Pátek 17. května 2024, svátek má Aneta

Jan Špaček se vrací na YouTube | foto: instagram.com

Fabulace Jana Špačka jsou zpátky. V novém díle Špaček uvedl do rozpaků Jiřího Paroubka

Po dlouhé pauze, která nastala po zvolení nového prezidenta České republiky, se na internetovou scénu vrátil Jan Špaček. Tentokrát vedl velmi zvláštní rozhovor s Jiřím Paroubkem, kterému se očividně Špačkův podivný styl ani trochu nezamlouval. Celou dobu měl ve tváři kamenný výraz.
  17:00

Youtuber Jan Špaček, který je autorem kanálu Fabulace Jana Špačka, se po několika měsících opět vrátil se svou tvorbou. Jeho první video bylo opravdu nečekané. Nabídku na rozhovor totiž přijal bývalý politik a někdejší premiér Jiří Paroubek. Výběr Paroubka byl pro mnohé naprosto dokonalou volbou, protože ten o stylu, kterým Špaček vede rozhovory, pravděpodobně předtím vůbec nevěděl. Rozhovor měl o to větší grády, protože Paroubkovy reakce byly často naprosto nulové a několikrát také působil, že je naprosto vyvedený z míry.

Hned v úvodu Špaček řekl několik vět, na které by snad každý okamžitě odpověděl. Paroubek však neřekl ani slovo a s kamenným výrazem Špačka pozoroval. Poprvé promluvil až ve chvíli, kdy se ho Špaček zeptal na jeho údajný návrat do politiky. Paroubek s klidem odpověděl a Špaček se pokusil o vtip. „Musím říct, pane Paroubku, teď jste se trochu rozohnil,“ zavtipkoval Špaček. S Paroubkem to však ani nehnulo a dál Špačka provrtával pohledem. Špaček se také zeptal na Paroubkův názor na UFO a když Paroubek odpovídal, Špaček si musel rukou zakrýt obličej, aby nebylo vidět, že se směje. Paroubek si z toho ale nic nedělal.

Součástí videa byla také prohlídka Paroubkova domu, kde se celý rozhovor natáčel. Paroubek si pravděpodobně přál, aby to nikdy nedovolil. Špačkův styl konverzace ho totiž dostal do několika nepříjemných momentů při povídání si o různých předmětech, které měl Paroubek doma vystavené. Špaček také Paroubka obdaroval bezdrátovými sluchátky, které Paroubek bez jakýchkoliv emocí přijal. Špačkovi na oplátku daroval knihu s názvem „Minuty s Jiřím Paroubkem“. Po celou dobu se však tvářil naprosto otráveně a pravděpodobně stále nepochopil nadsázku, se kterou Špaček celý rozhovor vedl. Vzhledem k tomu, že až příliš skrýval své emoce, se to však s jistotou nedařilo určit ani Špačkovi.

Špaček také z ničeho nic vytáhl svou dýmku a Paroubkovi oznámil, že ho celou dobu bedlivě zkoumal. „Nebojte, já to nekouřím, já to mám jenom jako rekvizitu, abych vypadal, že jsem chytřejší,“ ubezpečil Paroubka Špaček, i když ten se tvářil, že by mu bylo úplně jedno, kdyby před ním Špaček začal kouřit. „Pane Paroubku, já jsem zjistil, že pan Jiří Paroubek, je absolutně vyrovnaný, v pohodě člověk, který je i vnitřně naprosto vyrovnaný netoxický chlap, který má všechno v sobě vyřešené,“ zhodnotil rozhovor s Paroubkem Špaček. Paroubek mu vysvětlil, že to jsou bojové zkušenosti a snad poprvé za celou dobu rozhovoru jeho kamenný výraz vystřídal upřímný úsměv.

Diváci jsou z rozhovoru s Paroubkem nadšení a prosí Špačka o další díly s různými politiky. Také je naprosto položily Paroubkovy reakce na některé Špačkovy výmysly. „Docela by mě zajímalo, zdali je to pouze tak dobře sestříhané, nebo jestli byl Jirka fakt celou dobu totálně mimo a absolutně se nechytal,“ okomentoval Paroubkovo vystupování jeden z uživatelů na YouTube. Špačkův styl, kterým vede své rozhovory, by se totiž dal přirovnat k bizarním rozhovorům, které na svém YouTube kanále dělá youtuber Marin „Mikýř“ Mikyska. Špačkův projev však působí naprosto přirozeně a i když je velmi podivný, lidé, kteří jeho videa sledují, si jej nemůžou vynachválit.