Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

Kristal Shine, Anna Šulc a Dominique Alagia v hlavních rolích filmu Cool Girl | foto: twitter.com

Shine, Alagia a Šulcová ve filmu po boku Laurinové a Šťastného. Diváci očekávají propadák

Film Cool Girl míří za měsíc do kin a sledující jsou už teď přinejmenším skeptičtí. V hlavních rolích se představí Kristal Shine, Anna Šulcová a Dominique Alagia. Jejich rodiče si zahrají známí oblíbení herci. Kritiku nesklízí jen obsazení filmu, ale i nově dostupný plakát.
  18:00

Influenceři se ze sociálních sítí dostávají pomalu na televizní obrazovky. Zkoušejí své štěstí v různých reality show, ať už jde o Like House, Prostřeno nebo Survivor. Už v květnu by se ale měli někteří dostat do kin. Hlavní role nového filmu Cool Girl obsadily influencerky Kristal Shine, Dominique Alagia a Anna Šulcová, ve vedlejších se představí mnoho dalších influencerů a po jejich boku se ukážou oblíbení známí herci.

Film Cool Girl je na námět stejnojmenné knihy Leny Valentové. V úterý jeho tvůrci na Instagramu oznámili konkrétní herecké obsazení. Ve vedlejších rolích se představí například Jakub Jíra, influencerka Lyuba nebo Natálie Kočendová. Mnoho sledujících se však nestačilo divit obsazení některých rodičů hlavních postav. Měli by jimi být Jan Šťastný, Kateřina Brožová, Filip Blažek a Sabina Laurinová. Mnohé překvapilo především spojení oblíbených herců s influencery, kteří jsou v podstatě nezkušení.

Vedle obsazení filmových rolí tvůrci představili i plakát s hlavními hrdinkami. Mnozí sledující poukazují především na jejich upravený vzhled. „Tenhle plakát se fakt moc nepovedl,“ píše jeden z uživatelů na Twitteru. „Holky vypadají, že dostaly množstevní slevu na napíchání celého obličeje,“ myslí si další. Jednoduše se shodují, že je plakát spíše odradil, než nalákal ke sledování nového filmu.

Mnozí jsou zároveň k celému filmu skeptičtí a neočekávají od influencerů příliš zdařilé herecké výkony. „Předpokládám, že ten film bude podobně kvalitní jako ten plakát,“ myslí si jedna z komentujících a další se k ní přidávají. „Tohle bude fakt propadák,“ komentuje jeden z nich.

Svá očekávání od filmu popsali v jednom ze díle svého podcastu Kontroverzní také Tadeáš Kuběnka a Denisa Kouřílková alias Sugar Denny. „Je trochu zvláštní rozhodnutí dát hlavní role lidem, kteří nikdy nikde nehráli. Je mi úplně jedno, jestli to je moje kamarádka, ale pokud nikdy v ničem nehrála, asi to nebude úplně oscarový film,“ popisuje Kuběnka. Kouřílková s ním souhlasí a myslí si, že ač některé z hlavních hereček mohly studovat například na konzervatoři, nemají za sebou žádné natáčení filmu. Kvůli tomu podle ní film ani nemůže být úplně zdařilý.

Je zřejmé, že film vzbuzuje mezi uživateli sociálních sítí poměrně smíšené reakce a už se o něm vedlo mnoho debat. Na druhé straně stojí tvůrci a jejich fanoušci, kteří říkají, že by film neměl nikdo soudit aniž by ho viděl. I přes to jsou reakce už teď spíše negativní.

Podle oficiálního popisu distributora Donart Film by Cool Girl měl být film o třech dospívajících dívkách, které mají odlišný životní cíl. Všechny se přihlásí do soutěže Cool Girl a doufají, že se díky výhře v ní jejich život začne ubírat tím správným směrem. Postupně zjistí, že aby si uvědomily svou hodnotu, musí nejprve věřit v sebe sama. Film bude mít premiéru 25. května letošního roku a bude k vidění pouze v kinech.