Pondělí 20. května 2024, svátek má Zbyšek
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Johhny Valda se vrací? | foto: Instagram

Vrací se Johnny Valda na YouTube? Fanoušci ho i po dlouhé pauze podporují a posílají mu peníze

Johnny Valda, kdysi velmi úspěšný youtuber, se před časem vzdal své upadající kariéry. Občas se pokusil kanál oživit, nakonec si dal skoro dvouletou pauzu. Nyní se opět vrací a jeho věrní fanoušci jsou nadšení. Někteří mu dokonce poslali peníze. Valda prozradil, že zkouší své štěstí ve světě podnikání a rozjel svůj vlastní eshop.
  7:00

Youtuber Jan Valeš alias Johnny Valda se před časem oficiálně rozloučil se svou upadající youtuberskou kariérou. Později se ale opět vrátil a tu a tam nějaké video nahrál. Kvůli velkým pauzám a stále stejnému konceptu videí ale Valeš ztratil veškerou pozornost a jeho videa už neměla ani zdaleka tak velký dosah jako v dobách jeho největšího úspěchu.

Valeš se nyní znovu vrátil na YouTube a jeho věrní fanoušci ho srdečně vítají. I když Valešova videa rozhodně nejsou taková, na jaká jsou jeho sledující zvyklí, i tak se najde několik věrných lidí, kteří svého oblíbeného youtubera podporují v jeho návratu.

Valeš, pětatřicetiletý youtuber a podnikatel, pochází z Jablonce nad Nisou. Se svou tvorbou začal v osmnácti letech kvůli tomu, že chtěl zhubnout a fitness život si velmi oblíbil. Udělal si trenérský certifikát a na svůj YouTube kanál přidával videa, ve kterých se snažil své sledující navést ke správné stravě a zároveň se jim také snažil předat své zkušenosti se cvičením. Diváky jeho tvorba bavila a Valešovi tak postupně začal růst počet odběratelů. Později upustil od původního konceptu videí a rozhodl se začít natáčet vtipná videa, ve kterých reagoval na různé dění na internetu.

Asi nejvíce se proslavil díky dlouhé sérii Švédská trojka, kterou jeho fanoušci doslova milovali. Ve videích ho také doprovázel plyšový medvěd, kterého Valeš daboval a který každé video neuvěřitelně oživil. Nejúspěšnější video z této série má přes milion zhlédnutí a někteří se k němu vrací dokonce i po deseti letech. Valeš ale později svou tvorbu začal zanedbávat. Některým lidem už navíc nepřišla tolik zábavná a vlivem těchto faktorů se stalo, že Valešův kanál začal upadat. Youtuber nakonec nahrál pouze 10 videí za rok a málokdy se stalo, že by mělo některé z videí více než 50 tisíc zhlédnutí.

Valeš se chvíli pokoušel svou tvorbu oživit, postupně to ale začal vzdávat a tak se stalo, že si dal od tvorby videí skoro roční pauzu. Poté se na jeho kanále objevilo video, ve kterém Valeš popsal svůj aktuální život. Rozhold se totiž založit vlastní eshop Kreativní kluk a zákazníkům posílá dřevěné dárkové krabice, které obsahují různé výrobky ze dřeva, pivo nebo třeba svíčky. Na krabicích je vždy vtipné přání k narozeninám a jako bonus dostane zákazník ke krabici páčidlo pro její otevření.

To vše prozradil Valeš ve videu a jeho věrní fanoušci byli rádi, že se mohou opět podívat na nějaké video od svého oblíbeného youtubera. „Jsem rád za to, kam si se za tu dobu dostal a že se ti daří. Jinak se v budoucnu těším na další Švédskou trojku, tak snad nám tu radost uděláš. Díky, že jsi tu s námi po celou tu dobu,“ vzkázal Valešovi jeden z jeho odběratelů na YouTube. Dalšího dílu oblíbené série se nakonec opravdu dočkal, ale až po skoro dvouletém čekání.

Po velmi dlouhé době se na Valešově kanálu opravdu objevil další díl všemi oblíbené Švédské trojky, který nesl název „Břichop*del“. I když video nemá příliš mnoho zhlédnutí, fanoušci jsou z něj naprosto nadšení. Skoro nikdo totiž nečekal, že uvidí svého oblíbeného youtubera ještě někdy v novém dílu tolik oblíbené série. Pod videem se začaly množit komentáře, ve kterých lidé nadšeně vítali Valeše zpět na scéně. Na YouTube jde nově tvůrcům posílat peníze a někteří chtěli svého youtubera, na kterého koukali už od dětství, podpořit a začali mu proto peníze posílat.

Celková částka, která Valešovi od jeho sledujících přišla, sice není nijak zvlášť velká, on sám si ale také díky takovému gestu uvědomil, že svým fanouškům opravdu chybí. Ti mu to dali velmi jasně najevo v komentářích. „Vítej zpátky, legendo! Jsem strašně ráda, že si se vrátil. Chyběl si nám. Na tohle jsem se neskutečně těšil. Doufám, že se do toho zase dostaneš, protože to bývaly fakt pecky, u kterých jsme brečeli smíchy,“ vítali Valeše nadšeně jeho sledující v komentářích pod videem.

Od té doby uplynulo pět měsíců a Valeš nedávno opět nahrál další video. Tentokrát ale natáčel tutoriál, jak si ukuchtit Oreo palačinky. Video má zatím 1,5 tisíce zhlédnutí a pokud se bude chtít Valeš skutečně vrátit zpět k velkolepé tvorbě na YouTube, touto cestou to opravdu nepůjde. I když si i takové video mnoho lidí chválí, bohužel má velmi nízkou sledovanost a Valeš se tak bude muset do příště polepšit.

I přes malou aktivitu na YouTube jeho účet i nadále sleduje přes 300 tisíc lidí. Horší je to ale na Valešově Instagramu, kde ho sleduje pouze 3 tisíce lidí. Valeš totiž o svůj původní instagramový profil, kde ho sledovalo přes 100 tisíc lidí, záhadně přišel. Protože už ale není tolik aktivní na sociálních sítích, mnoho jeho bývalých fanoušků si na něj už jen velmi těžko vzpomene. Pokud ale bude mnohem více aktivnější na YouTube, možná se mu opět podaří vrátit se na čestné místo mezi velké youtubery.