Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav

Vojtěcha Hlaváčka, kamaráda Marka „Datla“ Valáška, nechtěli pustit do jednací síně. Neměl totiž vstupenku | foto:  Zpravodajové Expres.cz, Expres.cz

Proti zrušení insolvence podal Datel odvolání. Jeho chování se však nezměnilo

Sága Marka Valáška alias Datla a jeho dluhů, insolvence a možné exekuce se českým internetem táhne už několik let. Soud mu nedávno insolvenci zrušil, i kvůli jeho chování na sítích. Datel se teď proti zrušení odvolal. A využívá všechny možnosti pro to, aby celý proces co nejvíc protáhl.
  10:05

Dalo se to čekat, že se Marek Valášek alias Datel proti zrušení insolvence odvolá. To bylo ostatně jediné veřejné vyjádření, které k celé situaci známý influencer a bojovník z Clash of the Stars dal. Teď se v insolvenčním rejstříku oznámení o odvolání konečně objevilo. A jak se dalo čekat, Valášek pro něj využil maximální zákonem stanovenou lhůtu patnácti dní.

Každý den, který celý proces protahuje, mu totiž oddaluje možnou exekuci. To Valášek a jeho tým jistě ví a tak si i na další krok, tedy odůvodnění odvolání, vzali maximální možnou lhůtu. „Proti výše uvedenému odůvodnění podáváme odvolání, které blíže odůvodním do 15 dnů s ohledem na velké pracovní vytížení zástupce a nutností se seznámit s celou věcí,“ píše se v odvolání, které je podepsáno Valáškovým jménem.

On a jeho právní zástupce v odůvodnění budou moci rozporovat body, podle kterých soudkyně a soud insolvenci zrušili. Zrušení se, jak jsme již informovali, zaobíralo třeba i tím, jak pětadvacetiletý influencer údajně pracuje za mzdu, která neodpovídá jeho fyzickým možnostem, bydlišti, ani průměrné mzdě na dané pozici. To zjednodušeně znamená, že Datel, pokud by chtěl, tak by stejnou práci, kterou v celém procesu oddlužení tvrdí, že vykonává, by u jiného zaměstnavatele mohl vydělávat peněz víc. A tím pádem i více peněz odvádět věřitelům.

Další zásadní věc je ale Datlovo chování na sociálních sítích. Jak zmínil i soud, jeho život, tak jak ho prezentuje na svých profilech a zejména na Instagramu, neodpovídá tomu, co o sobě on sám tvrdí. Tedy, že vydělává minimum. Zde přichází na scénu argument, že prakticky vše financuje jeho přítelkyně Barbora Stříteská, matka jejich zatím nenarozeného syna.

A zdá se, že ani z této argumentace se Datel neponaučil. Jeho prezentace na internetu je od zrušení insolvence stále stejná. I nadále propaguje sázkový byznys, za což prý žádné peníze nedostává, po výhře v Clash of the Stars nad Jaroslavem Kotlárem slavil v pražských barech a v neposlední řadě si s partnerkou uspořádali v zahradách domu, kde se natáčela reality show Like House, oslavu, na které velkolepě odhalovali pohlaví jejich potomka.

ČEKÁME KLUKA!!

#genderreveal #itsboy #babyshower #couple #couplegoals

5. listopadu 2023 v 17:05, příspěvek archivován: 8. listopadu 2023 v 10:25

Jak bude influencer spolu s právníkem argumentovat, zda dodá reálný soupis darů, které od počátku insolvence obdržel spolu s návrhem, jak jejich hodnotu vyrovná, či zda osvětlí důvody, proč i nadále setrvává v zaměstnání, kde je jeho údajný plat výrazně podhodnocený, pro vás budeme sledovat.