Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Filip Jovanovič alias Jovinečko | foto: instagram.com/jovinecko

Slovenskému influencerovi vykradli podnik, odnesli i výrobník palačinek. Navíc se mu někdo vyzvracel do květináče

Slovenský influencer Filip Jovanovič alias Jovinečko má vážné potíže. Vykradli mu jeho kavárnu v Bratislavě. Zloděj si odnesl výrobník palačinek, gril, tablet i peníze. Situaci v současné době řeší policie. A navíc, aby toho nebylo málo, se mu někdo vyzvracel do květináče před kavárnou.
  19:00

Slovenský influencer Filip Jovanovič je na sociálních sítích známý spíše pod přezdívkou Jovinečko. Už dávno neplatí, že by influenceři jenom tvořili obsah na internetu, mnozí z nich i podnikají v různých oborech. Ne každému se to daří, Jovanovič je však výjimkou. Před rokem si otevřel kavárnu a její popularita rostla raketovým tempem. Jenže teď přišel zvrat. Někdo ji totiž vykradl.

Jovanovič, kterého na Instagramu sleduje přes 330 tisíc lidí, není ve světě gastronomie nováčkem, v minulosti pracoval na řadě vlastních zdravých tyčinek a granole, oboje se dá sehnat ve slovenských obchodech. Kavárnu, respektive bistro, Jovipoint v Bratislavě otevřel zhruba před rokem. Vedle kávy nabízí například palačinky, sendviče nebo několik druhů pomazánek. Ač jde o podnik od influencera, ze sociálních sítí se zdá, že zákazníci do podniku chodili nejen díky němu, ale i díky prostředí a nabídce.

Everything is better when I’m with you

12. dubna 2024 v 17:40, příspěvek archivován: 16. dubna 2024 v 14:38

Ani ne po roce však přišel šok. Jovanovič na Instagramu v pondělí oznámil, že jeho kavárnu vykradli. „Já nechápu, co je špatně s tímhle světem. Od pěti od rána řešíme vykradený Jovipoint. Profi palačinkovače, gril, hotovost, iPad... Fuč,“ píše na Instagramu. Bližší informace prý zatím nemá, s jistotou však může říct, že jim chybí mnoho věcí z kuchyně. „Palačinky dnes určitě dělat nebudeme, jsme v takovém nouzovém režimu. Slané věci se dají objednat,“ vysvětluje.

V současné době situaci řeší policie. „Pátráme, zjišťujeme. Uvidíme, co se bude dít. Pořád mi nějak nedochází, co se teď vlastně děje,“ popisuje. Na Instagramu zveřejnil také video z bezpečnostní kamery. Je na něm vidět muž, který si poměrně rychle a jednoduše otevře v noci dveře do kavárny a pak se po ní prochází a obhlíží její vybavení. Na následujícím záběru z kuchyně jde vidět, že si některé její vybavení i odnáší. Jovanovič také požádal o pomoc případné svědky krádeže.

Jovanovič je na sociálních sítích známý především pro svůj smysl pro humor. S humorem také navázal na nepříjemnosti spojené s vykradením kavárny. „Ještě aby toho nebylo málo, tak se nám někdo vyzvracel do květináče. Takže tak lidi. Jaké máte pondělí vy,“ dodal odlehčeně na závěr.

Jovanovič se na sociálních sítích pohybuje už delší dobu. Proslavily ho zejména humorné scénky na TikToku, kde paroduje stereotyp člověka v dané situaci. V praxi to znamená, že si například utahuje z ženy, která pracuje v kavárně, neustále ji však něco rozptyluje a místo práce by chtěla dělat cokoli jiného. Na TikToku ho v současné době sleduje přes 550 tisíc lidí.