Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

Daisy Lee spouští nový projekt | foto: Instagram

Daisy Lee brzy začne pořádat výlety za ayhuascou. Zdá se však, že je pořádat nesmí

Karolína Urbanová, známá spíše jako Daisy Lee, prochází velkou životní změnou a brzy začne pořádat zájezdy za ayahuascou do Ekvádoru. Podle dostupných informací se však zdá, že je pořádat nemůže. Nemá totiž oprávnění, které by mít měla.
  19:00

Daisy Lee, vlastním jménem Karolína Urbanová, byla dříve známá především díky kariéře herečky z filmů pro dospělé. Nedávno s někdejším životem, který byl plný večírků, drog a alkoholu, skončila a rozhodla se jít spirituální cestou. Teď chystá zájezdy za ceremoniály s ayahuascou, které sama několikrát podstoupila. Někteří však začínají spekulovat, zda je pořádat může.

Urbanová před několika měsíci prošla zásadní životní změnou, ke které jí dopomohly právě ceremoniály s psychotropním nápojem ayahuasca. Lidé, kteří takový ceremoniál podstoupili, tvrdí, že jim pomohl především s osobním růstem. Halucinogenní látky v nápoji by měly pomoct nahlédnout do vlastního nitra a vyřešit osobní problémy.

Podobný zážitek se stal i bývalé herečce z filmů pro dospělé a proto se rozhodla ho pomoct zprostředkovat i fanouškům. Na sítích tvrdí, že jí mnoho z nich psalo o tom, že by měli zájem podobný ceremoniál podstoupit, ale bojí se sami vycestovat do zemí, kde se pořádají. Desítky zpráv jí prý dovedly k rozhodnutí, že by pobyty měla pořádat sama.

#justbeyourself

26. července 2023 v 17:35, příspěvek archivován: 14. srpna 2023 v 14:03

V současné době spustila nový web s názvem Amayas, na kterém odhalila, že první termíny pobytů v Ekvádoru oznámí 1. října letošního roku. Láká jak na poznání kouzla amazonského pralesa a místní kultury, tak na ceremoniály s ayahuascou.

Urbanová brzy poletí na měsíc do Ekvádoru, kde bude zkoušet ceremoniály jak v různých speciálních centrech, tak i soukromě u šamanů. Pokud budou zážitky pozitivní, bude je nabízet svým klientům v rámci nového projektu, který by měl fungovat v podstatě jako zájezd. Letenky si budou zájemci kupovat sami a ona se o ně následně po dobu pobytu bude starat. Měla by jim zařídit i ubytování a chce je brát na různé výlety.

Sice je mnoho jejích sledujících nadšených, někteří si myslí, že by je pořádat neměla. „Nevím, jestli je úplně vhodné pomáhat někomu jezdit za drogama. Řešilo se to už dřív,“ myslí si jedna z nich a není jediná. Jednoduše by prý člověk, který v minulosti užíval drogy pomáhat jiným k jejich užívání.

Nejdůležitější otázkou však je, jestli podobné zájezdy pořádat může. Urbanová by totiž měla mít k pořádání zájezdů oprávnění, které ona však nemá. Přinejmenším by měla mít živnost na provozování cestovní agentury a průvodcovskou činnost, která je sice volná a je tedy relativně jednoduché ji získat, podle toho, jak projekt prezentuje je však nedostačující. Cestovní agentury totiž mohou pořádat zájezdy výhradně pro cestovní kanceláře a získání takové živnosti je složitější. Je třeba dokázat odbornou způsobilost, tedy vzdělání zakončené maturitní zkouškou a minimálně čtyřletou praxi v oboru. Urbanová figuruje v živnostenském rejstříku jako fyzická osoba a jednatelka Daisy Lee s.r.o. a ani jednu z požadovaných živností nemá.

Jedinou možností je, že by projekt, který Urbanová prezentuje jako vlastní, ve skutečnosti provozoval někdo jiný. Na webových stránkách Amayas zatím neuvádí žádné identifikační číslo a tak není zřejmé, kdo přesně zájezdy bude pořádat. Redakce Antiyoutuber.cz Urbanovou s dotazem, kdo za jejím projektem stojí, kontaktovala, do doby zveřejnění článku však neodpověděla.

Témata: Daisy Lee