Pondělí 20. května 2024, svátek má Zbyšek
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Fayne | foto: Facebook.comAntiyoutuber.cz

Z úspěšného youtubera se stal ještě úspěšnější tiktoker. Fayne se svou přítelkyní točí zábavná videa

Miroslav Loner alias Fayne patřil mezi velmi úspěšné youtubery. Nyní ale na YouTube skoro nic nepřidává, protože se rozhodl pro tvorbu krátkých videí na Instagramu a TikToku.Tam se ale setkal s mnohem větší úspěšností než v posledních letech na svém YouTube. S přítelkyní tvoří vtipná videa, která jsou dokonce oblíbená v zahraničí.
  8:27

Youtuber Fayne, vlastním jménem Miroslav Loner, poslední dobou zcela zanedbává svůj YouTube kanál. Přesunul se totiž k tvorbě krátkých videí na Instagramu a TikToku. I na těchto dvou platformách si ale dokázal najít své publikum a tvoří proto videa, která zároveň nemají v podstatě žádnou spojitost s jeho bývalou tvorbou na YouTube. Lonera v jeho aktuální tvorbě velmi podporuje jeho přítelkyně Nikola Patočková, která se také často objevuje ve videích. Spojení Lonera a Patočkové si lidé na sociálních sítích velmi oblíbili a to dokazuje také sledovanost jejich videí. Některá mají totiž miliony zhlédnutí.

Lonerova youtuberská kariéra začal už v roce 2014 kdy si založil YouTube kanál, na který přidal své vůbec první video. Ze začátku samozřejmě neměl nijak zvlášť velkou sledovanost, ale to se změnilo videem, kde Loner parodoval různé písničky. V dnešní době by se takové video asi jen těžko dočkalo úspěchu, tehdy ho ale diváci dokázali ocenit a tak se stalo, že Loner má dnes na prvním videu skoro půl milionu zhlédnutí. Po úspěchu tohoto videa se Loner rozhodl přidávat daleko více videí a některá se opět stala virálními.

Rostoucí počet odběratelů i sledovanosti videí Lonera přiměl k tomu, aby byl více kreativní a začal proto točit různé pranky. I taková videa se dočkala velkého zájmu ze strany Lonerových fanoušků a poprvé se stalo, že dokázal prolomit hranici milionu zhlédnutí. Lonera si konečně všimli také ostatní mnohem známější youtubeři a ti se rozhodli, že začnou tvořit videa společně s ním.

Od té doby se výrazně zvýšila sledovanost Lonerova kanálu a spolu s ní také youtuberova popularita. Objevil se dokonce v pořadu Aliho parťáci, kde se opět zviditelnil tím, že konfrontoval zpěváka Metadona, staršího bratra youtubera, se kterým natáčel videa na kanál Mishovy Šílenosti. Loner ale dál pokračoval také ve své tvorbě a největší úspěch měla i nadále videa, ve kterých prankoval ostatní. Jeho nejúspěšnější video má přes 2,3 milionů zhlédnutí, ale podobný počet zhlédnutí má hned několik videí na jeho kanálu.

Loner ale později začal na YouTube přidávat stále méně videí a to mělo samozřejmě vliv na jeho sledovanost. Velmi ho nejspíš ovlivnilo narození dítěte, kterému se neustále věnoval. Nejspíš právě proto mu začala klesat také popularita a z jeho YouTube kanálu se stalo spíše úložiště pro videa s jeho rodinou. Loner i nadále točil různé pranky, ale jejich sledovanost byla výrazně nižší než kdysi.

Loner se ale přesunul k tvorbě na Instagramu a TikToku, kde zaznamenal obrovský úspěch. Nejčastěji natáčí videa se svou přítelkyní, ve kterých převezmou nějaký světový trend a natočí si ho podle sebe. Jejich společná videa jsou dokonce natolik úspěšná, že jsou populární také v zahraničí, kde si je lidé velmi chválí stejně tak, jako v Česku.

Některá videa jsou ale bizarní a i když převládají pozitivní komentáře, často se objevuje také kritika. „Bože, větší trapárnu jste vymyslet nemohli. Vyděláváš na tom, že kopíruješ? To jsi na tom asi hodně špatně, kamaráde. Lidi, moc vás prosím, přestaňte internet zahlcovat takovýma s*ačkama,“ kritizují tvorbu Lonera a Patočkové uživatelé na Instagramu.

Navzdory kritice je tu ale také fakt, že Lonerova videa mají obrovskou sledovanost. Jeho nejúspěšnější video takového formátu má už přes 4 miliony zhlédnutí a lidé z různých zemí si ho nemůžou vynachválit. Někteří se ale nechali slyšet, že jim chybí časy, kdy byl Loner na počátku své youtuberské kariéry.

Ta už ale nejspíš pro Lonera není tolik aktuální, protože video na jeho kanálu se objeví jen zřídkakdy. Nejen na Instagramu, ale také na TikToku je Loner velice aktivní. Na TikTok přidává také videa, ve kterých komentuje dění na sociálních sítích, například kolující nahou fotku bizarní influencerky Shopaholic Adel. S tou Loner dokonce natočil video, mnoho lidí ho ale kvůli tomu odsoudilo.

I na TikToku je ale o Lonerovu tvorbu obrovský zájem a jeho profil proto sleduje bezmála 100 tisíc lidí. Velmi oblíbená jsou také videa s jeho dvouletým synem, kterého očividně baví stát před kamerou. Kromě tvorby na Instagram a TikTok ale Loner nic nedělá.

Fanouškům se sice připomněl na jednom galavečeru organizace Clash of the Stars, kde zápasil s nenáviděným Tadeášem Veselým, mimo to už ale spousta lidí zapomněla, že kdysi bavil svými videy také na YouTube. Loner ale prvním ani posledním youtuberem, který se z YouTube rozhodl přesunout svou tvorbu na jiné platformy.