Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác

Daniel Bayer si vyžádal úpravu pravidel zápasu. Jeho soupeř se ale zlobí a slibuje, že ho porazí

Daniel Bayer si vyžádal změnu pravidel zápasu kvůli problémům s nohou. Nebude moct kopat stejně tak jako jeho soupeř Alex Zach. Ten si ale na úpravu pravidel stěžuje a do svého soupeře proto rýpe na sociálních sítích. Bayerovi se ale bude díky tomu zápasit mnohem lépe, protože v minulosti byl úspěšný v judu. Je ale outsiderem zápasu.
  16:00

Příchod tiktokera Daniela Bayera do organizace Clash of the Stars byl velmi očekávaný. Všichni si totiž mysleli, že si vyřídí spory s bývalým přítelem své současné partnerky Nikolaosem Machem. Nakonec ale vedení organizace vymyslelo ještě atraktivnější zápas. Bayer se totiž utká se zápasníkem Alexem Zachem. Mach nikdy bojové sporty nedělal, ale Bayer i Zach už nějaké zkušenosti mají. Tiktoker ale nakonec prohlásil, že chce upravit pravidla, podle kterých měli oba zápasit. V zápasnické kleci se oba mladíci pobijí bez kopů. Bayerovi to ale skvěle hraje do karet.

Ačkoliv ho mnoho lidí považuje za odpad českého internetu, Bayerovi se nedá upřít to, že na sobě dokáže poctivě pracovat. Neustále chodí do posilovny a díky tomu má opravdu dobře vypracované svalstvo. To mu ale pochopitelně nezajistí výhru v jeho vůbec prvním MMA zápasu. Jenže Bayer začal poctivě trénovat bojové sporty a vůbec to s ním nevypadá zle. Rozhodl se ale, že se domluví na úpravě pravidel, podle kterých měl se Zachem zápasit. Oba zápasníci totiž při souboji nebudou používat kopy. „MMA bez kopů jdeme proto, že jsem byl před rokem na operaci s nohou a vím, že v tom zápasu by stačilo pár low kicků a mohl by být konec,“ vysvětlil Bayer na svém Instagramu. Zachovi se ale taková verze zápasu příliš nelíbí.

„Dan Bayer si vybrečel, že má špatné kolínko a že to bude bez kopů a bez kolen. Mrzí mě to, nedá se nic dělat,“ řekl Zach, který byl také velmi nespokojený s tím, že Bayer chtěl navíc upravit jejich stanovenou váhu. Protože by tak ale byly všechny podmínky zápasu ve prospěch Bayera, Zach se změnou váhy nesouhlasil. Zach působí velmi sebevědomě a je prý připravený svého soupeře naprosto převálcovat. Jenže bez kopů pro něj bude Bayer větší hrozbou než za normálních podmínek. Málokdo totiž ví, že Bayer kdysi dělal judo a to znamená, že umí velmi dobře zápasit na zemi. Navíc má ze svých zápasů hned několik zlatých medailí, takže bude na zemi opravdu sebevědomý.

Zach je oproti tomu zase skvělý v postoji. MMA už trénuje nějakou dobu a dokonce má za sebou také amatérský zápas, ze kterého odešel jako vítěz. Když ale nyní nebude moct používat kopy, musí opravdu hodně vypilovat zápasení na zemi. Pokud se totiž Bayerovi podaří dostat Zacha na zem, bude si s ním jistě vědět rady. Zach má ale pro Bayera jasný vzkaz. „Já jsem na lidi hodný. Chovám se k nim tak, jak se oni chovají ke mně. Nemám rád, když jsem na lidi zlý, když si to nezaslouží. Ale potom, co mi volají kamarádi, že o mně všude říkáš, že mě rozkopeš, bohužel se tohle nedá říct o tobě, takže si dostal to, co si zasloužíš,“ vzkazuje Bayerovi Zach. Mnoho lidí zastává názor, že tiktoker nemá žádnou šanci a že ho Zach dokáže porazit i bez kopů v postoji.

Kurzy na zápas obou mladíků jsou ve prospěch Zacha. S kurzem 1,30 je favoritem zápasu a Bayerovi byl přidělený kurz 3,03. Je ale možné, že Bayer překvapí a všem divákům ukáže, že se za krátkou dobu naučil zápasit také v postoji. Mezi oběma zápasníky to poslední dobou opravdu vře a je jisté, že se ani jeden v kleci nebude držet zpátky. Bayer ale neví, zda ho přijde na v pořadí už sedmý galavečer organizace Clash of the Stars podpořit jeho přítelkyně. „Kdyby to bývalo vyšlo s Nikosem, tak si myslím, že by Carrie určitě přišla podpořit tenhle galavečer, ale jelikož to nevyšlo tak těžko říct, jestli se tam ukáže nebo ne,“ nechal se slyšet Bayer.

Bayer a Zach jistě předvedou atraktivní zápas, což také oba neustále slibují. Zach má dispozice k tomu, aby Bayera knockoutoval, ale to stejné prý tvrdí také Bayer. Zachovi kamarádi ho prý slyšeli, že se tiktoker chlubil tím, že Zacha knockoutuje v prvním kole. Zach ale trénuje velmi poctivě a nedá se proto s přesností určit, kdo ze zápasu odejde jako vítěz. Bayerovi ale lidé příliš nevěří. „Ty v té kleci hrozně dostaneš. Alex tě dobije. Zach to má jako zápas na rozehřátí. Zach jasná výhra, podle mě se Bayer jenom bojí, zabiješ ho,“ myslí si uživatelé na Instagramu. Jak tedy zápas Bayera a Zacha dopadne zjistíme už 27. ledna, kdy se oba střetnou na sedmém galavečeru organizace Clash of the Stars.