Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Elon Musk chce zaplatit soudy některým uživatelům platformy X | foto: instagram.com

Musk chce podpořit poškozené uživatele platformy X. Mezi tím se připravuje na zápas s Zuckerbergem

Elon Musk chce finančně podpořit uživatele platformy X, kteří se kvůli jejímu používání dostali do problémů v práci. Na svém profilu jim nabídl neomezenou podporu. Mimo jiné také potvrdil zápas s Markem Zuckerbergem v MMA. Zuckerberg už nějaké zkušenosti má a podle některých lidí určitě vyhraje. Výtěžek ze živého vysílání půjde na podporu válečným veteránům.
  15:25

Podnikatel Elon Musk je známý nejen díky svému pohádkovému jmění a lásce k umělé inteligenci, ale také pro své radikální rozhodnutí, která často pohnou celým světem. Jeho posledním takovým je příslib finanční podpory všem lidem, kteří se kvůli používání jeho platformy X (dříve Twitteru) dostali do problémů v práci. Musk všem takovým obětem garantuje, že jim uhradí veškeré náklady, které budou muset dotyční zaplatit za soudy a právníky. Muskovo rozhodnutí opět rozvířilo celý internet.

Dvaapadesátiletý podnikatel se totiž už dlouhou dobu snaží prezentovat svoji platformu X jako sociální síť, která nebude nijak omezena co se týče přidávaného obsahu. Kvůli tomu se ale potýká s kritikou ze strany jiných společností. Například společnost Meta si velmi hlídá, jaké příspěvky její uživatelé na sociální sítě přidávají. Musk chce ale ze své platformy vybudovat místo, kde si lidé budou moci přidávat libovolné příspěvky bez omezení.

Uživatelé platformy se však dostávají do problémů kvůli příspěvkům, které veřejně přidávají. Právě proto se Musk rozhodl, že se o své uživatele postará a na jeho profilu se tak objevil zajímavý příspěvek. „Pokud s vámi zaměstnavatel jednal nespravedlivě kvůli tomu, že jste něco zveřejnili nebo se vám něco líbilo na této platformě, uhradíme vám účet za právní služby. Bez omezení. Dejte nám prosím vědět,“ napsal Musk na svůj profil na platformě X.

Někteří lidé se totiž dostali do problému kvůli tomu, že třeba sdíleli kontroverzní příspěvky, které mohli vést ke střetu zájmů. Zaznamenané jsou dokonce i případy, kdy si lidé, nejčastěji ženy, propagovali na platformě X svůj účet na OnlyFans. Zaměstnavatelé tak zjistili, že jejich zaměstnanci tvoří sexuální obsah a rozhodli se je kvůli tomu propustit. Musk chce ale touto cestou dokázat, že se dokáže postarat také o lidi, kteří jsou v důsledku používání jeho platformy poškozeni.

„A nebudeme se jenom soudit, bude to hlasité a půjdeme také po představenstvech společností,“ doplnil svůj příspěvek Musk podle redakce Reuters.com. Musk chce totiž co nejvíce omezit utlačování platformy X, kterého se údajně dopouští americká vláda. Za poslední dobu se prý na platformě také snížily příjmy z reklam a Musk, který se postaral hned o několik změn platformy, chce ještě hodně zapracovat na jejím finálním fungování.

Musk ale také potvrdil, že se opravdu utká s podnikatelem Markem Zuckerbergem. Lidé si totiž ze začátku mysleli, že se jedná pouze o další prostořeký výrok, kterým na sebe chce miliardář upozornit. Podobně tomu bylo i před časem, kdy Musk vyzval na pěstní souboj ruského prezidenta Vladimira Putina. Musk se ale s Zuckerbergem opravdu utká a to v zápasu podle pravidel MMA. Zápas bude možné sledovat na platformě X a výtěžek má jít na pomoc válečným veteránům.

Oznámení zápasu těchto dvou miliardářů samozřejmě vyvolalo obrovský zájem. Zápas by rád zprostředkoval prezident organizace UFC Dana White, který je toho názoru, že střet Muska a Zuckerberga může dokonce překonat sledovanost, kterou měl boxerský zápas Connora McGregora a Floyda Mayweathera. Musk se nechal slyšet, že už začal s přípravami na zápas a dokonce zvedá i činky v práci.

Zuckerberg se zase pochlubil vyrýsovanou postavou a tréninkem s legendou UFC Israelem Adesanyaem. Kromě toho se Zuckerberg také nedávno přiznal, že má za sebou dokonce svůj premiérový zápas v džiu-džitsu a rozhodně tedy bude mít nějaké ty zkušenosti navíc. „Elon je v p*deli. Teď se bude muset schovávat na Marsu. Nemá žádnou šanci,“ komentují Zuckerbergovy zápasnické příspěvky uživatelé na Instagramu.

Zápasit se však bude podle pravidel MMA a Musk je výrazně mohutnější, než Zuckerberg. Podmínky zápasu sice ještě nejsou doladěné, ale rozhodně se na zápas mnoho lidí těší. Podle některých je tento zápas pouze zoufalé volání o pomoc dvou miliardářů, kteří se nudí. Někteří dokonce zápas srovnávají s výletem miliardářů v ponorce k vraku Titaniku, kteří tragicky zahynuli na dně Atlantského oceánu.

Nehledě na to, jak moc absurdní se zápas Muska a Zuckerberga některým lidem zdá, nelze ignorovat fakt, že výdělek půjde na pomoc válečným veteránům. Datum zápasu však zatím není stanoveno, oba podnikatelé by se ale měli utkat v Las Vegas. Musk navíc požádal UFC zápasníka Khabiba Nurmagomedova, který porazil všechny soupeře včetně McGregora, aby ho na zápas připravil. Ten však jeho nabídku z neznámých důvodů odmítl. Musk si ale jistě může dovolit zaplatit soukromé tréninky i u jiných elitních zápasníků. Uvidíme, kdo ze dvou miliardářů vloží do přípravy více energie a nakonec odejde jako vítěz.