Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Redakce Antiyoutuber.cz na festivalu Benátská | foto: Antiyoutuber.cz

Benátská s Antiyoutuber.cz: Útěk před deštěm, králové rapu a nenáviděná Shopaholic Adel

Devětadvacátý ročník festivalu Benátská je za námi a redakce Antiyoutuber.cz byla u toho. Největším problémem bylo počasí. Chvílemi totiž bylo nesnesitelné vedro, které vystřídaly silné bouřky. Stan redakce bavil návštěvníky hláškami influencerů, kteří se tak mohli proměnit třeba v byznysmena, který vybudoval šest firem za tři roky.
  18:00

Festival Benátská má za sebou už devětadvacátý ročník, který se, navzdory špatnému počasí, opravdu vydařil. Na akci dorazilo obrovské množství lidí, atmosféra byla velice příjemná a na pódiu se střídal jeden interpret za druhým.

Ač je festival mnohými považovaný za akci spíše pro starší generaci, letošní ročník starší a mladší generaci propojoval. A to i programem. Vedle sebe totiž vystupovali třeba David Koller a rapper Viktor Sheen. Generace však nepropojovala jen hudba, ale i zájem o svět influencerů.

Redakce Antiyoutuber.cz to sledovala z bezprostřední blízkosti hlavní stage. Barevná fotostěna, a hlavně hlášky influencerů, lákaly jak mladší lidi, tak možná trochu překvapivě i ty starší. „Proč by Markétce padala hlava?“, „Šest firem za tři roky, jsem self made byznysman.“ a další hlášky se staly ústředním momentem fotek nejednoho návštěvníka. To všechno v blízkosti chill zony Antiyoutuber.cz, která na návštěvníky čekala. A pomohla jim se schovat i před deštěm. Ten totiž celý hudební víkend provázel.

Brány festivalu Benátská, který se konal nedaleko Liberce, se otevíraly krátce po poledni a návštěvníci festivalu se nahrnuli do areálu. Čekaly na ně totiž různé stánky se zábavou, spousta jídel a také pouťové atrakce. Zábavu, ale i ponaučení, přinášel i stánek Antiyoutuber.cz. Někteří rodiče, kteří stánek redakce navštívili, nevěřili vlastním uším. Věděli sice, že jejich děti sledují některé influencery, vůbec ale nevěděli o tom, co někteří z nich přidávají na sítě. Velké překvapení například vyvolalo zjištění, že youtuber Marek Valášek alias Datel propaguje sázkové poradenství.

„To jsem tedy vůbec nevěděla. Já vím, že ho syn sleduje, myslela jsem ale, že točí nějaká normální videa. A to jsem mu kdysi koupila jeho mikinu,“ divila se jedna z přítomných matek.

Kolem jedné hodiny se rozezněly první údery bubeníků, kteří odstartovali zvukovou zkoušku. Pro všechny to byl jasný signál, že za chvíli začnou hrát první kapely a lidé se proto přemístili od stánků ke třem stagím a s nadšením čekali na zahájení prvních koncertů.

Fotostěna redakce, ale hlavně populární výroky influencerů, budili zájem. Revoltovu hlášku nebo třeba také hlášku Shopaholic Adel, překvapivě poznávali také starší lidé. Markétku, panenku Shopaholic Adel, dokonce znaly paní staršího věku, které se s cedulí „Proč by Markétce padala hlava?“ se smíchem fotily. „Tohle znám, to říkala Shopaholic Adel, to je dobrý. Holky, pojďte se vyfotit,“ smála se hlášce návštěvnice festivalu. To potvrdilo, že Adel je známá také v mnohem starší generaci. V anketě Antiyoutuber.cz pak právě Shopaholic Adel spousta lidí Adélu označila za influencerku, která jim vadí nejvíc.

Zábava počasí navzdory

Ani špatné počasí lidem nezabránilo, aby v sobotu dorazili do areálu u Liberce ve velkém počtu. Oproti pátečnímu večeru na festival přišlo výrazně více mladých lidí, kteří se těšili zejména na Viktora Sheena a Yzomandiase. Čekání na ně si se smíchem krátili ve stanu Antiyoutuber.cz. Právě oni totiž hlášky influencerů znali nejlíp. A tak i oni u fotostěny dokázali vybudovat šest firem za tři roky, dovolené jim platila Bára a nebyli bitch.

My jsme si festival Benátská užili a co vy? #antiyoutuber #antiyoutubercz #benatska

30. července 2023 v 18:06, příspěvek archivován: 31. července 2023 v 16:08

Jediné, co dobrou náladu na festivalu kazilo, bylo počasí, které se neustále měnilo. Chvíli všechny spalovalo slunce, které posléze zahalily nebezpečně vypadající bouřkové mraky. Ani nepřející počasí však přítomné davy lidí neodradilo od toho, aby si naživo poslechli své oblíbené kapely a interprety, kvůli kterým spousta lidí vážila dlouhou cestu.

Asi nejkritičtějším momentem byl sobotní večer, kdy se spustila silná bouřka. Lidé se utíkali schovat pod stany, kde se na sebe mačkali a snažili se ukrýt před prudkým deštěm. Útočištěm pro mnohé se stal i redakční stánek, nápor lidí však přečkal bez úhony. Zhruba po půl hodině však déšť začal slábnout a návštěvníci festivalu se postupně znovu rozprchli po celém areálu a i když bylo po bouřce velmi chladno, všichni vypadali spokojeně.

Ani bahno před pódiem, které s sebou vydatný déšť přinesl, lidem nezabránilo, aby se v davu mačkali a čekali na rappera Viktora Sheena. Ten kupodivu ale nepřilákal až tolik lidí, ve stejnou chvíli mu totiž konkuroval David Koller, který na jiném pódiu předváděl neuvěřitelnou show.

Tu si nenechalo ujít i několik mladých lidí, kteří dokonce odešli z koncertu Sheena, aby si mohli naživo poslechnout také Kollera. I když už bylo pozdě v noci, z návštěvníků festivalu čišelo neuvěřitelné množství energie a rozhodně se jim nechtělo domů. Lidí bylo tolik, že některé stánky dokonce musely předčasně zavřít, protože už prodaly všechno ze svých zásob.