Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav

Domimique Alagia | foto: Tilen Vajt, Pavel Dvořák

Z miláčka sociálních sítí problematickou influencerkou? Domi Alagia je terčem kritiky

Všechno začalo pár dnů nazpět, když na YouTube vyšel rozhovor Vladimíra Kadlece a Dominique Alagii. Obsah rozhovoru a to, čím v něm Alagia naštvala polovinu sledujících, je momentálně tématem číslo jedna na československé scéně. Z dříve neproblémové a všemi oblíbené tiktokerky se tak postupně stává jedna z těch nejméně oblíbených, a to hned z několika důvodů. Zmiňovaný podcast totiž vyvolal celou lavinu hatu na její osobu. Nejvíce se momentálně řeší fakt, že jí z depresí měl pomoci třezalkový čaj.
  14:44

Dominique Alagia dobrých pár let na sociálních sítích zveřejňovala prakticky pořád to samé. Čas od času zazpívala, přidala zamilovanou fotku s Honzi Michálkem, příběh z dovolené či nějaké to bezchybné selfie a všechno šlo jako po másle. V poslední době je ovšem její jméno skloňované ne z důvodu toho, kam vyrazila na dovolenou, ale z důvodů kauz a kontroverzí. Zloba na Alagiu se tak nepřestává množit a jak fanoušci, tak i jiné známé osobnosti ji osočují ze lží, upravování fotek či nevhodných komentářů.

Minulou neděli měl na kanále Vláďa Kadlec – EXPERIENCE premiéru rozhovor mezi těmito dvěma influencery a jak se zdá, Alagia možná začíná své účasti litovat. Influencerka toho za hodinu a půl stihla říct opravdu hodně. Potvrdila, že má vztah, označila pár dalších influencerek za „žumpu“ nebo také řekla, že Tadeéš Kuběnka je v „blázinci.“ A je to právě téma mentálního zdraví, které nejspíše vůbec neměla rozebírat.

Klasicky na prolejzačkách.
#podcastsoon

18. dubna 2024 v 19:33, příspěvek archivován: 25. dubna 2024 v 14:34

Fakt, že svého bývalého kamaráda prakticky označila za blázna, je pro mnoho diváků rozhovoru smutný sám o sobě. O to smutnější je však v tom, že Kadlec s Alagiou celou dobu rozhovoru opakují, jak jsou otázky duševního zdraví a psychiky důležité. Sledující ji tedy v komentářích konfrontují tím, že proč když jsou tato témata tak důležitá, tak se v souvislosti s Kuběnkou smějí. Přímo tato záležitost zvedla ze židle i Sugar Denny, která Alagiu zkritizovala za to, že se Kuběnkovi směje. Dle Kouřílkové by totiž Kuběnka měl být člověkem, který Dominique Alagiu nechal po rozchodu bydlet u sebe doma. Kouřílková v instagramovém příběhu pak ještě doplnila „já nevím prostě reálně, ta borka lže úplně o všem, o čem lhát reálně může.“ Jako příklad těchto lží pak Sugar Denny uvádí užívání drog, estetické úpravy a také dokola zmiňované vylepšování fotek.

I fanoušci, kteří za normálních okolností bývají Alagie věrní, už mají nervy na dranc. „Teď už není jiná cesta, než aby byla totálně cancelled,“ uvádí jedna taková. Otázka mentálního zdraví je s odstupem tří dnů od vydání podcastu tou nejzávažnější. Sledujícím hlavně vadí to, že si dělá legraci z onoho „blázince“.

Ještě problematičtější než část, kde se řeší Tadeáš Kuběnka je pak podle diváků ta, kde se Alagia rozpovídá o svých vlastních psychických stavech. Říká, že po rozchodu s Honzi Michálkem údajně trpěla těžkými depresemi, na které nechtěla brát prášky. A tak místo nich zvolila alternativu – třezalkový čaj. Celý zástup sledujících momentálně tuto záležitost řeší a každý trošku po svém. Někdo si z toho, že Alagie z těžkých depresí pomohl čaj, dělá legraci, jiní však zaplňují komentáře poznámkami, jak je celé toto prohlášení absurdní. „Sorry, ale člověk, který má opravdu těžké deprese, tak se z nich nedostane pitím třezalkového čaje,“ tak zní komentář, který dokonale shrnuje názory většiny sledujících.

Jako problematické lze vnímat i to, že onen třezalkový čaj, který Alagia zmiňuje, má plno vedlejších účinků a jasně daných podmínek a pravidel, za jakých ho je možné používat. Alagia sice uvedla, že čaj člověk nesmí užívat když bere antidepresiva, podmínek je však daleko víc. Čaj nelze kombinovat s léky na srdce, orální antikoncepcí, antibiotiky nebo například léky na snížení cholesterolu. I vedlejších účinků, které influencerka zapomněla zmínit, je celá řada. Čaj může způsobovat žaludeční nevolnosti, únavu, nespavost a v neposlední řadě také závratě a bolesti hlavy.

Témata: Dominique Alagia