Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

Fizi se vrací na YouTube | foto: Antiyoutuber.cz

Bizarní videa Fiziho jsou zpátky. Stavěl studio za 10 milionů, teď v něm hází po kamarádech červy

Filip Zima alias Fizi se vrátil po delší pauze na YouTube. Mnozí spekulovali, že vymýšlí nový koncept videí, on místo toho stavěl studio za deset milionů korun, ve kterém má motorku, motokáru a mnoho dalšího. Jeho tvorba se nezměnila, v novém videu po sobě s kamarády hází moučné červy.
  8:51

Filip Zima je na sociálních sítích známý spíše pod přezdívkou Fizi nebo FIZIstyle. Ač mnohdy čelí velké kritice, protože jeho obsah je podle mnohých občas až moc infantilní, patří mezi nejúspěšnější a nejsledovanější youtubery v Česku. Ze sociálních sítí se před několika měsících stáhl a dlouho mlčel. Nejeden sledující předpokládal, že pracuje na novém konceptu videí, což se nakonec nestalo. Zima je zpátky se stejně bizarními videi jako před odchodem.

Zima natáčí videa na YouTube už dlouho a jeho kanál sleduje téměř 900 tisíc uživatelů. Jeho tvorba je zaměřena především na mladší publikum, za což ho mnozí kritizují. Natáčí totiž zejména různé challenge a pranky, které by podle některých mohly být pro děti nebezpečné. Někdy totiž zavírá kamarády do rakve nebo je vězní v jámě, jindy se role vymění a kamarádi vězní jeho. Za oba dva případy však příliš pochvalných reakcí od dospělého publika nedostává.

Před několika měsíci se však ze sociálních sítí stáhl a videa přestal vydávat. Mladšímu publiku brzy jeho bizarní tvorba začala chybět a sledující se začali zajímat, co se sním stalo. „Jakto, že Fizi nic nevydává,“ píše jeden z nich. Podobných komentářů se objevilo několik.

⚠️ KTERÝ BEREAL JE NEJLEPŠÍ? ⚠️

19. července 2023 v 12:28, příspěvek archivován: 28. července 2023 v 14:34

Po měsíci kdy Fizi mlčel, někteří začali spekulovat, že vymýšlí nový koncept videí, která bude natáčet. To se ale nestalo a po dlouhé odmlce poměrně bizarní a infantilní videa Zimy opět plní YouTube. „Asi jste si všimli, že dlouho nevyšlo video. To všechno jen protože jsme budovali tohle obrovské studio,“ chlubí se Zima. Má v něm zónu na odpočinek, motorku, basketbalový koš, hrací automat a mnoho dalšího. Nové studio, které prý mělo stát deset milionů korun, divákům ukazoval při jízdě na motokáře, která je také jeho součástí.

Další videa Zimy se nesou v podobném duchu jako ta předchozí. V jednom z nich například zkouší, kdo z jeho skupiny kamarádů se pohne z místa dřív při tom, co jim bude někdo dělat nepříjemné věci. Ten, kdo se pohne jako poslední prý vyhraje padesát tisíc korun. Kamarádi však neví, o co soutěží a jsou zvědaví, co je čeká. V jedné ze scén na ně například někdo vysype moučné červy. Nikdo z nich však slíbenou částku nevyhraje. Výherní balíček byl totiž plný dětských hraček.

Fanoušci Zimy jsou z nových videí nadšení. Jsou jednoduše rádi, že se jejich oblíbený tvůrce vrátil zpátky na sociální sítě. Někteří ho však dále kritizují. „To snad není možné. Je to dospělý člověk a pořád točí videa pro děti. Pak si třeba můžou myslet, že házet po sobě červy je v pořádku,“ zamýšlí se jeden z nich.

Témata: Fizi