Pondělí 20. května 2024, svátek má Zbyšek
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Daniel Bayer | foto: Instagram.com

Daniel Bayer svou tvorbou pobuřuje lidi na TikToku. Ti se mu vysmívají a tvoří na něj parodie

Daniel Bayer, přítel influencerky Carrie Kirsten, je na TikToku neuvěřitelně kritizovaný. Svou tvorbou totiž mnoho lidí pobuřuje a podle některých je Bayer naprosto hloupý. Lidé proto začali natáčet různé parodie, ve kterých Bayera zesměšňují a dělají si legraci z jeho chování. Bayerův bratr Adam tvoří podobná videa, kritika se mu ale zatím vyhýbá.
  13:21

Daniel Bayer, mladík, který je v poslední době středem pozornosti především kvůli kauze, kterou odstartoval rozhovor jeho přítelkyně Carrie Kirsten a Nikose Macha, má na TikToku obrovskou sledovanost. Jeho tvorbou ale mnozí opovrhují a vysmívají se mu. Bayer totiž na svůj TikTok přidává videa, ve kterých se snaží tvářit svůdně a často je také bez trička. Protože aktivně cvičí, není divu, že má vypracované svaly, které se rozhodně nestydí na svém profilu ukázat. Pohledný mladík si ale kvůli svým videím vysloužil masivní kritiku a posměšky.

@danbayer1 #fy#grandpa#memories#oldphotos ♬ I wanna party - ★

Teprve osmnáctiletý mladík si očividně uvědomuje, že je velmi pohledný. Dbá na svůj vzhled, cvičí, umí se také elegantně obléct a pro spoustu slečen je velmi atraktivní. Bayer se rozhodl, že bude na TikTok přidávat videa, ve kterých bude tyto věci dávat na odiv, což mu rozhodně nikdo zakázat nemůže. Na druhou stranu je ale podle obrovského množství lidí jeho tvorba naprosto zbytečná a v komentářích se proto do Bayera naváží. „Ty bys měl jít okamžitě pryč z TikToku. Jsi horší než Shopaholic Adel. Jaký význam mají tvoje videa? Už se prober, kámo! Asi si myslí, že je nejlepší, když chodí s Carrie,“ kritizují Bayera uživatelé na TikToku.

Bayera ale samozřejmě také mnoho lidí chválí. Někteří totiž dokážou ocenit jeho vytrvalost ve cvičení a lásku k jeho přítelkyni. Bayer si ale mnoho lidí znepřátelil svým chováním, na počátku velké kauzy, kdy bývalého přítele Kirsten vyzval na zápas do organizace Clash of the Stars. I jeho výzva byla pro mnoho lidí naprosto zbytečná. Bayer byl totiž ve videu, ve kterém Macholaose vyzýval, opět bez trička a pouze zíral do kamery a v závěru videa se usmál. „Stejně chceš zápasit jenom proto, že na sobě nebudeš mít tričko,“ vysmál se Bayerovi jeden z uživatelů TikToku.

Bayerova tvorba se evidentně mnohým nelíbí, on však, kromě několika výjimek, nikomu nevyhrožuje a ani nikoho neuráží. Dělá zkrátka to, co se mu líbí, ale mnoho lidí zastává názor, že by neměl mít žádnou pozornost. Na Bayera vznikají různé reakce a dokonce také parodie, kterými se mu lidé vysmívají. Mladík má totiž často ve svých videích podivný výraz, který má působit svůdně. A právě z toho si spousta lidí dělá legraci a začala se proto objevovat videa, ve kterých mají lidé podobný výraz jako Bayer.

Ten si navíc velmi oblíbil skladbu Ectasy interpreta Suicidal-Idol, ve které se v překladu zpívá „Jsi tak krásný, jsi tak populární“. Tato slova jsou u mnoha jeho videí a také z toho si spousta lidí dělá srandu. „Ani sem nemusím nic psát a stejně všichni ví, o čem tohle video je,“ stojí v popisku videa jednoho uživatele TikToku, který ve videu použil stejnou píseň, jakou používá Bayer. Lidé, kteří video zhlédli, okamžitě pochopili, že se jedná o narážku na Bayera a v komentářích se mu všichni smějí.

@adielang Nikosi dej mu😤 #adielang #drama ♬ why r so many hot people using this - shamelessistherapy

Ačkoliv si z Bayera dělá legraci opravdu velký počet lidí, nikdo z jeho haterů nemůže nesouhlasit, že je mladík na TikToku úspěšný. Sleduje ho přes 100 tisíc lidí a z jeho posledních devíti videí má přes šest milion zhlédnutí. I jeho další videa mají velkou sledovanost a i když se na českém TikToku najde spousta tiktokerů, kteří mají o mnoho více sledujících, mnozí mu mohou jeho sledovanost závidět.

Bayerovi bezpochyby pomohla kauza, která se v posledních dnech stala asi tou nejprobíranější na českém internetu, ale zároveň mu pomohla i velká kritika. „Dane, nic si z nich nedělej. I špatná reklama je pořád reklama, ne,“ snaží se Bayera povzbudit jedna slečna v komentářích pod videem. Ta má samozřejmě pravdu, protože i parodie, které na Bayera mnoho lidí tvoří, pořád rozšiřují pověst o jeho jménu a určitě se najdou tací, kteří se šli, po zhlédnutí některé z parodií, podívat na Bayerův profil aby zjistili, o kom to vlastně všichni mluví.

Bayer má také dvojče bratra, který na TikTok přidává v podstatě totožná videa. Adam Bayer ale není tolik kritizovaný, protože se nikdy nepletl do kauzy bratra a tak k němu lidé pravděpodobně nemají takovou nechuť. Mnoho lidí mu proto v komentářích píše, že ho mají mnohem radši a některým dokonce přijde hezčí.

„Jsi mnohem hezčí a vyspělejší než Dan. Nechápu, jak někdo může být tak hezký. Je to jenom jeho brácha, takže ho nikdo neurážejte,“ komentují Adamova videa lidé na TikToku. Méně známý bratr tak má nyní příležitost ukázat, jak se vypořádá s popularitou a chovat se tak, aby si proti sobě nepoštval lidi.