Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Youtubeři vybírají od fanoušků milion korun. Dokud prý částku nevyberou, nevypnou živé vysílání

Youtubeři Eremvole se rozhodli vybrat od svých fanoušků milion korun, aby mohla pokračovat jejich každoroční tour po Česku. Spustili proto živé vysílání, které je nepřetržitě zapnuté a neskončí dříve, než se jim podaří požadovanou částku vybrat. Někteří lidé ale youtubery kritizují za to, že od svých fanoušků peníze vybírají, ale jejich fanoušci je ochotně podporují.
  18:03

Youtubeři z kanálu Eremvole jsou známí především tím, že jezdí po celé republice a scházejí se se svými fanoušky. Mladíci pořádají obrovské párty, na kterých se pokaždé objeví spousty lidí. Nyní se ale rozhodli, že na svou další tour vyberou milion korun. Z toho důvodu se rozhodli, že budou streamovat každý den 24 hodin, dokud se jim nepodaří požadovanou částku vybrat. Lidem se jejich nápad líbí a zatím se zdá, že jsou youtubeři na dobré cestě k získání peněz.

Mladíci z YouTube kanálu Eremvole začali natáčet videa na začátku roku 2011. Tehdy ale natáčeli různá zábavná videa ze života, která kolikrát nedávala žádný smysl. Ve své tvorbě ale vytrvali a kvalita i obsah videí se později začal zlepšovat. Mladíci začali natáčet různé vlogy, ve kterých velmi často pili alkohol a prožívali různá dobrodružství. Později přišli s novým konceptem videí, ve kterých se vydávali na různé maturitní plesy, kde se opíjeli a lidé si jejich tvorbu velmi oblíbili. Začala jim stoupat sledovanost a spolu s ní i počet odběratelů na YouTube. Lidé jim začali psát, že by se s nimi rádi potkali a zažili s nimi podobnou zábavu, jakou jim ukazovali ve videích. A právě tehdy se tvůrci rozhodli, že začnou pořádat srazy se svými fanoušky, se kterými se budou bavit a popíjet. Z této myšlenky vzešla Erem tour.

Youtubeři začali objíždět různá města, kde se na předem domluvených místech konaly párty, na kterých se objevili jejich fanoušci. Ze začátku se ale scházeli v menším počtu v prostorech, jako byla třeba garáž v nákupních centrech. Protože byl ale zájem o setkání s nimi čím dál větší, začali vyhledávat také větší prostory. Nakonec to dospělo až do fáze, kdy se s nimi v městech scházely stovky fanoušků a youtubeři se rozhodli jejich setkání oživit. Na místech proto začali vystupovat různí rappeři, youtubeři prodávali svůj merch a dělali různé soutěže. Ze začátku fanoušci za vstup na takovou párty neplatili, pouze mohli přispět dobrovolnou částku. Protože se ale náklady youtuberů neustále zvyšovaly, začaly se na jejich akce prodávat vstupenky.

Nyní se youtubeři rozhodli, že chtějí před svojí další tour vybrat milion korun. „20. května spouštíme náš nejdůležitější stream tohoto roku. Přijď si koupit svůj boarding pass nebo nový merch a podpořit nás. Stream skončí, až vybereme jeden milion korun,“ oznámili youtubeři v jednom videu na Instagramu. Na jejich YouTube kanále se opravdu objevil stream, který je nepřetržitě zapnutý a youtubeři vymýšlejí různé aktivity. Někdy například hrají různé počítačové hry, jindy si pouze povídají s různými hosty. Jejich živé vysílání navštívil třeba DJ a hudební skladatel Jakub Strach alias NobodyListen, DJ Daniel Joch alias Forgen a také Nikolaos Mach. Stream youtuberů neustále lidé sledují a zatím se zdá, že jsou opravdu na dobré cestě k tomu, aby milion korun získali. V současné době se jim totiž podařilo vybrat 46 procent požadované částky, tedy 460 tisíc korun.

Někteří lidé jsou ale velmi naštvaní, že se youtubeři rozhodli tímto způsobem žádat o peníze. „Ty už fakt neví, jak vysockovat co nejvíc peněz z lidí. Kdyby to bylo alespoň na charitu a ne na nějakou trapnou akci. Tak takhle se vydělává. Žebráctví v roce 2024,“ kritizují youtubery lidé na Instagramu. Jejich věrní fanoušci se ale youtuberů zastávají a upozorňují na to, že minulá tour stála zhruba 4 miliony korun. Právě proto se někteří rozhodli, že své oblíbence finančně podpoří a kupují si jejich merch nebo lístky na různé akce. Spousta lidí jim také vyjadřuje podporu v komentářích pod živým vysíláním, které na YouTube kanálu Erem i nadále nepřetržitě pokračuje. Zatím se ale zdá, že se mladým youtuberům skutečně podaří jejich vytouženou částku vybrat.