Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Daisy Lee změnila styl života. | foto: Instagram

Bála jsem se, že umřu. Daisy Lee se chystá podstoupit další obřad s ayahuascou

Daisy Lee se vydala opět za rituálem s ayahuascou, tentokrát do Peru. Krátce po příjezdu zažila jeden z nejhorších dnů v životě. Po očistném ceremoniálu devětačtyřicetkrát zvracela a bála se, že umře. Prý tím dostala ze sebe všechny zbylé drogy, které v minulosti užívala.
  17:00

Herečka z filmů pro dospělé Daisy Lee, vlastním jménem Karolína Urbanová, je ke svým sledujícím na sociálních sítích velmi otevřená. Dříve byla známá tím, že chodila na různé večírky a nikdy se netajila užíváním drog. Minulý měsíc se však všechno změnilo. Vyrazila do Ekvádoru za obřadem s psychotropním nápojem ayahuasca. Teď se chystá podstoupit další, tentokrát v Peru.

Když se Urbanová vrátila z Ekvádoru, mnohokrát se svými sledujícími na Instagramu sdílela, jak se její život změnil. Už před odletem tam tvrdila, že je to extrém, který potřebuje. Přestala brát drogy a její život se stal spořádanější, než byl kdykoli před tím. Zároveň se prý bála, že po vysazení drog přibere, tak začala brát prášky na hubnutí. Váha byla prý jeden z důvodů, proč drogy brala.

Nebyla v Česku ani dva měsíce a vydala se za dalšími obřady znova, tentokrát do Peru. Prý by měla podstoupit až osm ceremonií. „Jsem v Peru, uprostřed ničeho. Tady teď budu pobývat nějakou dobu,“ popisuje. Je prý důležité, aby nechodila mezi lidi a relaxovala. V opačném případě by prý ayahuasca nemusela zapůsobit tak, jak by měla.

O den později popsala svým sledujícím zkušenost s prvním očistným rituálem předem ceremoniemi s ayahuascou. Ten většinou prý podstupují lidé, kteří dříve užívali drogy, aby se očistili. Ráno prý dostala rostlinu, následně vypila dva litry vody a o deset minut později začala zvracet. Když zvracela poprvé, myslela si, že to tím i skončilo, později však přišel jeden z nejhorších zážitků jejího života.

Přiznává, že každý má prožitek z rostliny jiný, pro ni však nastaly nejhorší hodiny jejího života. „Dostane to z vás úplně všechno. Já měla co čistit, měla jsem v sobě ještě hodně drog, i když jsem myslela, že ne. Brala jsem je ale hodně let, takže teď ty dva měsíce jsou oproti tomu nic,“ popisuje. Prý pořád zvracela a když si myslela, že má prázdný žaludek, začala zvracet litry žluté tekutiny. Ne žluč, upozorňuje.

Myslela jsem, že dnes umřu

Urbanová prý zvracela čtyři hodiny vkuse. Pak brečela, motala se a viděla vzpomínky z minulosti. „Ležela jsem na zemi, zvracela a brečela. Říkala jsem si, že dnes umřu a že to nezvládnu,“ popisuje. Prý ležela ve sprše oblečená, když z ní vyšla ven, lehla si na zem, válela se v bahně a při tom zvracela. Později si k ní prý přišel sednout šaman, které má ceremonie na starosti. Tvrdil jí, že to, co zvrací, jsou drogy, které v minulosti brala. U toho jí začal zpívat a očisťovat ji tabákem.

Herečka z filmů pro dospělé si podle jejích slov uvědomuje, že to, co v Peru prožila, byl trest za to, že v minulosti brala drogy. Prý zvracela devětačtyřicetkrát. Teď si myslí, že už se od všech špatných látek očistila. Sama přiznává, že se bude muset hodně rozmýšlet, jestli by rituál se stejnou rostlinou chtěla znovu zažít.

Nápoj ze zmíněné rostliny je jiný než ayahuasca. Ceremonie s ní ji teprve v Peru čekají. Uvědomuje si ale, že pokud přežila nedávný zážitek, zvládne už všechno. Ayahuasca je psychotropní nápoj připravovaný z liány Banisteriopsis caapi a jiné rostliny obsahující DMT, tedy dimethyltryptamin. Právě DMT je v Česku nelegální a proto se za obřady s ayahuascou mnozí vydávají právě do jižní Ameriky, odkud původně nápoj pochází.