Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav

Dominique Alagia | foto: Tilen Vajt, Pavel Dvořák

Dominique Alagia opět terčem kritiky. Pomluvila ostatní, že si upravují fotky, sama dělá to stejné

Dominique Alagia je opět předmětem debat na sociálních sítích. Teď ji neřeší jen sledující, ale i jiní influenceři. Nedávno totiž osočila influencerku Kristal Shine z toho, že by si měla upravovat fotky v postprodukci. Zároveň se smála, když měl Vladimír Kadlec poznámky k váze Sugar Denny a ke zdravotnímu stavu Tadeáše Kuběnky.
  13:02

Dominique Alagia ještě donedávna patřila mezi české nejoblíbenější a nejnadějnější influencerky. Nikdy nebyla ničím kontroverzní, její obsah byl zaměřený především na každodenní zážitky, oblečení a otevírání úst u v té době trendových skladeb. Začátkem roku však byla předmětem nejedné kauzy. Nejvíce se řešilo její podnikání, kdy měla údajně přeprodávat kosmetiku z asijských e-shopů a ona tak začala postupně ztrácet na popularitě. Teď se její jméno probírá znovu, tentokrát však kvůli jejím kontroverzním výrokům.

Alagia v minulosti rozdala mnoho rozhovorů, nikdy však její výroky nebyly příliš kontroverzní. Téměř nikdy nemluvila o soukromých neshodách nebo o tom, co ji v životě trápí. To však v případě podcastu Vladimíra Kadlece změnila. Rozmluvila se o tom, že má nového partnera, což velmi dlouho popírala a reagovala také na některé influencerské kauzy. A reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. Reagovali jak ti, kterých se její slova týkají, ale i lidé na sociálních sítích. A zdá se, že se z jedné z nejpopulárnějších influencerek v Česku stává ta nejméně oblíbená.

Při debatě se Kadlec a Alagiou dostali i k tomu, že si některé české influencerky upravují fotky. Nejen že používají filtry, ale například i zužují pas, kvůli čemuž čelila kritice v minulosti i Alagia. Ona však nikdy nic nepřiznala a teď v podcastu Kadlece osočila Kristal Shine a Ladu „Ladušku“ Kašparovou z toho, že si opravují fotky i ony. „Ale to jsou žumpy,“ odpověděl jí Kadlec, na což Alagia reagovala souhlasem.

Kašparová se jako obvykle ke kritice nevyjádřila, což však neplatí pro Kristal Shine. Prý se k podobným komentářům nikdy nevyjadřuje, tentokrát ji však došla trpělivost. „Zrovna ona by se neměla vyjadřovat k nějakému upravování fotek. Stejně jako každá influencerka, a vlastně každý člověk chci vypadat na fotkách dobře, vysvětluje na TikToku. Tím téma upravování fotek uzavřela a začala se vyjadřovat k rýpavým poznámkám, které na ni Alagia už několik měsíců vkuse v různých rozhovorech údajně má.

Alagia o ní prý v minulosti povídala, že není dobrý člověk, špatná kamarádka, nejméně sympatická influencerka na československé influencerské scéně a falešná. „Nikdy jsme spolu nebyly nikde samy, nikdy jsme spolu nebyly ani na kávě. Bavily jsme se jenom před několika lety ve Fly Housu,“ vysvětluje Shine. „Neřeším to, co o mně říká lidem okolo sebe. Nebudu tvrdit, že jsem o ní v životě nic zlého neřekla, ale jde mi o ten princip, že neustále o mně mluví takovým způsobem veřejně,“ dodává. Prý už ji nebaví neustále dokola řešit, že o ní Alagia mluví v nějakém rozhovoru.

Brzy se k videu na TikToku vyjádřila i Alagia, která si stála za svým. Shine ji prý v minulosti šikanovala a zažila si kvůli ní mnoho nepříjemných momentů. Proto se teď rozhodla, že už dál nebude mlčet a začne mluvit o veškerých problémech veřejně. To však pravděpodobně neřešila při natáčení filmu Cool Girl!, kde získaly obě dvě influencerky hlavní role. Zároveň nutno dodat, že Alagia sama nespočetněkrát čelila kritice kvůli tomu, že si upravila fotky. V mnoha případech se jí například nepřirozeně vlnilo pozadí nebo jí mizely některé části těla.

V podcastu u Kadlece si Alagia nerýpla jen do Kristal Shine, ale i do jiných influencerů. Opakovaně se například smála, když Kadlec mluvil o tom, že je Tadeáš Kuběnka v „blázinci“. S Kadlecem si také rýply do druhé poloviny dua podcastu Kontroverzní, tedy do Sugar Denny. Podle Kadlece jsou oba dva „kontroverzní močky“, Sugar Denny označoval jako „sugarbuřta“ a oba tvrdili, že jsou vlastně zlí lidé. Jenže Sugar Denny si jako obvykle nenechá nic líbit a už se postavila do obranné pozice. Na Instagramu promluvila o tom, že plánuje natočit podcast o tom, jak se Alagia chová v soukromí a tvrdila také, že by měla údajně brát tvrdé drogy.

Celý podcast Kadlece je dle ohlasů diváků na sociálních sítích velmi kontroverzní. Alagia si prý mnoho poznámek mohla ušetřit. Mluvila totiž o svých bývalých kamarádech velmi nevybíravě a takovým způsobem, který se mnoha jejím fanouškům zkrátka nelíbí. „To je hrozné, ona se směje věcem, které by neměl nikdo říkat. Třeba jak se směje Tadeášovi,“ myslí si jeden z nich.