Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor

Eva Šindlerová | foto: Eva Šindlerová

Hvězda OnlyFans dříve přeprodávala oblečení z Aliexpressu. Teď s přirážkou prodává i svetry z Lidlu

Eva Šindlerová, známá především uživatelům sociální sítě X, před několika lety založila obchod Pohled Úhledu. Tvrdí, že na něm prodává oblečení, které sama vybírá a rozhoduje se především na základě materiálů. Na sítích se však v poslední době spekuluje, že přeprodává oblečení z čínských e-shopů. Teď k nim pravděpodobně přidala i Lidl.
  8:20

Eva Šindlerová se proslavila především na sociální síti X, někdejším Twitteru. Teď se prezentuje hlavně tvorbou na platformě OnlyFans. Před několika lety si však také založila obchod s názvem Pohel Úhledu. Šindlerová obchod, který funguje jako e-shop a zároveň i kamenná prodejna v Ostravě, prezentuje především jako místo, kde zákazníci najdou velmi kvalitní a originální kousky oblečení a zároveň jejich koupí nepodpoří takzvaně rychlou módu. Pravděpodobně ji totiž podpoří Šindlerová nákupem jednotlivých kousků, které později nabízí, na jiných internetových obchodech.

„V Pohlu prodáváme pouze oděvy od prvotřídních evropských dodavatelů, které ručně kus od kusu vybírá sama majitelka obchodu,“ píše se na webu Pohlu Úhledu. Kritickým okem Šindlerové projdou prý pouze jedinečné oděvy z kvalitního materiálu. Zákazníky by měly uchvátit rafinovaným střihem a autentičností, čímž by měly splnit nejpřísnější kritéria osobitého vkusu každé ženy. Právě díky líbivému konceptu obchod Šindlerové zaujal nejednu ženu, která u ní chtěla nakoupit. Jenže se už více než rok spekuluje o tom, že přeprodává oblečení i z čínských e-shopů.

Už před rokem se na sociálních sítích množila kritika na Šindlerovou. Uživatelé totiž tvrdili, že nakupuje oblečení na Aliexpressu a později je prodává za mnohem vyšší cenu. Kritických komentářů se od té doby objevuje mnohem více než tehdy. Navíc někteří spekulují, že přeprodává oblečení mimo jiné i z Lidlu.

Nedávno Šindlerová na Instagramu nabízela růžový svetr s norským vzorem téměř za 1 300 korun. Proč byste si takový svetr měli koupit? Každý totiž prý vybírají ručně s důrazem na kvalitu materiálu. Očekávat můžete kašmír, mohér nebo například alpaku. Jenže se zdá, že totožný svetr můžete sehnat za 349 korun na webových stránkách Lidlu i od značky Esmara. Šindlerová tvrdí, že její svetry jsou ekologické, protože jejich nákupem nezatěžujete planetu. Minimálně jednou už totiž koupený byl, podle mnohých přinejmenším právě v Lidlu.

Eva Šindlerová prodává oblečení z jiných e-shopů

V souvislosti s obchodem Šindlerové se na sítích nespekuluje jen s nákupy v Lidlu nebo na Aliexpressu, uživatelé na sítích porovnávají oblečení s mnoha jinými řetězci rychlé módy. Některé šaty by měla údajně přeprodávat i z pravděpodobně nejznámějšího fast fashion řetězce Shein, který je v současné době také velmi kritizovaný. K šatům však pravděpodobně přibývají i kabelky, pásky a jiné doplňky.

Uživatelům v podstatě tolik nevadí fakt, že oblečení přeprodává, nejvíce se zlobí kvůli tomu, že značku prezentuje jako obchod s lokálními produkty. Už několik měsíců například tvrdí, že má exkluzivní dodavatele, kteří jí do obchodu dodávají oblečení, které nikdo nikde jinde nenajde. Zároveň si stojí za tím, že velkou část nabízeného oblečení zachránila před spálením nebo před skládkou.„To její oblečení už je fakt výsměch zákazníkům. To snad není možné,“ myslí si jedna z dřívějších fanynek.

Témata: Eva Šindlerová