Pátek 17. května 2024, svátek má Aneta

Rapper Drake očaroval i hollywoodskou divu Jennifer Lopez. | foto: Profimedia.cz

Drake použil ve skladbě uměle vytvořený hlas Tupaca. Pozůstalí zvažují žalobu a rappeři se urážejí

Rapper Drake použil ve své skladbě uměle vytvořený hlas zesnulého rappera Tupaca. Tupacova rodina se ale zlobí a zvažuje, že na Drakea podá žalobu. Podle nich i spousty lidí se jedná o pošpinění Tupacova odkazu. V poslední době se do sebe začíná navážet čím dál více rapperů a lidé si v tom libují, protože vznikají nové skvělé skladby.
  14:00

Rapper Drake vydal novou skladbu, ve které urážel rappera Kendricka Lamara. Využil k tomu ale umělou inteligenci, která napodobila hlas rappera Snoop Dogga a Tupaca. Příbuzní Tupaca, který byl před lety zastřelený, se ale na Drakea zlobí a zvažují, že na něj podají žalobu. Drake podle pozůstalých skladbou pošpinil Tupacův odkaz v rapové kultuře a neměl na to žádné právo.

Drakova skladba, která je mířená proti Lamarovi, se jmenuje „Taylor Made Freestyle“. Poté, co ji Drake zveřejnil, na něj dokonce reagoval také sám Snoop Dogg, který absolutně nechápal, co se děje. „Cože to udělali? Kdo? Jak? Jste si tím jistí? Dobrou noc,“ smál se na svém Instagramu Snoop Dogg. Kdo se ale ani trochu nasmál, byli příbuzní Tupaca. Ti se totiž nechali slyšet, že Drake má 24 hodin na to, aby skladbu odstranil a vysvětlil, proč ji vytvořil. Podle nich se totiž skladbou dopustil poškození odkazu Tupaca, který tady nyní nemůže být a jistě by s něčím podobným, na rozdíl od Snoop Dogga, nesouhlasil. Má to ještě jeden háček, který rodině rappera vadí. Tupac byl totiž blízkým přítelem Lamara, na kterého je skladba mířená. Také z tohoto důvodu rodina zesnulého rappera vyzvala Drakea k odstranění skladby. Navíc prý zvažuje, že na Drakea podá žalobu.

Lidé, kteří kauzu zaznamenali, si ale myslí, že podání žaloby je naprosto zbytečné. Hlasy byly totiž vytvořené umělou inteligencí a nejedná se prý proto o žádnou krádež již vytvořeného díla. Někteří si také myslí, že chce Tupacova rodina pouze vytěžit co možná nejvíce peněz. Jiní lidé ale rodinu brání a Drakea za vytvořenou skladbu kritizují. „Dobře udělali. Jak si to vůbec může Drake dovolit? Navíc co se týče Tupaca, ten se musí otáčet v hrobě. Drake je nula. Bylo jasné, že budou bránit dobré jméno Tupaca. Doufám, že Drake za to dostane přes hubu. Jediné, co Drake umí, je vykrádat ostatní. Doufám, že ho oberou o všechno,“ kritizují Drakea lidé na Instagramu. Drake ale zatím na kritiku nijak nereagoval.

Drake ale není jediný, kdo se rozhodl vydat skladbu, která měla za úkol urazit jiného rappera. Jeden z nejúspěšnějších rapperů Kanye West se v jedné ze svých skladeb opřel právě do Drakea. West, který je pověstný svým kontroverzním a impulzivním chováním, má ale i tak na rapové scéně vysoké postavení. Právě proto se někteří obávali, jak bude Drake na jeho skladbu reagovat. Drake ale zatím na Westa nijak nereagoval. Žádné reakce se milovníci rapu nedočkali ani od rappera J.Cola, kterého si West vzal na mušku ve stejné skladbě, ve které urážel Drakea. Čeští fanoušci rapu se nechali slyšet, že by se jim líbilo, kdyby se spory rapperů objevily také v Česku. Nyní je ale na české rapové scéně klid a jediného sporu, kterého se od té doby lidé dočkali, byl opět ze zahraničí.

Zpěvák a rapper Chris Brown totiž vydal skladbu „Weakest Link“, ve které se navážel do rappera Quava. Quavo, který je jedním ze členu rapové skupiny Migos, si vyslechl opravdu nepříjemný text. Jeden ze členů Migos Takeoff, byl totiž před časem zavražděný a Brown ve svém textu zmínil, že si všichni přejí, aby Quavo zemřel místo Takeoffa. Netrvalo dlouho a Quavo odpověděl na ostrá slova Browna vlastní skladbou. Ta se jmenuje „Over Hoes and Bitches a je v ní dokonce slyšet hlas zesnulého Takeoffa. „Je mi jedno, kdo to odstartoval, ale konečně se zase děje něco pořádného na rapové scéně. Kéž by se mezi sebou všichni víc uráželi. Je to sice hnusné, ale vzniká z toho spousta dobré hudby,“ reagují na množství kritických skladem lidé na Instagramu.