Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Body shaming Dominique Alagii: Kde má zadek, ptají se lidé. Ona reaguje na sítích

Známá tiktokerka Dominique Alagia zveřejnila video z tréninku bojových umění. Někteří lidé toho hned využili a začali ji urážet kvůli její postavě. Influencerka je už delší dobu kritizována za údajné upravování svých fotek a byla obviněna i z používání vycpávek v bocích. Nyní se jí však zdá se většina lidí zastává.
  19:30

Osmý galavečer bojové organizace Clash of the Stars se blíží a lidé na sociálních sítích už spekulují o tom, kdo se objeví na tom devátém. Někteří uvažují, že by se do klece mohla postavit známá tiktokerka Dominique Alagia. Ta nedávno zveřejnila na svém TikToku video z kickbox tréninku. V komentářích se však nespekulovalo jen o tom, jestli se objeví v kleci, ale také kam se podělo její pozadí. Někteří ostře kritizovali její postavu a vzhled. V poslední době to influencerka rozhodně nemá lehké. Kritika se na ni valí ze všech stran.

@youronlygod vrátila jsem se zpátky k trénování a naprosto to miluju! 😻🔥 samozřejmě je co zlepšovat, hlavně technicky a fyzička 🤣 ale mega mě to baví!!!! citim se skvele. #muaythai #kickbox #kickboxing #trenink #training #domialagia ♬ Nemáme čas - Nik Tendo & Ben Cristovao

Postava populární tiktokerky se na sítích řeší už delší dobu. Mnozí lidé ji obvinili z toho, že si upravuje fotky. Podle některých, dokonce i youtuberů, vytváří falešný obraz krásy, který může velmi ovlivnit psychiku dětí, které ji považují za ukázkový příklad krásné ženy. Ona však popírá, že by si fotky upravovala, což je zdá se hlavní důvod, proč jsou na ni lidé naštvaní. „Není problém si fotky upravovat. Je problém o tom lhát. Kdyby řekla: ,jo, upravuji si fotky’ reálně, kdo může na to co říct? A ano, hezká je i bez úpravy fotek,“ napsala jedna slečna v diskuzi na Facebooku. „Já to prostě nechápu. Ona je fakt nádherná. Mohla by být fakt dobrým vzorem pro mladé holčiny, ale stejně si to tam upraví. Fakt nechápu, co ji k tomu vede,“ komentuje jiná.

Obviněná byla v minulosti například i z toho, že používá vycpávky boků. „Na stories mi vyhrožovala častokrát. Denny mi přišla zlejší, než Tadeáš. Myslím, že Tadeáš má lepší duši. Říkala, že mám vycpávky v bocích. Já se kvůli nim doslova zhroutila,“ reagovala Alagia na kritiku ze strany známé influencerky Sugar Denny.

Nyní se převážně v diskuzích na Facebooku rozjely debaty o již zmíněném videu z tréninku, které Alagia zveřejnila na TikTok. „Kde má zadek?“ píše do komentářů jedna slečna. „Já se nedivím, že po ní každý jde, když u ní vidíme spoustu falše. Nikdo netvrdí, že není hezká, ale že se schovává za úpravami, i když to popírá. Kdyby řekla pravdu, tak už to řešit lidi nebudou, takhle to všechny sere,“ píše další. Lidé v komentářích reagují na koláž, kterou do skupiny zveřejnila jedna slečna. Na té porovnává normální fotky tiktokerky z Instagramu a její postavu ve videu.

Dá se však říct, že snímek obrazovky, který do koláže dala, je lehce vytržený z kontextu. Ten byl vytvořen, když byla tiktokerka v pohybu. Je tak logické, že v pohybu bude i její pozadí a při správném načasování se dá vytvořit snímek, na kterém nebude vypadat nejlépe. Alagii se tak začalo zastávat mnoho lidí na různých platformách. „Co to je za vych*aný příspěvek? Porovnáváme hezké fotky s tím, kde cvičí? Každý vypadá jak degeš, když cvičí,“ komentuje jedna slečna na Facebooku.

„Srovnávat zcela jasně napózovanou fotku se screenem z videa, na které se hýbe a ne zrovna málo?“ píše jedna slečna na svém instagramovém story. „Myslím, že je zcela jasné, že si autorka dala záležet na tom, aby vyscreenovala tu část, kdy se Dominice hýbe zadek vlivem tlaku tak, aby to vypadalo, že žádný nemá,“ doplňuje. Tento příběh přesdílela i samotná Alagia na své story a okomentovala aktuální kritiku, která se na ni v poslední době snáší. „Děkuji! Nechápu, kolik body shamingu jsem v posledních dnech obdržela,“ píše.

Témata: Dominique Alagia