Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor

Mawarovi hrozí 3 roky vězení | foto: instagram.com

Mawarovi hrozí až 3 roky vězení. Ten se tomu ale vysmívá a propaguje svůj merch

Nechvalně známý zápasník Tadeáš Růžička je ve velkých problémech. Hrozí mu totiž až tři roky vězení. Růžička ale celou situaci zlehčuje a propaguje merch. Policie ale identifikovala muže, kterého měl Růžička napadnout a nyní zahájila trestní stíhání pro trestné činy ublížení na zdraví a výtržnictví. Růžička se také nejspíš rozešel se svou přítelkyní.
  13:53

Zápasníka Tadeáše „Mawara“ Růžičku nejspíš čeká nepříjemné období. Policie totiž oznámila, že se podařilo identifikovat muže, kterého Růžička zbil na ulici a poté, co upadl do kómatu, ho fackoval a nadával mu. Podle posledních zpráv nyní policie zahájila trestní stíhání Růžičky pro trestné činy ublížení na zdraví a výtržnictví. Navíc se zdá, že se zápasník rozešel se svou přítelkyní, kterou měl údajně také několikrát napadnout. Růžička se ale na sociálních sítích chová, jako by mu to bylo naprosto jedno. Kauzu využil k promování svého merche a se svým trenérem se celému dění vysmívají.

Růžička se už od dětství pohybuje nejen mezi profesionálními zápasníky, ale také mezi pouličními rváči. To se velmi podepsalo na jeho charakteru nekompromisního zápasníka, což se mu v zápasech velmi hodí. Jeho agrese ale rozhodně nepatří na ulici a podle několika svědectví je Růžička schopný porvat se i tam. Nyní ho ale čeká období, ve kterém nejspíš bude pykat za své předchozí excesy. Tomu velmi napovídá zpráva, která se objevila na oficiálních stránkách Policie České republiky.

„Kriminalistům se již povedlo zjistit totožnost poškozeného a vyslechnout ho. Zároveň zjistili dostatek podkladů k tomu, aby mohli zahájit trestní stíhání proti konkrétní osobě a to pro trestné činy ublížení na zdraví a výtržnictví,“ informoval na stránkách mluvčí Policie České republiky Jan Daněk. Asi každý by čekal, že se po těchto zprávách Růžička bude chovat alespoň trochu pokorně. Zápasník se ale k ničemu takovému rozhodně nemá.

Na svém Instagramu se totiž stále tváří, že je naprosto nad věcí a nedotknutelný. Natočil se u záchranky, dvou policejních vozů a poté promluvil ke svým sledujícím. „Dar versus prokletí, lidi. Být slavný není tak růžové jak se zdá. Dávejte pozor, neposlouchejte bulvár, nemluvte s bengama,“ vzkázal svým sledujícím Růžička. Na informaci o jeho trestném stíhání ale nijak nereagoval.

Kromě muže, se kterým měl Růžička konflikt na ulici, se navíc nedávno objevilo svědectví neznámé slečny, která tvrdí, že se agresivně choval ke své přítelkyni, vyhrožoval jí, že znásilní členy její rodiny a nutil ji, aby mu koupila jídlo. Poté se měla dvojice pustit do dvou přítomných slečen a jednu měl dokonce uhodit i sám Růžička. Ani toto tvrzení zápasníkovi rozhodně celou situaci neulehčuje.

Růžička se na nějaký čas stáhl ze sociálních sítí a při svém návratu se veřejně omluvil za své chování. Sliboval, že se od teď bude soustředit pouze na zápasení a podobným situacím se bude vyhýbat. Netrvalo dlouho a jeho pokorné chování opět vystřídalo arogantní vyjadřování. Celou kauzu nakonec využil k tomu, aby si zpropagoval svůj merch. „Tolik prostoru v televizi jsem nedostal nikdy, ani když jsem vyhrál ty největší šampionáty, jako třeba mistrovství světa. Takže díky, Mawar už je oficiálně značka,“ prohlásil Růžička na Instagramu a přidal k videu odkaz na svůj eshop.

Na základě nedávných událostí ale Růžičku mnoho lidí odsuzuje. Proto ho možná nebudou chtít podpořit tím, že si koupí jeho oblečení. Růžička zároveň nejspíš bude muset řešit zcela jiné věci než svůj eshop. Kriminalisté totiž očividně nasbírali dostačující množství důkazů o tom, že se Růžička skutečně dopustil trestných činů a v důsledku toho mu hrozí až tři roky vězení. Zároveň by se také mohlo stát, že o něj už neprojeví zájem žádná zápasnická organizace a on bude muset přejít na zcela jiný způsob práce.

Promotér organizace Clash of the Stars Tomáš Linh Le Sy se zatím nechce vyjadřovat k tomu, zda by v organizaci Růžička ještě dostal prostor poté, co by se u něj prokázala vina. Organizace RFA, ve které Růžička zápasí, oznámila, že dokud se celá situace řádně neprošetří, pozastaví jeho titulový zápas. Tato slova už ale očividně neplatí. Na instagramovém profilu organizace se totiž objevili čtyři zápasníci, mezi kterými byl také Růžička a organizace se ptala lidí, koho z této čtveřice by chtěli vidět v titulovém zápasu.

Pokud by si ale lidé vybrali Růžičku a vedení organizace by souhlasilo, muselo by své rozhodnutí velmi dobře odůvodnit a nejspíš by čelilo extrémnímu množství kritiky. Podle některých lidí totiž Růžička nemá dostat žádný prostor zápasit, pokud se jeho vina opravdu prokáže. Jeho chování navíc odsuzuje také bezpočet českých profesionálních zápasníků, kteří naprosto nechápou Růžičkovo počínání.

Růžička navíc nejspíš musí řešit problémy také ve svém soukromém životě. Vše totiž nasvědčuje tomu, že po dlouhé době ukončil vztah se svou přítelkyní. Z jejich instagramových profilů totiž zmizelo několik společných fotek a navzájem se už ani nesledují.

Podle videí, která obletěla český internet, se totiž Růžička ke své přítelkyni nechoval ani trochu hezky. Ve videích je vidět, že z něj má očividně strach a utíká před ním. Pokud bude povolaná jako svědek v celé kauze, Růžička se může pouze modlit, aby se nerozhodla svědčit proti němu. Ačkoliv se nyní dostal do závažné situace, Růžička neztrácí dobrou náladu a spolu se svým trenérem si z kauzy dělá legraci.

„Trénink byl dobrý, Tádo. Mohl si víc makat, nemusel si zase přijít úplně sjetý, hajlovat tady. Potom si nemusel dokopávat tu starou babičku a už vůbec si nemusel okrádat toho malého kluka,“ vtipkoval ve videu Růžičkův trenér Michal Vančura mezitím, co se Růžička v pozadí videa zalykal smíchy. Pokud se ale ukáže, že Růžička opravdu spáchal trestné činy ze kterých je obviněný, smích ho určitě brzy přejde.

Témata: Mawar