Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

FattyPillow má psychické problémy | foto: instagram.com

FattyPillow se potýká s psychickými problémy. Bojí se, že už se znovu nezamiluje

Youtuber FattyPillow, vlastním jménem Karel Sivák, trpí psychickými problémy. Přiznal úzkosti, deprese a také obsedantně kompulzivní poruchu, ke svým fanouškům se snaží být co nejvíce upřímný a oni si ho za to váží. Před čtyřmi měsíci se po pěti letech rozešel s přítelkyní a za jeho stav prý může i toto.
  16:00

Youtuber Karel Sivák, spíše známý jako FattyPillow, se poslední dobou potýká opravdu s velkým množstvím problémů. Řeší nejen psychické poruchy, které vážně ovlivnily jeho kariéru, ale také se musí potýkat s problémy ohledně rozchodu.

Navzdory tomu, že jsou pro některé lidi takové věci velmi osobní a citlivé, youtuber si našel důvěru ve svých fanoušcích a neváhal se jim svěřit se svým těžkým životním obdobím. Siváka jeho fanoušci velmi podrželi a snaží se ho povzbudit, někteří ho začali sledovat kvůli tomu, že na sociálních sítích vystupoval jako střelená postava, ovšem Sivák se za posledních pár let velmi změnil.

Po pár týdnech s bráchem má se nádherně a všechny vás zdraví!

8. dubna 2023 v 15:56, příspěvek archivován: 24. dubna 2023 v 11:30

S mnoha problémy se Sivák potýkal už od dětství. Jeho otec zemřel a vyrůstal pouze se svou matkou, byl na svůj věk velmi obézní a také se u něj později rozvinulo několik psychických poruch. Pozornost, kterou za svou youtuberskou kariéru získal, mu v jeho problémech nijak nepomohla. Mohl se sice svěřit svým fanouškům opravdu s čímkoliv a nemusel se bát toho, že by ho někdo z nich odsuzoval, když ho ale někdo potkal na veřejnosti, byl velmi překvapený tím, že se Sivák chová naprosto normálně a není tolik zábavný, jako býval na streamech. Siváka velmi poznamenal jeho první rozchod s bývalou přítelkyní Sárou Holanovou.

Sivák se dokonce při jednom živém vysílání na Instagramu kvůli rozchodu rozbrečel, neslyšel totiž prý od Holanové ani jednu hezkou věc. On sám však přiznal to, že ve vztahu nedělal všechno úplně správně. Holanová po něm tehdy chtěla aby zhubl, protože se o něj bála. Sivák se však k tomu neměl a údajně se několikrát spolu kvůli jeho váze pohádali. Sivák se také přiznal k tomu, že na svou bývalou přítelkyni několikrát křičel. Prý pouze kvůli tomu, že ji miloval. Chvíli trvalo, než si dokázal zvyknout na nový život bez přítelkyně a už tehdy se z jeho videí vytratila oblíbená ztřeštěnost. Siváka však čekalo další ztížení jeho života.

Dnes v popisku nebudu deep. Chci Vám všem jen popřát zdravíčko a lásku hodně sil ať už si procházíte čímkoliv you are not alone

29. ledna 2023 v 17:49, příspěvek archivován: 24. dubna 2023 v 11:30

Siváka začaly omezovat psychické problémy a musel je začít řešit. Potýká se s úzkostmi, depresemi, obsedantně kompulzivní poruchou a rozhodl se proto vyhledat odbornou pomoc. Svým fanouškům se přiznal, že bere antidepresiva, aby se dokázal se všemi problémy lépe vypořádat. Občas ale nebyl schopný kvůli své špatné náladě vůbec spustit stream, protože ji nechtěl přenášet na svoje fanoušky. Pomohlo mu ale to, že se svým fanouškům otevřel a sdělil jim, co prožívá. Také jim několikrát zdůrazňoval, že pokud trpí podobnými psychickými problémy, není žádná ostuda přiznat se a začít to odborně řešit. Lidí, kteří trpí psychickými problémy, je totiž nejen v Česku opravdu hodně, ale někteří se bojí toho, přiznat se svým blízkým, nebo začít s léčbou.

