. Kvůli zlomené noze se totiž musel na nějakou dobu vzdát zápasení. Nyní to ale vypadá, že by se měl objevit na prosincovém galavečeru UFC 296. Jeho soupeřem má být Michael Chandler, který si na McGregora už dlouho brousí zuby. Prezident organizace UFC Dana White však popírá, že by kdy takovou informaci zveřejnil. Zároveň však nevyvrátil, že by se spolu měli oba na prosincovém galavečeru utkat. McGregor zároveň musí vyřešit svůj problém s dopingovou kontrolou.

Conor McGregor je zápasník, kterého asi není potřeba představovat žádnému fanouškovi bojových sportů. Pětatřicetiletý Ir si totiž dokázal vybudovat neuvěřitelné impérium fanoušků, což koneckonců dokazuje také jeho počet sledujících na Instagramu. V současné době zápasníka sleduje bezmála 47 milionů uživatelů, což je dokonce více, než má organizace UFC, ve které McGregor zápasí. Tu totiž sleduje necelých 38 milionů lidí.

Právě proto není pro mnohé lidi žádné překvapení, že si organizace zápasníka neskutečně hýčká a toleruje mu různé excesy. McGregor měl také problém s podstoupením dopingové kontroly a dostal se kvůli tomu do velkých problémů. V krátké době totiž nabral neuvěřitelné množství svalové hmoty a pro některé je to jasný důkaz, že zápasník užívá anabolické steroidy. Dana White si ale nejspíš uvědomuje, jak moc je pro jeho organizaci McGregor důležitý a jako jediný ze zápasníků nejspíš dostane úlevu od dopingových testů. Tuto zprávu také potvrdil deník Sportsmanor.com, který nastínil, že McGregor zkrátka a dobře nebude na doping testovaný.

McGregorův návrat totiž může přilákat neskutečně mnoho fanoušků. Po dvouleté pauze se jistě bude jednat o jeden z nejočekávanějších comebacků v historii MMA. Situaci samozřejmě také neuvěřitelně pomůže fakt, že zápasníka sleduje více lidí než samotnou organizaci UFC. McGregor totiž může opět zvýšit zájem o turnaje, protože někteří lidé si koupí vstupenky a PPV pouze proto, aby mohli vidět zápasit svého oblíbence.

Podle uniklých informací se má McGregor utkat s Michaelem Chandlerem, který Ira vyzval po jednom ze svých zápasů. „Conore McGregore, musíš se vrátit a s někým bojovat. Já jsem ta nejatraktivnější lehká váha na světě. Ale chci tebe, nejpřipravenějšího, největšího a nejzlejšího. Ty a já ve weltrové váze,“ vzkázal Chandler po zápase McGregorovi.

Nutno dodat, že White tvrdí, že nic takového neoznámil a že se pouze jedná o dohady fanoušků. Zároveň však nevyvrátil, že se oba zápasníci v prosincovém turnaji nestřetnou. Vše nasvědčuje tomu, že se spolu opravdu utkají 16. prosince. Zápas McGregora a Chandlera ale ovlivnil ještě jeden očekávaný návrat.

Český zápasník Jiří Procházka, který také zápasí v organizaci UFC, totiž uvolnil svůj titulový pás kvůli zranění. I Procházka se chce nyní vrátit a opět si vzít, co mu patří. Jeho soupeřem tedy nemůže být nikdo jiný než Alex Pereira, který už s Procházkou zápasil v titulové bitvě. Jejich zápas byl původně naplánovaný právě na datum 16. prosince, kvůli nejistotě s datem zápasu McGregora a Chandlera, zatím stále nikdo neví, kdy se český zápasník opravdu vrátí do boje o titul šampiona.

Co se týče marketingu a všeho, co je s McGregorem spojené, UFC samozřejmě bude preferovat návrat irského zápasníka před Procházkou. Zápasy obou hvězd totiž budou jednoznačně hlavními zápasy konkrétního galavečera. Není tedy možné, aby oba zápasili ve stejný večer.

I když White stále mlží o potvrzení data McGregorova návratu, vše nasvědčuje tomu, že se opravdu objeví na prosincovém galavečeru. Datum zápasu navíc na Instagramu potvrdil i sám McGregor. Procházka navíc stále neví, kdy se opět bude moci pokusit porazit Pereiru. Fanoušci po celém světe si ale nejspíš radši zvolí McGregora než českého reprezentanta.