Po pozitivních reakcích od fanoušků, se Sivák rozhodl začít prezentovat tak, jaký ve skutečnosti je. Bál se sice toho, že po postupném vymizení jeho šíleného chování přijde o řadu fanoušků, to se ovšem nestalo. Naopak, fanoušci si velmi chválili to, že s nimi mluví bez jakýchkoliv přetvářek.

Sivák si našel novou přítelkyni, která pro něj byla obrovskou podporou a protože se po dlouhé době cítil velmi šťastný, rozhodl se vysadit předepsaná antidepresiva. To ovšem bylo, jak se později ukázalo, velmi špatné rozhodnutí. Kvůli vysazeným lékům se u Siváka více rozvinuly některé problémy, které dlouhé roky neřešil. „Byl jsem naprosto ztracený sám v sobě. Myslel jsem si, že nejsem normální, ale díky terapii, rodině a příběhům ostatních lidí jsem pochopil, že nejsem blázen. Pořád jsem otrokem své mysli, ale vím, jak s tím pracovat,“ popsal své problémy Sivák v jednom ze svých videí.

Už ať je tu jaro! zdravíčko všem

16. února 2023 v 16:24, příspěvek archivován: 24. dubna 2023 v 11:31

Sivák se rozhodl začít překonávat svoje obavy a proto se vydal na dovolenou do Spojených států. Nikdy předtím letadlem neletěl a navíc se chystal navštívit úplně jiný svět. Stálo to ale za to a dovolená mu velmi pomohla. Šťastné období ale netrvalo dlouho. Sivák se totiž rozešel se svou přítelkyní Janou Svobodovou. Pár spolu přitom byl už pět let a Sivák měl v plánu založit s přítelkyní rodinu a také se s ní oženit. Svobodová se však rozhodla Siváka opustit. On sám byl přitom tehdy přesvědčený o tom, že Svobodová je velmi výjimečná žena a jen těžko by našel tak skvělou přítelkyni.

„Já vím, co jsme si dali a teď už chci jít prostě dál. Mám na to právo a jsem rád, že si myslím, že jsem v tomhle dospěl, protože můj první rozchod na internetu byl poměrně dramatickej a dost jsem se poučil a dost jsem dospěl,“ vyjádřil se k ukončení vztahu Sivák.

Sivák sice tehdy tvrdil, že se s rozchodem musí vypořádat sám a že chce jít dál, jeho nedávná zpráva na Instagramu však potvrdila, že pro něj není vůbec jednoduché přenést se přes rozchod se Svobodovou.

„Čtyři měsíce po rozchodu, nějak necítím, že se z toho někdy dostanu. Něco uvnitř mě to totálně rozbilo, zlomilo. Je mi smutno, prázdno a člověk nemůže nic, jen doufat, že to jednou přejde. Slyší hudbu, která mu vrací vzpomínky a říkám si, co když už tohle nikdy nenajdu? Co když už ten pocit budu mít navždy? Co když už nemohu milovat, opravdu milovat někoho jiného,“ svěřil se Sivák ve svém příběhu na Instagramu. Bylo tedy jasné, že ho rozchod opravdu velmi zasáhl a bohužel se s ním nedokázal vypořádat tak, jak si původně představoval.

těším se na o2 chlapci, vážím si Vás

23. dubna 2023 v 10:52, příspěvek archivován: 24. dubna 2023 v 12:35

Na svůj Instagram také nedávno přidal fotku, na které je ještě chlapec a k příspěvku přidal velmi emotivní popisek. Je prý hrdý na to, že dokázal rozdávat úsměv i ve chvíli, kdy byl on sám smutný.

„Fatty, od nás, těch, kteří tě máme opravdu rádi, hlavně za to, jaký jsi, už uznání máš. A těšíme se na další kroky v tvém životě. Od doby, co jsi začal mluvit otevřeně o depresích a tak dále, Otevřel jsi oči a pomohl spoustě z nás. Díky, že jsi,“ povzbudil jeden z fanoušků Siváka v komentářích.